VoLTE (Voice over LTE)
ЗА УШТЕ ПОКВАЛИТЕТНА (ПОДОБРА) МОБИЛНА МРЕЖА

Со услугата VoLTE (Voice over LTE) Вашите повици се воспоставуваат преку 4G (LTE) мрежата.

LTE технологијата овозможува многу големи брзини за пренос на податоци, но досега не се користеше за мобилни разговори – смартфоните автоматски се префрлуваа на 3G мрежата. Со VoLTE услугата, мобилните разговори во мрежата на Телеком се остваруваат преку LTE, со што добивате:

 1. Молскавична брзина на воспоставување повик - ако со 3G мрежата воспоставувањето повик траеше околу 6 секунди, со VoLTE се потребни само 2 до 3 секунди!
 2. Подобар квалитет на звукот, поширок спектар на звуци и намалена заднинска бучава. Со VoLTE соговорникот се слуша јасно, а комуникацијата се одвива брзо и лесно.
 3. Разговарајте додека сурфате на 4G мрежа! Отсега, можете да пребарувате на интернeт додека зборувате на телефон без намалување на брзината од 4G во 3G.

VoLTE услугата е достапна без надомест и не влијае на цените на разговорите во Вашата претплата. Единствениот предуслов за нејзино користење е смартфон што ја поддржува оваа технологија со ажуриран софтвер.

Смартфони за кои е достапна VoLTE технологијата

VoLTE технологијата во моментов е достапна на следниве модели смартфони:

 • Samsung S9
 • Samsung S9+
 • Samsung Note9
 • Samsung S10 Note
 • Samsung S10 Note+
 • Samsung S10e
 • Samsung S10
 • Samsung S10+
 • Samsung S10 Lite
 • Samsung S20 FE
 • Samsung S20
 • Samsung S20+
 • Samsung S20 Ultra
 • Samsung S21
 • Samsung S21 +
 • Samsung S21 Ultra
 • Samsung S21 FE 5G
 • Samsung Note S10
 • Samsung Note S20
 • Samsung Note S20 Ultra
 • Samsung J6
 • Samsung J4+
 • Samsung A02
 • Samsung A03S
 • Samsung A10
 • Samsung A20e
 • Samsung A21s
 • Samsung A12
 • Samsung A40
 • Samsung A41
 • Samsung A50
 • Samsung A51
 • Samsung A6
 • Samsung A7
 • Samsung A22
 • Samsung A32
 • Samsung A52
 • Samsung A52S
 • Samsung A70
 • Samsung A71
 • Samsung A72
 • Samsung Galaxy Z Flip3
 • Samsung Galaxy Z Fold3
 • Samsung GALAXY WATCH 3 45mm BLACK
 • Samsung GALAXY WATCH 4 45/35mm BLACK
 • Samsung GALAXY WATCH 4 Classic 4535mm BLACK
 • Samsung TAB A7 4G (2020)
 • Samsung TAB A7 Lite 4G
 • Huawei P30 PRO
 • Huawei P30
 • Huawei P30 Lite
 • Huawei Y6p
 • Huawei P Smart
 • Huawei P Smart 2021
 • Huawei P20
 • Huawei Mate 40 Pro
 • Huawei P40
 • Huawei P40 Lite
 • Huawei P40 Pro
 • Xiaomi REDMI Note 8T
 • Xiaomi REDMI Note 9
 • Xiaomi REDMI 9
 • Xiaomi REDMI 9AT
 • Xiaomi REDMI Note 9 Pro
 • Xiaomi REDMI Note 10
 • Xiaomi MI 10T Lite 5G
 • Xiaomi MI 10T Pro
 • Xiaomi MI 10T Lite
 • Xiaomi MI Note 10 Lite
 • Xiaomi Mi 11 Lite 5G
 • Xiaomi Mi 11 5G
 • Xiaomi REDMI NOTE 10S
 • Xiaomi REDMI NOTE 10 PRO
 • Xiaomi REDMI 9T
 • OnePlus Nord CE 5G
 • OnePlus Nord2 5G
 • OnePlus 9
 • OnePlus 9 Pro
 • Alcatel P1 (3080)
 • Alcatel 10L
 • Alcatel TCL 20L
 • Alcatel 30.80
 • Alcatel 1S (2021)
 • Nokia 2.4 (2020)
 • Nokia 3.4 (2020)
 • Nokia 5.3
 • Nokia 6300 4G
 • Motorola Edge 20 Lite
 • Motorola G30
 • CAT S42
 • CAT S42 H+
 • CAT S52
 • CAT S62
 • CAT S62 Pro