Започнете ја вашата
професионална кариера со
најдобрата Smart Start
програма!

Интегрирана ТВ услуга во Облак

Дали би сакале да бидете дел од оние што создаваат врвно дигитално искуство? Сакате ли да учествувате во креирање на интегрирани тв платформи со најсовремени техологии? Звучи навистина возбудливо и е неверојатно искуство. Прочитајте зошто.

Повеќе за проектот

Целта на проектот е имплементација на интегрирана IPTV и OTT TV платформа базирана на AndroidTV box технологија. Новото решение ќе им даде на корисниците нов модерен кориснички интерфејс, како и можност за пристап до содржината на повеќе екрани и во движење.

Времетраење на проектот: 6 месеци до 1 година

Ваши секојдневни активности

Од вас се очекува да работите на тестирање на корисничкиот интерфејс на ТВ корисникот на сите екрани, вклучително и Android TV STB, Android и IOS телефони и веб. Ќе го научите процесот на распоредување на VOD содржини, а ќе работите со метаподатоците за VOD средства.

Квалификации

Ги повикуваме оние со страст и желба за учење во полето на ТВ технологиите, со основно познавање на мрежна и ИТ инфраструктура. Оние кои се кориснички ориентирани, флексибилни, тимски играчи со агилен пристап кон работењето. Предност ќе имаат студентите од Eлектротехника и Информациски технологии - информатички науки и компјутерско инженерство во последните години од студиите.

Зошто да аплицирате?

Ќе научите многу од нашите искусни професионалци во полето на најновите ТВ технологии, мрежна и ИТ инфраструктура и ќе стекнете искуство во имплементација во сложени телекомуникациски проекти. Ќе бидете дел од интернационални тимови од Дојче Телеком.

АКО САКАТЕ ДА БИДЕТЕ ДЕЛ ОД ОВА ВОЗБУДЛИВО ПАТУВАЊЕ, НЕ РАЗМИСЛУВАЈТЕ ПОВЕЌЕ И АПЛИЦИРАЈТЕ!

Десктоп верзија