Travel & Surf Balkan


НОВО!
TRAVEL & SURF BALKAN ПАКЕТ

Патувајте и сурфајте безгрижно во странство со новиот Travel & Surf Balkan пакет со вклучен 2GB мобилен интернет во роаминг со важност од 30 дена од денот на активирањето, за само 699 денари.

Доколку ова лето патувате во Албанија, Бугарија, Грција, Турција, Хрватска, Црна Гора и Србија, Travel & Surf Balkan пакетот е вистинското решение за вас.

Албанија Telekom Albania
Бугарија Vivacom Bulgaria
Грција Cosmote Greece
Турција Turkcell
Хрватска Hrvatski Telekom
Црна Гора Crnogorski Telekom
Србија Telekom Srbija

Активирајте Travel & Surf Balkan пакет преку Telekom MK апликацијата, отпатувајте поврзани во секое време и бидете подготвени за лето исполнето со многу моменти вредни за споделување. Активацијата на пакетот е возможна само преку Телеком МК апликацијата.

Откако ќе се потроши вклучениот сообраќај во пакетот, интернет пристапот се блокира и сте комплетно заштитени од непредвидени трошоци во периодот од 30 дена по активирањето.

Од странство, активирањето на пакетот се наплаќа по регуларните роаминг цени. 

Овие оператори овозможуваат 4G интернет

Важно! Travel & Surf Balkan пакетите важат само доколку сте најавени на мрежата од странските мобилни оператори наведени во табелите. Пример: Доколку сте во Грција, треба да бидете приклучени на мобилната мрежа на грчкиот оператор Cosmote, за да можете да го користите Travel & Surf Balkan интернет пакетот, во спротивно, интернетот во роаминг е блокиран.

Travel & Surf

Travel & Surf

  • Сурфајте безгрижно каде и да сте!
  • Travel & Surf се единствени пакети за интернет во роаминг со важност во над 40 земји во светот.
  • Изберете една од четирите опции Ѕ, М, L или XL во зависност од вашите потреби, и останете поврзани каде и да сте во светот.

Пронајди ја земјата во која ќе патуваш и одбери го интернет пакетот што најмногу ќе ти одговара!

Важно! Travel & Surf пакетите важат само доколку сте најавени на мрежата од странските мобилни оператори наведени во табелите.

Пример: Доколку си во Грција, треба да бидеш приклучен на мобилната мрежа на грчкиот оператор Cosmote или Wind, за да можеш да користиш Travel & Surf пакет.

Пакет S M L XL
Времетраење на пакетот 3 дена 7 дена 10 дена 10 дена
Вклучен интернет (upload + download) 100 MB 250 MB 500 MB 1024 MB
Цена на пакетот 199 ден. 399 ден. 699 ден. 999 ден.
Држави Оператори за кои важат Travel & Surf пакетите
Албанија Telekom Albania sh.a.
Австрија T-Mobile Austria GmbH
Хрватска Croatian Telecom Inc.
Чешка T-Mobile Czech Republic a.s.
Германија Telekom Deutschland GmbH
Грција Cosmote Greece
Грција Wind
Унгарија Magyar Telekom Tel.Public Ltd.
Црна Гора Crnogorski Telekom
Холандија T-Mobile Netherlands BV
Полска T-Mobile Polska S.A.
Романија Telekom Romania Mobile S.A.
САД T-Mobile USA, Inc. CO
Белорусија MTS
Белгија Telenet Group BVBA
Босна и Херцеговина PE Croatian Telecom Ltd.
Босна и Херцеговина BH TELECOM, JSC, Sarajevo
Босна и Херцеговина JSC Banja Luka Mtel
Бугарија Vivacom Bulgaria
Бугарија A1 Bulgaria EAD
Бугарија Telenor Bulgaria EAD.
Данска Telenor A/S
Франција Orange France
Ирска Meteor Ireland
Израел Pelephone
Израел Partner Communication Israel
Италија Telecom Italia
Италија Vodafone Omnitel N.V.
Лихтенштајн Telecom Liechtenstein AG
Луксембург Post Luxenbourg
Косово Monaco Telecom (VALA 900)
Монако Monaco Telecom
Норвешка Telenor Norge AS
Португалија NOS Comunicacoes S.A.
Португалија Vodafone Portugal
Русија MegaFon
Србија Telekom Srbija
Србија TELENOR LTD
Србија Vip mobile
Словачка Slovak Telekom, a. s.
Словенија Telekom Slovenija
Словенија A1 Slovenija d.d
Шпанија Vodafone Espana S.A.U.
Шпанија Telefonica Espana
Шведска TELE2 SVERIGE AB
Шведска Telenor Sverige AB
Швајцарија Salt Mobile SA
Швајцарија Sunrise Communications AG
Турција AVEA Iletisim Hizmetleri A.S.
Турција Turkcell Turkey
Турција Vodafone Telekomunikasyon A.S.
Велика Британија Vodafone UK
Австралија Optus
Канада Bell
Канада Telus Communications
Јапонија Softbank
Украина Kyivstar
Кина China Unicom
Катар Qatar Telecom (Ooredoo) Q.S.C
Сингапур StarHub Mobile Pte Ltd.
Тајланд True Move

Интервалот на тарифирање е 10 KB.

