Пакети за мобилен Интернет во роаминг

Бизнисот во роаминг - не може да чека!
Активирајте Business Travel & Surf пакети

Одберете пакет според вашите потреби и сурфајте опуштено од својот мобилен и кога сте во странство!

  • Цени без ДДВ
  • Цени со ДДВ
  Business
Тravel&Surf S
Business
Тravel&Surf M
Business
Тravel&Surf L
Цена на пакетот 599 ден.707 ден. 1.499 ден.1.769 ден. 2.499 ден.2.949 ден.
Вклучен интернет 600 MB 2 GB 4 GB
Времетраење на пакетот 30 дена 30 дена 30 дена

Придобивки

Целосна контрола на трошоците во роаминг

Откако ќе се потроши вклучениот сообраќај во пакетот, Интернет пристапот се блокира и Вие сте комплетно заштитени од непревидени трошоци во периодот од 30 дена по активирањето.

Поврзани во Eвропа и светот

Business Travel & Surf пакетите се достапни во повеќе од 44 земја и 80 оператор во Европа и светот.

Еден пакет за повеќе патувања

Еден пакет може да се користи за повеќе последователни патувања во текот на 30 дена.

Роаминг на втор уред (таблет/лаптоп) без дополнителен надомест

Корисниците на Magenta 1 Business кои имаат Интернет картичка за втор уред (таблет, лаптоп), активираниот пакет на мобилната линија можат да го користат и на вториот уред без дополнителен надомест.

Како да активирате пакет

Изберете го вашиот пакет со јавување на *140#. Повикот е бесплатен од мрежата на Македонски Телеком и од роаминг.

Пакет за мобилен Интернет во роаминг можете да активирате и со јавување на бројот 142 099. Повикот е бесплатен од мрежата на Македонски Телеком, а во роаминг се наплатува според регуларните цени за роаминг.

Зошто Business Travel & Surf?

Со Business Travel & Surf имате целосна контрола врз интернет трошоците во странство!

Со цел да ве заштитиме од непланирани интернет трошоци додека сте во странство, воведовме систем на автоматско блокирање на вашиот пристап до интернет:

  • Нема да ви биде дозволено да пристапите на интернет доколку сами се приклучите или пак, вашиот телефон автоматски ве префрли на мрежа на друг оператор кој не е дел од пакетот. Земјите и операторите и за кои важи оваа понуда можете да ги видите овде;
  • За поголема контрола врз трошоците, ќе добиете ЅМЅ известување секогаш кога ќе потрошите 80% и 100% од интернет сообраќајот вклучен во одбраниот пакет;
  • Ќе добиете и ЅМЅ известување 24 часа пред истекот на времетраењето на пакетот;
  • Доколку го потрошите интернет сообраќајот од пакетот пред да истече неговата валидност, нема да можете да пристапите на интернет во преостанатите денови од важноста на пакетот, ако самите не активирате нов пакет. Овој механизам е направен со цел да ве заштити од неочекувани интернет трошоци по надминување на интернет сообраќајот од пакетот.

Можете да активирате нов пакет само доколку целосно го искористите сообраќајот од пакетот или пак, по истекот на валидноста на активираниот интернет пакет (30 дена).

