Бизнис без граници.
Сурфајте во роаминг.

Активирајте Business Travel & Surf
пакет со 2X повеќе интернет

ec

ПАКЕТИ ЗА МОБИЛЕН ИНТЕРНЕТ ВО РОАМИНГ

Business Travel & Surf

Одберете пакет според вашите потреби и сурфајте опуштено од својот мобилен и кога сте во странство!

 • Цени без ДДВ
 • Цени со ДДВ

Business Travel & Surf

S

1 GB интернет

clock

Времетраење на пакетот е 30 дена од денот на активацијата.

599 707
денари 30 дена

Business Travel & Surf

M

5 GB интернет

clock

Времетраење на пакетот е 30 дена од денот на активацијата.

1.499 1.769
денари 30 дена

Business Travel & Surf

L

10 GB интернет

clock

Времетраење на пакетот е 30 дена од денот на активацијата.

2.499 2. 949
денари 30 дена

Придобивки

Контрола на трошоците

Целосна контрола на трошоците во роаминг

Откако ќе се потроши вклучениот сообраќај во пакетот, Интернет пристапот се блокира и Вие сте комплетно заштитени од непревидени трошоци во периодот од 30 дена по активирањето.

Поврзани во Европа и светот

Поврзани во Eвропа и светот

Business Travel & Surf пакетите се достапни во повеќе од 50 земји и 100 оператор во Европа и светот.

Еден пакет за повеќе патувања

Еден пакет за повеќе патувања

Еден пакет може да се користи за повеќе последователни патувања во текот на 30 дена.

Роаминг на втор уред

Роаминг на втор уред (таблет/лаптоп) без дополнителен надомест

Корисниците на Magenta 1 Business кои имаат Интернет картичка за втор уред (таблет, лаптоп), активираниот пакет на мобилната линија можат да го користат и на вториот уред без дополнителен надомест.

Како да активирам пакет

Изберете го вашиот пакет со јавување на *140#. Повикот е бесплатен од мрежата на Македонски Телеком и од роаминг.

Пакет за мобилен Интернет во роаминг можете да активирате и со јавување на бројот 142 099. Повикот е бесплатен од мрежата на Македонски Телеком, а во роаминг се наплатува според регуларните цени за роаминг.

Можете да активирате и преку мобилната апликација Тelekom МК.

Зошто Business Travel & Surf?

Со Business Travel & Surf имате целосна контрола врз интернет трошоците во странство!

Со цел да ве заштитиме од непланирани интернет трошоци додека сте во странство, воведовме систем на автоматско блокирање на вашиот пристап до интернет:

 • Нема да ви биде дозволено да пристапите на интернет доколку сами се приклучите или пак, вашиот телефон автоматски ве префрли на мрежа на друг оператор кој не е дел од пакетот. Земјите и операторите и за кои важи оваа понуда можете да ги видите овде;
 • За поголема контрола врз трошоците, ќе добиете ЅМЅ известување секогаш кога ќе потрошите 80% и 100% од интернет сообраќајот вклучен во одбраниот пакет;
 • Ќе добиете и ЅМЅ известување 24 часа пред истекот на времетраењето на пакетот;
 • Доколку го потрошите интернет сообраќајот од пакетот пред да истече неговата валидност, нема да можете да пристапите на интернет во преостанатите денови од важноста на пакетот, ако самите не активирате нов пакет. Овој механизам е направен со цел да ве заштити од неочекувани интернет трошоци по надминување на интернет сообраќајот од пакетот.

Можете да активирате нов пакет само доколку целосно го искористите сообраќајот од пакетот или пак, по истекот на валидноста на активираниот интернет пакет (30 дена).

