Неделен пакет

Неограничени
разговори во мрежата на Телеком

100 MB 250 MB
вклучен интернет

100 SMS
во мрежата на Телеком

119 денари

Пакетите важат 7 дена, вклучувајќи го денот на активирање на пакетот

Активирај

Неограничени
разговори кон сите мрежи

500 MB
вклучен интернет

500 SMS
кон сите мрежи

169 денари

Пакетите важат 7 дена, вклучувајќи го денот на активирање на пакетот

Активирај
 • Интервалот на тарифирање за бесплатниот интернет е на 10 KB.
 • Максималната интернет брзина е 21Mbps.
 • По искористувањето на интернетот, ќе се активира забрана за интернет и нема да можеш да користи интернет, сѐ додека не активираш нов пакет или до истекот на валидноста на тековниот. За да продолжиш да сурфаш, активирај еден од дневните, неделните или месечните интернет пакети со повик на 1460.
 • Пакетите не се достапни во роаминг.

Како да го активираш пакетот што си го избрал?

Омилениот пакет можеш да го активираш на начин кој тебе најмногу ти одговара:

 • Со јавување на бесплатниот број 1460 и следење на едноставните упатства на говорниот автомат;
 • Преку мобилната апликација TELEKOM MK, каде што покрај активирање можеш и да ја следиш состојбата на секоја пакет;
 • Онлајн преку Мој Телеком;
 • Преку Мое мени, со вртење на *122#

Месечен пакет

За бесплатни разговори во текот на целиот месец, одбери месечен пакет со вклучени  бесплатни минути според твоите потреби.

Активирај еден од пакетите со повик на бесплатниот број 1460 или директно одовде со притискање на копчето Активирај.

Викенд разговори

300 минути
во нашата мобилна и фиксна мрежа

120 денари

Пакетите важат 30 дена од денот на активирањето

Активирај

Бесплатни разговори со Мојот круг

500 минути

150 денари

Пакетите важат 30 дена од денот на активирањето

Активирај

Бесплатни разговори и SMS со Мојот круг

500 минути

500 SMS

199 денари

Пакетите важат 30 дена од денот на активирањето

Активирај
 • Тарифирањето за бесплатните минути е на 30 секунди по првата минута разговор.
 • Викенд периодот почнува во петок 24:00 до недела 24:00
 • Ноќниот период трае секој ден од 22:00 до 08:00
 • Пакетот е достапен за сите припејд тарифни модели.
 • Пакетите не се достапни во роаминг.

Како да го активираш пакетот што си го избрал?

Омилениот пакет можеш да го активираш на начин кој тебе најмногу ти одговара:

 • Со јавување на бесплатниот број 1460 и следење на едноставните упатсва на говорниот автомат
 • Преку Мобилната апликација TELEKOM MK ,каде покрај активирање можеш и да ја следиш состојбата на секоја пакет
 • Онлајн преку Мој Телеком
 • Преку Мое мени, со вртење на *122#

Активирање и промена на броевите во Мојот круг

Доколку користиш пакет за бесплатни разговори во Мојот круг потребно е да имаш барем еден број во Кругот. Тоа можеш да го направиш преку Мој Телеком, преку говорен автомат или со јавување на бесплатниот број 070 122

Не заборавај, можеш да избереш до 3 броеви во Мојот круг, и тоа:

 • 3 броја од мобилната мрежа на Македонски Телеком или
 • 2 броја од мобилната и 1 број од фиксната мрежа на Македонски Телеком.

Промена на број е можна еднаш во 30 дена.

Разговарај за половина цена кон твојата омилена земја

Со твојата омилена земја можеш да разговараш за половина цена во текот на цел месец. Одбери ја омилената дестинација од табелата, јави се на бесплатниот број 1461 и активирај jа промотивната понудата за надомест од само 177 денари.

Омилени земји Цена (денари/минута)
Швајцарија 54,3 ден.
27,2 ден.
Италија 54,3 ден.
27,2 ден.
Германија 54,3 ден.
27,2 ден.
Србија 33,1 ден.
16,6 ден.
Австрија 54,3 ден.
27,2 ден.
Албанија/  33,1 ден.
16,6 ден.
Косово* 44,9 ден.
22,5ден.
Словенија 54,3 ден.
27,2 ден.
Црна Гора 33,1 ден.
16,6 ден.
Турција 44,9 ден.
22,5 ден.
Хрватска 54,3 ден.
27,2 ден.
Бугарија 33,1 ден.
16,6 ден.
Грција 33,1 ден.
16,6 ден.
Босна и Херцеговина 54,3 ден.
27,2 ден.

* Цената за Косово важи само за мобилниот оператор Vala 900.

 • Интервалот на тарифирање е 1 минута.
 • Понудата е достапна за сите припејд тарифни модели.
 • По изминување на периодот од 30 дена, можеш повторно да ја активираш услугата за истата или за нова дестинација, по твој избор. За успешното активирање ќе добиеш SMS известување.
 • Понудата не е достапна во роаминг.

По изминување на периодот од 30 дена, можеш повторно да ја активираш услугата за истата или нова дестинација, по твој избор. За успешното активирање ќе добиеш SMS известување.

Разговарај за половина цена кон твојата омилена земја

Зборувај за само 9,9 ден./мин. со 12 држави, во период од 30 дена! Активирај ја услугата со повик на 1461 за 99 денари и зборувај најевтино со Албанија, Австралија, Австрија, Канада, Германија, Косово (оператор Вала 900), Холандија, Италија, Словенија, Швајцарија, Турција и САД.

За да ја активираш услугата потребно е само да имаш 99 ден. на твојата припејд сметка, а таа автоматски ќе се активира секој нареден месец за да можеш опуштено да зборуваш со пријателите во странство! Доколку сакаш да ја деактивираш, повторно сврти на 1461.

Најевтините разговори со странство важат додека се наоѓаш во мрежата на Македонски Телеком. Интервалот на тарифирање е на секоја минута.

Десктоп верзија