Интернет Балкан роаминг пакет

Доколку патувате во Албанија, Бугарија, Грција, Косово, Турција, Хрватска, Црна Гора и Србија, Интернет Балкан роаминг пакетот е вистинското решение за вас. Активирајте го само преку Telekom MK апликацијата и сурфајте безгрижно во странство со вклучени 3 GB мобилен интернет со важност 30 дена од денот на активирањето, за само 499 денари.

Интернет Балкан пакетот важи само доколку сте најавени на мрежата од странските мобилни оператори наведени во табелата:

Албанија ONE Telecommunications Albanija, AlbTelecom
Бугарија Vivacom Bulgaria, Yettel Bulgaria
Грција Cosmote Greece, NOVA
Косово Monaco Telecom (VALA 900), IPKO
Турција Turkcell, Vodafone
Хрватска Hrvatski Telekom, Telemach
Црна Гора Crnogorski Telekom, ONE Crna Gora
Србија Telekom Srbija, Yettel Serbia

*Овие оператори овозможуваат 4G интернет.

Откако ќе се потроши вклучениот сообраќај во пакетот, интернет пристапот се блокира и сте комплетно заштитени од непредвидени трошоци. За да продолжите со сурфањето, одберете и активирајте нов Роаминг интернет пакет, според вашите потреби.

Ви препорачуваме да го активирате пакетот додека сте на домашна мрежа. Доколку го активирате пакетот од странство ќе ви се наплати интернет сообраќајот потрошен при активирањето по регуларни роаминг цени.

Доколку имате активен Интернет Балкан роаминг пакет, а се наоѓате во некоја од земјите од Западен Балкан, истиот има приоритет на трошење над вклучениот роаминг сообраќај во земјите од Западен Балкан во вашата тарифа.


Интернет Свет роаминг пакети

Сурфајте со тројно повеќе интернет каде и да сте!

Патувајте во странство и бидете секогаш онлајн со Интернет Свет роаминг пакетите, отсега со 3 пати повеќе мобилен интернет достапен во 50 земји во светот.

Одберете и активирајте пакет кој најмногу одговара на вашите потреби и уживајте во непречена интернет комуникација каде и да сте во светот.

Пакет Интернет Свет 1 Интернет Свет 2
Времетраење на пакетот 10 дена 10 дена
Вклучен интернет (upload + download) 300 MB 1 GB 1 GB 3 GB
Цена на пакетот 299 ден. 699 ден.

Откако ќе се потроши вклучениот сообраќај во пакетот, интернет пристапот се блокира и сте комплетно заштитени од непредвидени трошоци. За да продолжите со сурфањето, одберете и активирајте нов Роаминг интернет пакет, според вашите потреби.

Доколку имате активен Интернет Свет роаминг пакет, а се наоѓате во некоја од земјите од Западен Балкан, истиот има приоритет на трошење над вклучениот роаминг сообраќај во земјите од Западен Балкан во вашата тарифа. Интервалот на тарифирање е 10 KB.