Земји/оператори за кои важат Business Travel & Surf пакетите

Држави Оператори за кои важат Business Travel & Surf пакетите
Австралија Optus
Telstra Australia
Австрија T-Mobile Austria GmbH
A1 Telekom Austria AG(mobilkom)
Hutchison Drei Austria GmbH II
Албанија ONE Telecommunications Albanija 
ALBtelecom sh.a.
Vodafone Albania
Белгија Telenet Group BVBA
Proximus PLC
Orange Belgium SA/NV
Белорусија MTS
Босна и Херцеговина PE Croatian Telecom Ltd.
BH TELECOM, JSC, Sarajevo
JSC Banja Luka Mtel
Бугарија Bulgarian Telec.Co AD (BTC AD) - Vivacom
Yettel Bulgaria
A1 Bulgaria EAD
Велика Британија Vodafone UK
Telefonica O2 UK Limited
Everything Everywhere Limited
Виетнам Vietnamobile
Германија Telekom Deutschland GmbH
Vodafone D2 GmbH
Telefonica Germany GmbH & Co. OHG
Грција Cosmote Greece
NOVA
Vodafone Panafon S.A.
Данска Telenor A/S
Nuuday A/S
Египет Orange Egypt (RB)
Ерменија VEON Armenia
Естонија Tele 2
AS EMT
Elisa Eesti AS
Израел Pelephone
Partner Communication Israel
Hot Mobile
Ирска Meteor Ireland
Three Ireland Limited
Италија TIM S.p.A.
Vodafone Omnitel N.V.
Wind Telecomunicazioni Italy
Јапонија Softbank
Јужна Африка Vodafone
Канада Bell
Telus Communications
Катар Qatar Telecom (Ooredoo) Q.S.C
КипарCyprus Telecom (Cytamobile-Vodafone)
Кина China Unicom
Косово Monaco Telecom (VALA 900)
IPKO
Латвија Tele 2
Latvijas Mobilais Telefons
Литванија Tele 2
UAB Bite Lietuva
Лихтенштајн Telecom Liechtenstein AG
Луксембург Post Luxenbourg
PROXIMUS LUXEMBOURG S.A
Orange S.A.
Малта Melita Mobile Ltd
Epic Communications
MOBISLE COMMUNICATIONS LTD.
Молдавија Orange
Монако Monaco Telecom
Нов Зеланд Vodafone
Норвешка Telenor Norge AS
Полска T-Mobile Polska S.A.
Orange Polska S.A
Португалија NOS Comunicacoes S.A.
Vodafone Portugal
MEO
Романија Telekom Romania Mobile S.A.
Vodafone Romania
Orange Romania SA
Русија MegaFon
OJSC VimpelCom - RUS
САД T-Mobile USA, Inc. CO
Саудиска Арабија Saudi Telecom Company (STC)
Сингапур StarHub Mobile Pte Ltd.
Словачка Slovak Telekom, a. s.
O2 Slovakia
Orange Slovensko a.s.
Словенија Telekom Slovenija
A1 Slovenija d.d
Telemach Slovenija 
Србија Telekom Srbija
Yettel Serbia
Vip mobile
Тајланд True Move
dtac TriNet Co.Ltd.DTN(RB)
Тунис Orange
Турција TTMobil Iletisim Hizmetleri
Turkcell Turkey
Vodafone Telekomunikasyon A.S.
Узбекистан Unitel LLC UZB
Украина Kyivstar
PRJSC MTS UKRAINE
Унгарија Magyar Telekom Tel.Public Ltd.
Yettel Hungary
Vodafone Hungary Ltd.
Финска Elisa Corporation RL
Франција Orange France
SFR France
Холандија T-Mobile Netherlands BV
KPN B.V.
Vodafone Netherlands
Хрватска Croatian Telecom Inc.
A1 Hrvatska d.o.o
Telemach, Croatia
Црна Гора Crnogorski Telekom
MTEL Montenegro (RB)
ONE Crna Gora
Чешка T-Mobile Czech Republic a.s.
O2 Czech Republic a.s.
Vodafone
Швајцарија Salt Mobile SA
Sunrise Communications AG
Swisscom Switzerland Ltd.
Шведска TELE2 SVERIGE AB
Telenor Sverige AB
Telia Mobile AB Sweden
Шпанија Vodafone Espana S.A.U.
Telefonica Espana
Orange Espagne S.A.
Интервалот на тарифирање е 10Kb.

TRAVEL & SURF BALKAN

Останете поврзани на вашите патувања во странство со новиот Travel & Surf Balkan пакет со вклучен 3GB мобилен интернет во роаминг со важност од 30 дена од денот на активирањето, за само 499 денари со ддв.

Доколку ова лето патувате во Албанија, Бугарија, Грција, Косово, Турција, Хрватска, Црна Гора и Србија, Travel & Surf Balkan пакетот е вистинското решение за вас.

 • Цени без ДДВ
 • Цени со ДДВ

Business Travel & Surf

Balkan

3 GB интернет

clock

Времетраење на пакетот е 30 дена од денот на активацијата.