Земји/оператори за кои важат Business Travel & Surf пакетите

Држави Оператори за кои важат Интернет Свет пакетите
Австралија Optus
Telstra Australia
Австрија T-Mobile Austria GmbH
A1 Telekom Austria AG( mobilkom)
Албанија Telekom Albania sh.a.
ALBtelecom sh.a.
Белгија Telenet Group BVBA
Proximus PLC
Белорусија MTS
Босна и Херцеговина PE Croatian Telecom Ltd.
BH TELECOM, JSC, Sarajevo
JSC Banja Luka Mtel
Бугарија Bulgarian Telec.Co AD (BTC AD) - Vivacom
Yettel Bulgaria
A1 Bulgaria EAD
Велика Британија Vodafone UK
Telefonica O2 UK Limited
Everything Everywhere Limited
Германија Telekom Deutschland GmbH
Vodafone D2 GmbH
Telefonica Germany GmbH & Co. OHG
Грција Cosmote Greece
Wind
Vodafone Panafon S.A.
Данска Telenor A/S
TDC A/S
Египет Orange Egypt (RB)
Ерменија ArmenTel
Естонија Tele 2
Израел Pelephone
Partner Communication Israel
Ирска Meteor Ireland
Италија Telecom Italia
Vodafone Omnitel N.V.
Wind Telecomunicazioni Italy
Јапонија Softbank
Канада Bell
Telus Communications
Катар Qatar Telecom (Ooredoo) Q.S.C
Кина China Unicom
Косово Monaco Telecom (VALA 900)
IPKO
Латвија Tele 2
Литванија Tele 2
UAB Bite Lietuva
Лихтенштајн Telecom Liechtenstein AG
Луксембург Post Luxenbourg
TANGO SA
Малта Melita Mobile Ltd
Vodafone Malta
Монако Monaco Telecom
Норвешка Telenor Norge AS
Полска T-Mobile Polska S.A.
Orange Polska S.A
Португалија NOS Comunicacoes S.A.
Vodafone Portugal
Романија Telekom Romania Mobile S.A.
Vodafone Romania
Русија MegaFon
OJSC VimpelCom - RUS
САД T-Mobile USA, Inc. CO
Сингапур StarHub Mobile Pte Ltd.
Словачка Slovak Telekom, a. s.
O2 Slovakia
Словенија Telekom Slovenija
A1 Slovenija d.d
Tusmobil d.o.o.
Србија Telekom Srbija
Yettel Serbia
Vip mobile
Тајланд True Move
dtac TriNet Co.Ltd.DTN(RB)
Турција AVEA Iletisim Hizmetleri A.S.
Turkcell Turkey
Vodafone Telekomunikasyon A.S.
Украина Kyivstar
Унгарија Magyar Telekom Tel.Public Ltd.
Yettel Hungary
Vodafone Hungary Ltd.
Франција Orange France
SFR France
Холандија T-Mobile Netherlands BV
KPN B.V.
Vodafone Netherlands
Хрватска Croatian Telecom Inc.
A1 Hrvatska d.o.o
Telemach, Croatia
Црна Гора Crnogorski Telekom
MTEL Montenegro (RB)
ONE Crna Gora
Чешка T-Mobile Czech Republic a.s.
O2 Czech Republic a.s.
Швајцарија Salt Mobile SA
Sunrise Communications AG
Swisscom Switzerland Ltd.
Шведска TELE2 SVERIGE AB
Telenor Sverige AB
Шпанија Vodafone Espana S.A.U.
Telefonica Espana
Orange Espagne S.A.

Интервалот на тарифирање е 10Kb.

TRAVEL & SURF BALKAN ПАКЕТ

Останете поврзани на вашите патувања во странство со новиот Travel & Surf Balkan пакет со вклучен 3GB мобилен интернет во роаминг со важност од 30 дена од денот на активирањето, за само 499 денари со ддв.

Доколку ова лето патувате во Албанија, Бугарија, Грција, Косово, Турција, Хрватска, Црна Гора и Србија, Travel & Surf Balkan пакетот е вистинското решение за вас.

Албанија ONE Telecommunications Albanija
AlbTelecom
Бугарија Vivacom Bulgaria
Yettel Bulgaria
Грција Cosmote Greece
Wind
Косово Monaco Telecom (VALA 900)
IPKO
Турција Turkcell
Vodafone
Хрватска Hrvatski Telekom
Telemach
Црна Гора Crnogorski Telekom
ONE Crna Gora
Србија Telekom Srbija
Yettel Serbia

Промоцијата на роаминг пакетите важи до 30 ноември 2021 година.

Активирајте го пакетот со јавување на 120 или преку Вашиот продажен агент.

Откако ќе се потроши вклучениот сообраќај во пакетот, интернет пристапот се блокира и вие сте комплетно заштитени од непредвидени трошоци во периодот од 30 дена по активирањето.

Важно! Travel & Surf Balkan пакетот важи само доколку сте најавени на мрежата од странските мобилни оператори наведени во табелaта. Пример: Доколку сте во Грција, треба да бидете приклучени на мобилната мрежа на грчкиот оператор Cosmote, за да можете да го користите пакетот, во спротивно, интернетот во роаминг Ви е блокиран.


Совети како паметно да го користите интернетот во странство

Десктоп верзија