Посветени на Oдржлива иднина

Во денешниот поврзан свет исклучително е важна одговорноста. Одговорност која оди чекор понапред од креирањето супериорна инфраструктура. Одговорност за одржливост и чување на природните ресурси, одговорност за намалување на дигиталниот јаз и еднакво дигитално општество. Одговорност за заедничка одржлива иднина.

Со ознаките #GreenMagenta и #GoodMagenta Дојче Телеком ја потенцира и обележува одговорноста кон животната средина и општеството.

#GreenMagenta

#GreenMagenta се користи за продукти, проекти, мерки и иницијативи кои носат позитивна промена за намалување на климатските промени и одговорно користење на ресурсите. Овие ознаки ги носат исклучителни иницијативи од целата групација.

#GreenMagenta
#GoodMagenta

#GoodMagenta е за иницијативи кои носат позитивни промени во дигиталниот свет и влијаат на намалување на дигиталниот јаз. Во овој контекст особено е важно креирањето на подобар и побезбеден интернет простор.

#GoodMagenta

Green magenta

Иницијатива за намалување на електронскиот отпад – Еко попуст

Како дел од Дојче Телеком групацијата посветени сме на намалување на штетното влијание врз природата во нашата секојдневна работа и преку поттикнување зелени иницијативи. Климатските промени нè засегаат сите и имаме заедничка одговорност да направиме разлика. Циркуларната економија е наша стратешка определба, а еден од главните елементи на циркуларната економија е намалување на електронскиот отпад и повторна употреба на материјалите од старите мобилни телефони.

Internet bez omraza

Македонски Телеком, заедно со останатите европски подружници на Дојче Телеком, е вклучен во еко-иницијативата за намалување на електронскиот отпад преку собирање стари електронски уреди и инвестирање во обновување на природните живеалишта во Европа.

Еко попуст

Нашата локална акција за намалување на електронскиот отпад која ја носи ознаката Green Magenta почна пред две години и сè уште трае. Во сите наши продавници, во партнерство со „Нула Отпад“ се собираат стари мобилни телефони. За да ги поттикнеме корисниците да се вклучат во оваа иницијатива, за секој стар уред, добиваат попуст за купување нов паметен телефон. Во моментот, попустот се однесува на купување нов T Phone. На овој начин и корисниците активно учествуваат во заштита на животната средина. Досега се собрани над 15 000 стари електронски уреди, а акцијата сè уште трае.

Целта на оваа иницијатива е сите заедно да дејствуваме за намалување на штетните влијанија врз природата и да создадеме поздрава животна средина и подобра иднина за сите.

Vrvna tehnologija

Good Magenta

Десктоп верзија