423 499
денари 30 дена

Активирајте го пакетот со јавување на 120 или преку Вашиот продажен агент.

Откако ќе се потроши вклучениот сообраќај во пакетот, интернет пристапот се блокира и вие сте комплетно заштитени од непредвидени трошоци во периодот од 30 дена по активирањето.

Важно

Travel & Surf Balkan пакетот важи само доколку сте најавени на мрежата од странските мобилни оператори наведени во табелaта. Пример: Доколку сте во Грција, треба да бидете приклучени на мобилната мрежа на грчкиот оператор Cosmote или NOVA, за да можете да го користите пакетот, во спротивно, интернетот во роаминг Ви е блокиран.

Придобивки

Контрола на трошоците

Целосна контрола на трошоците во роаминг

Откако ќе се потроши вклучениот сообраќај во пакетот, Интернет пристапот се блокира и Вие сте комплетно заштитени од непревидени трошоци во периодот од 30 дена по активирањето.

Поврзани во Европа и светот

Поврзани во Eвропа и светот

Business Travel & Surf пакетите се достапни во повеќе од 50 земји и 100 оператор во Европа и светот.

Еден пакет за повеќе патувања

Еден пакет за повеќе патувања

Еден пакет може да се користи за повеќе последователни патувања во текот на 30 дена.

Роаминг на втор уред

Роаминг на втор уред (таблет/лаптоп) без дополнителен надомест

Корисниците на Magenta 1 Business кои имаат Интернет картичка за втор уред (таблет, лаптоп), активираниот пакет на мобилната линија можат да го користат и на вториот уред без дополнителен надомест.

Како да активирам пакет

Изберете го вашиот пакет со јавување на *140#. Повикот е бесплатен од мрежата на Македонски Телеком и од роаминг.

Пакет за мобилен Интернет во роаминг можете да активирате и со јавување на бројот 142 099. Повикот е бесплатен од мрежата на Македонски Телеком, а во роаминг се наплатува според регуларните цени за роаминг.

Можете да активирате и преку мобилната апликација Тelekom МК.

Зошто Business Travel & Surf?

Со Business Travel & Surf имате целосна контрола врз интернет трошоците во странство!

Со цел да ве заштитиме од непланирани интернет трошоци додека сте во странство, воведовме систем на автоматско блокирање на вашиот пристап до интернет:

 • Нема да ви биде дозволено да пристапите на интернет доколку сами се приклучите или пак, вашиот телефон автоматски ве префрли на мрежа на друг оператор кој не е дел од пакетот. Земјите и операторите и за кои важи оваа понуда можете да ги видите овде;
 • За поголема контрола врз трошоците, ќе добиете ЅМЅ известување секогаш кога ќе потрошите 80% и 100% од интернет сообраќајот вклучен во одбраниот пакет;
 • Ќе добиете и ЅМЅ известување 24 часа пред истекот на времетраењето на пакетот;
 • Доколку го потрошите интернет сообраќајот од пакетот пред да истече неговата валидност, нема да можете да пристапите на интернет во преостанатите денови од важноста на пакетот, ако самите не активирате нов пакет. Овој механизам е направен со цел да ве заштити од неочекувани интернет трошоци по надминување на интернет сообраќајот од пакетот.

Можете да активирате нов пакет само доколку целосно го искористите сообраќајот од пакетот или пак, по истекот на валидноста на активираниот интернет пакет (30 дена).

Земји/оператори за кои важат Business Travel & Surf пакетите

Пакети
TRAVEL & SURF BALKAN
Албанија ONE Telecommunications Albanija
AlbTelecom
Бугарија Vivacom Bulgaria
Yettel Bulgaria
Грција Cosmote Greece
NOVA
Косово Monaco Telekom (Vala 900)
IPKO
Турција Turkcell
Vodafone
Хрватска Hrvatski Telekom
Telemach
Црна Гора Crnogorski Telekom
ONE Crna Gora
Србија Telekom Srbija
Yettel Serbia
Босна и Херцеговина PE Croatian Telecom
BH TELECOM, JSC, Sarajevo

СОВЕТИ КАКО ПАМЕТНО ДА ГО КОРИСТИТЕ ИНТЕРНЕТОТ ВО СТРАНСТВО

Десктоп верзија