Држави Оператори за кои важат Интернет Свет пакетите
Австралија Optus
Telstra Australia
Австрија T-Mobile Austria GmbH
A1 Telekom Austria AG( mobilkom)
Албанија ONE Telecommunications Albanija 
ALBtelecom sh.a.
Vodafone Albania
Белгија Telenet Group BVBA
Proximus PLC
Белорусија MTS
Босна и Херцеговина PE Croatian Telecom Ltd.
BH TELECOM, JSC, Sarajevo
JSC Banja Luka Mtel
Бугарија Bulgarian Telec.Co AD (BTC AD) - Vivacom
Yettel Bulgaria
A1 Bulgaria EAD
Велика Британија Vodafone UK
Telefonica O2 UK Limited
Everything Everywhere Limited
Германија Telekom Deutschland GmbH
Vodafone D2 GmbH
Telefonica Germany GmbH & Co. OHG
Грција Cosmote Greece
NOVA 
Vodafone Panafon S.A.
Данска Telenor A/S
Nuuday A/S
Египет Orange Egypt (RB)
Ерменија VEON Armenia
Естонија Tele 2
Израел Pelephone
Partner Communication Israel
Ирска Meteor Ireland
Италија TIM S.p.A.
Vodafone Omnitel N.V.
Wind Telecomunicazioni Italy
Јапонија Softbank
Канада Bell
Telus Communications
Катар Qatar Telecom (Ooredoo) Q.S.C
КипарCyprus Telecom
Кина China Unicom
Косово Monaco Telecom (VALA 900)
IPKO
Латвија Tele 2
Литванија Tele 2
UAB Bite Lietuva
Лихтенштајн Telecom Liechtenstein AG
Луксембург Post Luxenbourg
PROXIMUS LUXEMBOURG S.A
Малта Melita Mobile Ltd
Epic Communications
Монако Monaco Telecom
Норвешка Telenor Norge AS
Полска T-Mobile Polska S.A.
Orange Polska S.A
Португалија NOS Comunicacoes S.A.
Vodafone Portugal
Романија Telekom Romania Mobile S.A.
Vodafone Romania
Русија MegaFon
OJSC VimpelCom - RUS
САД T-Mobile USA, Inc. CO
Сингапур StarHub Mobile Pte Ltd.
Словачка Slovak Telekom, a. s.
O2 Slovakia
Словенија Telekom Slovenija
A1 Slovenija d.d
Telemach Slovenija
Србија Yettel Serbia
Telekom Srbija
Vip mobile
Тајланд True Move
dtac TriNet Co.Ltd.DTN(RB)
Турција TTMobil Iletisim Hizmetleri
Turkcell Turkey
Vodafone Telekomunikasyon A.S.
Украина Kyivstar
Унгарија Magyar Telekom Tel.Public Ltd.
Yettel Hungary
Vodafone Hungary Ltd.
Франција Orange France
SFR France
Холандија T-Mobile Netherlands BV
KPN B.V.
Vodafone Netherlands
Хрватска Croatian Telecom Inc.
A1 Hrvatska d.o.o
Telemach
Црна Гора Crnogorski Telekom
MTEL Montenegro (RB)
ONE Crna Gora
Чешка T-Mobile Czech Republic a.s.
O2 Czech Republic a.s.
Швајцарија Salt Mobile SA
Sunrise Communications AG
Swisscom Switzerland Ltd.
Шведска TELE2 SVERIGE AB
Telenor Sverige AB
Шпанија Vodafone Espana S.A.U.
Telefonica Espana
Orange Espagne S.A.

Активираниот Интернет Свет пакет важи само доколку сте најавени на мрежата од странските мобилни оператори наведени во табелата.

Интернет Свет може да активирате:

  • Преку мобилната апликација Telekom MK
  • Со повик на бесплатниот број 142 099 од Македонија
  • Бесплатно преку Мое мени на *140# од странство

Активирање преку Telekom MK App

Доколку активирате роаминг пакет преку Telekom MK апликацијата, ви препорачуваме да го направите тоа додека сте на домашна мрежа. Доколку го активирате пакетот од странство, ќе ви се наплати интернет сообраќајот потрошен при активирањето, по регуларни роаминг цени.

Активирање од Македонија, со бесплатен повик на 142 099

Доколку активирате роаминг пакет со повик на бесплатниот број 142 099, ви препорачуваме да го направите тоа додека сте на домашна мрежа. Доколку го активирате пакетот од странство,повикот ќе ви се наплати по регуларни роаминг цени.
При активирање со повик треба да го следите Говорниот автомат. Јавете се на 142 099 и потоа одберете го пакетот што сакате да го активирате (Интернет свет 1 или Интернет свет 2).

Активирање од странство, бесплатно на *140#

Доколку веќе сте во странство, можете и оттаму бесплатно да активирате Интернет Свет, преку Мое мени. Сè што треба да направите е да внесете *140# и да го одберете пакетот што сакате да го активирате. Активирањето преку овој канал е бесплатно, како од Македонија, така и од странство.

Важна напомена:

Роаминг интернет пакетот започнува да важи од моментот на активирањето.

За да можете да го користите одбраниот интернет пакет,препорачуваме да го активирате пред самото патување додека сè уште сте во домашна мрежа (бесплатно преку сите канали: повик, Telekom MK App и Мое мени) или пак, додека сте во странство (бесплатно преку Мое мени).

Потоа, пред да се приклучите на странска мрежа, потребно е да ја вклучите опцијата „data roaming on” и подготвени сте за безгрижно сурфање во странство.

Десктоп верзија