  • Со повик на бесплатниот број 142 099 од Македонија
  • Со бесплатно користење на Мое мени на *140# од странство

Со активирање преку бесплатен повик на 142 099 од Македонија

Доколку сакаш бесплатно да активираш Travel & Surf преку повик тоа можеш да го направиш додека сè уште не си ја минал македонската граница или пак, додека сè уште си на еден од нашите аеродроми. Активирањето преку повик додека си во странство се наплаќа по редовна цена.
При активирање со повик треба да го следиш Говорниот автомат. Јави се на 142099 и потоа одбери го пакетот што сакаш да го користиш (S, M, L, XL).

Бесплатно активирање од странство на *140#

Во случај да си веќе во странство, можеш и оттаму бесплатно да го активираш Travel & Surf, преку Мое мени. Сè што треба да направиш е да завртиш *140# и да го одбереш пакетот што сакаш да го користиш. Активирањето преку овој канал е бесплатно, како од Македонија, така и од странство.

Важна напомена:

Интернет пакетот започнува да важи од истиот момент кога си го активирал!

Cо цел да можеш во целост да го користиш одбраниот пакет, активирај пред самото патување додека сè уште си во државата (бесплатно преку сите канали: повик и Мое мени) или пак, додека си во странство (бесплатно преку Мое мени).

Потоа, пред да се приклучиш на странска мрежа, потребно е да ја вклучиш опцијата „data roaming on” и подготвен си за безгрижно сурфање во странство!

1 GB во роаминг


Сурфајте опуштено во странство

Ова лето, патувајте безгрижно и останете поврзани со вашите најблиски во секое време, каде и да сте. Само со новата Magenta 1, активирајте 1 GB мобилен интернет во роаминг преку Telekom MK апликацијата и сурфајте како дома во повеќе од 40 земји низ светот.

Вклучениот интернет е достапен до 31.08.2019 година.

Роаминг промоцијата од 1 GB e достапна за сите корисници на новата Magenta 1 со мобилни услуги М или L и се активира еднократно преку мобилната апликација Telekom MK.

Преземете ја Telekom MK на:

Држави Оператори за кои важат Travel & Surf пакетите
Албанија Telekom Albania
Австралија Optus Australia
Австрија T-Mobile AUT
Mobilkom (A1 Telekom Austria AG)
Белгија Telenet (KPN Group Belgium NV/SA) - BASE
Belgacom Mobile (Proximus )
Босна и Херцеговина BH TELECOM
M:TEL
ERONET
Бугарија Vivacom
Telenor (Globul)
MOBILTEL EAD
Канада Bell
Telus
Катар Q-TEL Qatar
Хрватска Hrvatski Telekom
Tele 2 Group
Чешка T-Mobile Czech Republic a.s.
Telefonica O2 Czech Rep.,a.s.
Данска Telenor
Франција Orange France
SFR France
Германија Telekom Deutschland
E-Plus Germany
Telefonica O2 Germany
Грција Cosmote Greece
WIND HELLAS
Унгарија Magyar Telekom Tel.Public Ltd.
Telenor
Ирска Meteor
Израел Partner Communication Israel
Pelephone Communications
Италија Telecom Italia
Wind Tre Italia ITAWI
Vodafone Omnitel N.V.
Јапонија SoftBank Mobile Corp.
Латвија Tele 2 Group
Лихтенштајн Telecom
Литванија Tele 2 Group
Луксембург Tango Luxemburg
Луксембург Post
Малта Go Mobile Malta
Црна Гора Pro Monte Montenegro
MTEL Montenegro (RB)
Crnogorski Telekom
Холандија T-Mobile Netherlands BV
KPN B.V.
Норвешка Telenor
Полска ERA GSM Poland (T-Mobile Poland)
Португалија NOS (Sonaecom )
Vodafone Portugal
Романија Telekom Romania Mobile S.A.
Русија KB Impuls (Vimpelkom )
Megafone
САД T-Mobile USA, Inc. CO
Србија Telekom Srbija
Telekom Srbija
Vip mobile
Сингапур StarHub Mobile Pte Ltd.
Словачка T-Mobile Slovakia
Tusmobil d.o.o.
Словенија, Косово Telekom
A1 Slovenija d.d
Шпанија Orange
Telefonica Moviles Spain (Movistar)
Vodafone Espana S.A.U.
Шведска Telenor
Tele 2 Group
Швајцарија Orange Communications SA
Sunrise Communications AG
Swisscom Switzerland Ltd.
Турција Turkcell
AVEA Iletisim Hizmetleri A.S
Vodafone Telekomunikasyon A.S.
Велика Британија JV EE Ltd. (ex T-Mobile GBR)
Telefonica O2 UK Limited
Украина Kyivstar
Монако, Косово Monaco Telecom
Белорусија Mobile TeleSystems (RB)
Кина China Unicom
Тајланд True Move H Universal Ltd II
Обединето Кралство Vodafone UK
pageArea reserved, leave empty!!!