Нашите колеги

Кои се луѓето кои што работат во Телеком? Што ги мотивира? Како тие растеле во компанијата и какв е нивниот кариерен пат?

Elena

ЕЛЕНА БАЛАМОВСКА

МЕНАЏЕР ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ИКТ ПРОЕКТИ

Македонски Телеком како компанија ги поттикнува вработените да размислуваат и делуваат активно во релизација на своите идеи, решенија, предлози и на тој начин да презентираат и други креативни димензии на личноста.

SkopjeZOO апликацијата би ја издвоила како една успешна приказна каде заедно со колегите вклучени во развојот и менаџерскиот тим, водени во позитивна насока на искористување на технологијата за добро, успеавме да ја преточиме мојата идеја за SkopjeZOO апликацијата во дигитално искуство за сите корисници.

Работењето во Македонски Телеком претставува уживање кога се соработува со колеги кои освен што се ориентирани кон изнаоѓање на најсоодветни решенија, секогаш се расположени за дружење и славење на успесите.

Македонски Телеком претставува одлично место за работа со најсовремени технологии и решенија, каде вработените можат да го искористат својот професионален капацитет на најдобар начин, имаат можност да се надоградуваат и самореализираат, притоа фокусирајќи се да обезбедат што повеќе задоволни корисници на пазарот.

elena
 
Nikola Bojkovski

Никола Бојковски

Бизнис аналитичар

Од желба до реалност, мојата кариера го доби посакуваниот тек.

Македонски телеком уште во моите студентски денови го посакував како мој иден работадавач. Затоа ја искористив можноста за пракса во Македонски телеком, објавена на мојот факултет и се пријавив да бидам дел од Дигиталниот инкубатор во Телеком. Влегов во тим на исклучителни професионалци и луѓе кои освен што го даваа својот максимум, постојано се грижеа и за сите нас да го стекнеме потребното знаење, да работиме заедно со нив и да се чуствуваме како дел од тимот уште од првиот ден. Технологиите со кои се сретнав и процесите на кои што работев ми дадоа непорцеливо искуство. Имав можност самостојно да иницирам проекти и мојата иновативност се ценеше. Можности за учење има премногу, од платформи, до интернационално искуство до работа со вистински професионалци.

До крајот на моите студии, научив многу и добивав признание за мојата работа. Потоа добив понуда за вработување и сега гордо можам да кажам дека сум вработен во Македонски телеком, на позиција Бизнис аналитичар и ги користам сите бенефиции што ги нуди Телеком, а тоа се навистина многу.

И понатаму се гледам како дел од овој тим, сакам да напредувам и тука да го дадам својот максимум, бидејќи Македонски Телеком е вистинското место за сите млади, иновативни ентузијасти кои сакаат професионален развој на својата кариера.

Nikola Bojkovski
 
Vale

Валентина Агапиева

Специјалист за дигитално искуство

Доколку сакате да работите во кретивна околина, каде имате можност за стекнување на искуство во голема корпорација но во соработка со агилни и професионални тимови; каде може на иновативне начин да го надградите и да го споделите вашето знаење, да ја примените вашата креативност и други лични вештини; каде имате прилика да учествувате на интернационални проекти водени од експерти и секако каде ќе запознаете колеги кои ќе станат и останат ваши пријатели, тогаш повелете во Македонски Телеком.....

Како се развиваше дигитализација и телекомуникациската индустирја и како се прошируваа дигиталните кориснички можности, така се трансформираше и компанијата и така следеа ангажмани на уште многу кретивни и иновативни проекти, соработка во крос-функционални тимови од различни дејности, запознавање на колеги со различни вештини и знаења, како на локално така и со соработници и колеги од Дојче Телеком на интернационално ниво.

Она што што јас го добив и ми го овозможи компанијата во тој развоен пат е пред се слободата и автономијата на кретивно и критичко изразување кое мене многу ми значи; довербата во мојата стручност, високиот степен и различен сет на знаења како и личните и професионални вештини; пристап до иновативни платформи и програми за континурана надградба на знаење и искуство; непречен пристап до ресурси и алатки за работни активности; ангажман на интернационални програми и проекти како и можност за учество на програми за размена на интернационално искуство со локално присуство во другите ДТ подружници во Европа.

Но некако најголем поттик за истакнување на моите вештини се оние интересни програми кои се организраат со реални проекти во реални тимови но со натпреврувачки карактер.

На локално ниво би ја издвоила крос-функционланата програма, кога бевме 3 тима и имавеме 3 задачи кои беа распоредени следствено во подолг временски период. Покрај тоа што беше забавно и кретивно, создадовме серионзо применливи и ислпатливи решенија, и секако добивме награда, но сепак она што секогаш ми остана е што тогаш запознав навистина креативни и иновативни колеги, посветени професионалци од кои и тоа како многу научив.

Следно би ја издвоила МООC онлајн програмата на ДТ интернационално ниво. Со учество во виртуелен тим од различни држави, работевме на проект на кој јас бев лидер и тимот го донесов до победа, со темата “со Gamification до зголемена упторебливост на Telekom МК App“, од областа “Дигитализација“. Тимот, како и многу други колеги од различни држави, прекрасни луѓе, прв пат ги запознав на наградното патување во Бон со учество на саем за презентација на победничките иновативни решенија по секој од 11-те различни области.

valentina
 
Vladimir

ВЛАДИМИР КОСТАДИНОВ

РАКОВОДИТЕЛ НА СЛУЖБА ЗА ДИГИТАЛНО ИСКУСТВО И ИНОВАЦИИ

Зошто Македонски Телеком? Затоа што е место каде има можност за учење, од најдобрите секако. Секој кој би работел во Македонски Телеком има контакт со најдобрите вендори и партнери за секоја сфера на нашето работење, од телекомуникации, преку финансиското работење, до човечките ресурси и комерцијалниот сегмент, зашто најдобрите се дружат со најдобрите.

Тука имаме пристап до информации со кои користејќи ги најдобрите алатки за дигитално работење, правилно управување со истите и користење, имаме прилика да направиме нешто ново за крајните корисници. Да направиме нешто комплетно ново, едноставно, нешто што е неопходно, што изгледа комплексно но сепак може да се прикаже како едноставно. Доволно детално, се разбира, зашто убавината е во деталите.

Во текот на мојот професионален развој, Македонски Телеком ми овозможи да погледнам подлабоко во технологијата, да ги согледам најосновните начела на стандардно мрежно работење, да навлезам во ИТ светот и да ги користам најпознатите дигитални алатки и системи за усовршување, но во исто време ми даде можност за да се обидам да посегнам по професионален раст во кариерата и да ја искористам можноста за унапредување.

Лично ја препорачувам Македонски Телеком како компанија за лично усовршување, раст и развој, каде дефинитивно се работи по најдобрите светски стандарди, а колегите се со отворен ум, без ограничувања и со особена мотивација и проактивност. Вистинско место за работа!!!

vladimir
 
 
Десктоп верзија