ORYX асистенција за брза интервенција

Бизнисот не смее да застане

Не сте сами во неволјите - со Oryx Assistance ја добивате помошта што најмногу Ви треба, секој ден, во секој период од денот. Заедно се грижиме за успешното работење на Вашиот бизнис.

Одберете некој од производите за асистенција на Oryx коишто се овозможени за вас.

ROADSIDE ASSISTANCE

ROADSIDE ASSISTANCE

Помош на пат во случај на дефект или сообраќајна незгода на Вашето возило.
Не дозволувајте Вашиот бизнис да застане на половина пат, повикајте Oryx Assistance!

Со Oryx Roadside Assistance добивате брза и ефикасна помош на пат во случај на:

 • Дефект на возилото
 • Сообраќајна незгода
 • Невнимателно ракување (погрешно наточено гориво, заклучени клучеви во возилото и сл.)
 • Надворешни влијанија (град, пожар итн.)

Помош на пат, на повик од вас!

Повикајте го бесплатниот број на Oryx Assistance 08000 11 900!

Контакт центарот е достапен 24/7, 365 дена во годината.

По Вашиот повик, агентите од Контакт центарот ќе организираат асистенција за Вас и ќе Ве упатат кон најдоброто решение за Вашиот случај.

ПАКЕТИ НА УСЛУГИ

 • Цени без ДДВ
 • Цени со ДДВ
Услуга Македонија Регион Европа
Контакт центар 24/7 -365
Помош на пат (поправка) 6.200 12.500 18.500
Превоз (шлеп) на возило 12.500 25.000 36.000
Заменско возило во период од:

во износ од 3100 МКД од ден

1 ден 2 дена 4 дена
Алтернативен превоз до: 3.100 ден. 9.500 ден. 15.500 ден.
Хотелско сместување во период од: - 1 ден

во износ од 3100 денари по лице, на ден

2 дена

во износ од 3100 денари по лице, на ден

Достава на гориво До 20л, неограничен број пати

Корисникот е должен сам да го покрие трошокот за дотурот на гориво.

Мобилна апликација - Drive Angel
Цена
69 81
денари месечно
89 105
денари месечно
119 140
денари месечно

Асистенцијата е бесплатна до износите наведени во соодветниот пакет. Доколку понудената помош на пат чини повеќе од одредениот лимит, и корисникот се има согласено за извршување на асистенцијата, тој се согласува и на покривање на трошоците за асистенција кои го надминуваат лимитот.

Повеќе информации за начинот и условите за користење на оваа услуга можете да најдете во Општите услови за користење.

За користење на услугата потребно е да имате активна мобилна линија во Телеком и да склучите договор на 12 или 24 месеци.

Услугата е обезбедена од ORYX Група МКД Дооел Скопје.

Доколку имате коментари или приговори за услугата, замолуваме истите да ги упатите кон е-маил адресата info@oryx-assistance.com.

MOBI EXPRESS

MobiExpress

Бесплатна и целосно организирана замена на екранот или стаклото на Вашиот мобилен уред во случај на незгода. Не дозволувајте Вашиот бизнис да застане, повикајте Oryx Assistance!

Со MobiExpress добивате брза и ефикасна замена на стаклото или екранот на Вашиот уред без оглед на причината за штетата

 1. Повикајте го бројот 08000 11 900 кога незгодата ќе се случи
 2. Објаснете му ја вашата ситуација на агентот
 3. Почекајте насоки
 4. Потврдете ја опцијата којашто Ви одговара
 5. Агентите од Орикс ќе го преземат Вашиот оштетен мобилен уред и ќе Ви го достават поправен на Вашата локација.

Брза и ефикасна асистенција на повик од Вас!

Повикајте го бесплатниот број на Oryx Assistance 08000 11 900!

Контакт центарот е достапен 24/7, 365 дена во годината.

По Вашиот повик, агентите од Контакт центарот ќе организираат асистенција за Вас и ќе го испорачаат најдоброто решение за Вашата незгода.

ПРИДОБИВКИ

Една бесплатна замена на стаклото или екранот на Вашиот мобилен уред во случај на незгода и негово оштетување, во вредност што е наведена во тарифниот модел:

 • Цени без ДДВ
 • Цени со ДДВ

M

phone

Бесплатна замена на Вашиот екран или стакло во износ до 3.100 ден.

delivery

Преземање и достава на уредот на Вашата адреса

129 152
денари месечно

L

phone

Бесплатна замена на Вашиот екран или стакло во износ до 6.200 ден.

delivery

Преземање и достава на уредот на Вашата адреса

199 235
денари месечно

XL

phone

Бесплатна замена на Вашиот екран или стакло во износ до 9.500 ден.

delivery

Преземање и достава на уредот на Вашата адреса

249 294
денари месечно

Повеќе информации за начинот и условите за користење на оваа услуга можете да најдете во Општите услови за користење.

За користење на услугата потребно е да склучите договор на 12 или 24 месеци.

Услугата е обезбедена од ORYX Група МКД Дооел Скопје.

Доколку имате коментари или приговори за услугата, замолуваме истите да ги упатите кон е-маил адресата info@oryx-assistance.com.

BACKUP CAR

BackUp Car

Асистенција за користење бесплатно заменско возило во случај на несреќа или оштетување на Вашето возило.
Не дозволувајте Вашиот бизнис да застане, повикајте Oryx Assistance!

Повикајте го бесплатниот број на Oryx Assistance 08000 11 900!

Контакт центарот е достапен 24/7, 365 дена во годината.

По Вашиот повик, агентите од Контакт центарот ќе организираат асистенција за Вас и ќе го испорачаат најдоброто решение за Вашата незгода.

Logo Oryx Shape

ПАКЕТИ НА УСЛУГИ

 • Цени без ДДВ
 • Цени со ДДВ

Услугата може да се користи само со активирање на полиса за автоодговорност.

Услуга 1 3 5 7 10 15
Контакт центар 24/7 -365
Преземање на возило
Достава на возило
Заменско возило Класа Мини (VW UP, Citroen C3…) 1 ден 3 дена 5 дена 7 дена 10 дена 15 дена
Цена
79 93
денари месечно
99 117
денари месечно
119 140
денари месечно
129 152
денари месечно
149 176
денари месечно
199 235
денари месечно

Повеќе информации за начинот и условите за користење на оваа услуга можете да најдете во Општите услови за користење.

За користење на услугата потребно е да склучите договор на 12 или 24 месеци.

Услугата е обезбедена од ORYX Група МКД Дооел Скопје.

Доколку имате коментари или приговори за услугата, замолуваме истите да ги упатите кон е-маил адресата info@oryx-assistance.com.

Десктоп верзија