MAGENTA TV

НОВО ТВ ДОЖИВУВАЊЕ И НА ВАШИОТ ANDROID TV BOX

Добредојдовте во Magenta TV -
најдобрата интерактивна телевизија во Македонија

MagentaTV е нова интерактивна телевизија која овозможува сосема ново ТВ доживување, со модерен, интуитивен интерфејс и повеќе напредни опции. Со MagentaTV можете, преку ТВ водичот, брзо и лесно да добиете преглед и да пристапите до богата ТВ содржина или преку ТВ-теката да ја погледнете емитуваната програма, од последните 7 дена. Доколку не наоѓате ништо интересно на ТВ, можете да изнајмите врвни интернационални и домашни серии, играни филмови, документарци или детска содржина преку Видеотека или Видео клуб.

Напредни ТВ опции: паузирање и премотување
Слика и звук со висок квалитет
Телевизија, серии, филмови, музика. Сè на едно место!
Модерен и интуитивен интерфејс за брз и лесен пристап.

КАКО ФУНКЦИОНИРА MAGENTA TV ПРЕКУ ANDROID TV BOX

По вклучување на вашиот ТВ приемник, ќе добиете системско известување за ажурирање на софрверот. Кликнете на копчето ПРИФАТИ по што MagentaTV Go апликацијата автоматски ќе се инсталира на вашиот Android TV Box. Апликацијата го користи вклучениот интернет во претплатата, како и секоја друга апликација инсталирана на Android TV Box-от. По инсталирањето, апликацијата ќе ја најдете на прво место во листата ОМИЛЕНИ АПЛИКАЦИИ. Отворете ја и притиснете ПРОДОЛЖИ, по што вашиот кориснички профил ќе се интегрира автоматски. Сега можете да уживате во богатата содржина на MagentaTV.

MagentaTV е достапна преку MagentaTV Go апликацијата на вашиот Android TV Box од Телеком. Потребно е најпрво да го поврзете Android TV Box-от со ТВ приемникот преку HDMI кабел, а на интернет да го поврзете преку мрежен кабел. ТВ приемникот не мора да биде Smart. Потребно е само да има HDMI приклучок.

Доколку веќе сте корисник на ТВ услуга од Телеком преку Android TV Box

За да уживате во богатата ТВ содржина на MagentaTV, следете ги чекорите од ВИДЕО УПАТСТВОТО

ВИДЕО УПАТСТВОТО
КАКВИ СОДРЖИНИ ВИ НУДИ

MAGENTA TV ПРЕКУ ANDROID TV BOX

Со MagentaTV преку Android TV Box добивате вкупно 84 канали од најразлични категории (национални, спортски, филмски, документарни, музички, регионални, лајфстајл).

Листа на канали
 • Вклучени се и Sport Klub 1, 2, 3, 4, 5, 6 и Arena 1, 2, 3, 4, 5
 • 22 HD канали (сите национални и спортски канали што имаат HD верзии)
 • Можност за активирање на пакетите HBO, Tring и Arena Premium
 • ТВ водич со детална програмска содржина
 • ТВ-тека и преглед по категории, со преглед на содржините од последните 7 дена
 • Паузирање и враќање
 • Видео клуб со филмови и серии достапни во согласност со вашиот ТВ пакет
 • Родителска контрола
 • Можност за избор на јазик на апликацијата: македонски, албански или англиски

ШТО ВИ ОВОЗМОЖУВА MAGENTA TV

Следење на MagentaTV содржините на нов, модерен интерфејс
Телевизија во вашите викенд куќи
Одлична алтернатива за корисниците на Internet кои немаат активирано телевизија досега

MAGENTA TVПРЕКУ ANDROID TV BOX

Internet (S, M, L, XL) корисници 399
денаримесечно

СО НОВАТАMAGENTA 1

За ТВ корисниците на новата Magenta 1, Android TV Box-от е достапен со Фамилијарен буџет или по редовна а цена со плаќање одеднаш, на 12 или на 24 рати. За корисниците во Internet&TV, уредот е достапен само по регуларна цена со можност за плаќање одеднаш, на 12 или 24 месечни рати. MagentaTV преку Android TV Box услугата корисниците ја добиваат без дополнителен надомест и без потреба од дополнително активирање. Сè што треба да се направи е уредот да биде поврзан со интернет мрежата на домашната локација.

ЗА ВИКЕНДИЦИ

Активирајте MagentaTV преку Android TV Box по потреба за само 399 ден., со автоматско деактивирање на услугата по истекот на 30 дена, откако ќе активирате некој од пакетите Internet по потреба.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА УРЕДОТ

Модел: KAON KSTB6077
 • Кориснички интерфејс: Google интерфејс со MaxTV и HBO GO апликациите на првите две места во редот со омилени апликации
 • Отворен Android систем: логирајте се со корисничко име и лозинка од својата Google сметка и инсталирајте и други Android апликации од Google Store
 • Bluetooth далечински управувач што не мора да е насочен кон уредот
 • Верзија на Android оперативен систем: OS Android TV 8.0 – Oreo
 • Google асистент: гласовна контрола преку далечинскиот управувач
 • Вградена Chromecast функција
 • Вграден DVB-T2 нагодувач
 • Поврзување на интернет преку WiFi 802.11ac 2x2 dual band, или мрежен кабел
 • UHD 4K 60fps видео процесирање

Цени на уредот:

на прва телефонска сметка или во готово
5.199
денари месечно
на телефонска сметка
449
денари месечно
на телефонска сметка
229
денари месечно
Десктоп верзија