VoLTE за повици со врвен квалитет

volte ec

VoLTE ПОВИЦИ ЗА СИТЕ

На најдобрата мрежа во Македонија

Имате нов смартфон со одлични перформанси, прекрасна камера, сјаен екран. Време е и повиците со него да зазвучат кристално чисто. Тоа е сега возможно без никаков дополнителен надомест, благодарение на услугата VoLTE (Voice over LTE).

VoLTE е напредна технолошка услуга со која вашите повици се воспоставуваат преку врвната LTE мрежа на Македонски Телеком. Кога ја имате активирано VoLTE на вашиот смартфон, при секој повик можете да ги почувствувате придобивките на најдобрата мобилна мрежа во Македонија, и тоа преку:

VoLTE shema

Колку чини VoLTE услугата?

VoLTE услугата е достапна без надомест за сите корисници на Македонски Телеком и не влијае на цените на разговорите во Вашата претплата.

Како да почнам да ја користам
VoLTE услугата?

Единствениот предуслов за користење на VoLTE е да имате смартфон што ја поддржува оваа технологија и ажуриран софтвер.

Проверете дали вашиот смартфон е таков, нагодете го веднаш и почнете да уживате во придобивките кои ги нуди најдобрата мрежа во Македонија.

Како да го нагодам мојот смартфон за VoLTE?

Изберете го брендот на смартфон кој го користите и следете ги чекорите за нагодување на VoLTE прикажани подолу.

За да користите VoLTE на iPhone потребно е да го имате инсталирано најновиот оперативен систем, најмалку iOS 16.

За кои смартфони е достапнаVoLTE?

VoLTE технологијата во моментов е достапна на следниве модели смартфони:

VoLTE во акција

Десктоп верзија