Интернет балкан пакет

Патувајте и сурфајте безгрижно во странство со новиот Интернет Балкан пакет со промотивно вклучени 1 GB 3 GB мобилен интернет во роаминг со важност од 30 дена од денот на активирањето, за само 499 денари.

Доколку ова лето патувате во Албанија, Бугарија, Грција, Косово, Турција, Хрватска, Црна Гора и Србија, Интернет Балкан пакетот е вистинското решение за вас.

Земји

Албанија ONE Telecommunications Albanija, AlbTelecom
Бугарија Vivacom Bulgaria, Yettel Bulgaria
Грција Cosmote Greece, Wind
Косово Monaco Telecom (VALA 900), IPKO
Турција Turkcell, Vodafone
Хрватска Hrvatski Telekom, Telemach
Црна Гора Crnogorski Telekom, ONE Crna Gora
Србија Telekom Srbija, Yettel Serbia
Активирај

ИНТЕРНЕТ БАЛКАН

Активирајте Интернет Балкан пакет преку Telekom MK апликацијата, отпатувајте поврзани во секое време и бидете подготвени за лето исполнето со многу моменти вредни за споделување. Активацијата на пакетот е возможна само преку Телеком МК апликацијата.

Откако ќе се потроши вклучениот сообраќај во пакетот, интернет пристапот се блокира и сте комплетно заштитени од непредвидени трошоци во периодот од 30 дена по активирањето.

Од странство, активирањето на пакетот се наплаќа по регуларните роаминг цени.

Овие оператори овозможуваат 4G интернет

Доколку имате активен Интернет Балкан роаминг пакет, а се наоѓате во некоја од земјите од Западен Балкан, истиот има приоритет на трошење над вклучениот роаминг сообраќај во земјите од Западен Балкан во вашата тарифа.

ВАЖНО!

Интернет Балкан пакетите важат доколку сте најавени на мрежата од странските мобилни оператори наведени во табелите

Пример: Доколку сте во Грција, треба да бидете приклучени на мобилната мрежа на грчкиот оператор Cosmote, за да можете да го користите Интернет Балкан интернет пакетот, во спротивно, интернетот во роаминг е блокиран.

Интернет свет

Сурфајте безгрижно каде и да сте!

Интернет Свет се единствени пакети за интернет во роаминг со важност во над 40 земји во светот.

Изберете една од двете опции 1 или 2 во зависност од вашите потреби, и останете поврзани каде и да сте во светот.

Пронајди ја земјата во која ќе патуваш и одбери го интернет пакетот што најмногу ќе ти одговара!

Важно! Интернет Свет пакетите важат само доколку сте најавени на мрежата од странските мобилни оператори наведени во табелите.

Пример: Доколку си во Грција, треба да бидеш приклучен на мобилната мрежа на грчкиот оператор Cosmote или Wind, за да можеш да користиш Интернет Свет пакет.

Посебен

Интернет свет 1 Интернет свет 2
Времетраење на пакетот 10 дена 10 дена
Вклучен интернет (upload + download) 300 MB 1 GB
ЦЕНА НА ПАКЕТОТ
299
денаримесечно
699
денаримесечно

Држави и оператори

Австралија Optus Telstra Australia
Австрија T-Mobile Austria GmbH A1 Telekom Austria AG( mobilkom)
Албанија Telekom Albania sh.a. ALBtelecom sh.a.
Белгија Telenet Group BVBA Proximus PLC
Белорусија MTS
Босна и Херцеговина PE Croatian Telecom Ltd. BH TELECOM, JSC, Sarajevo JSC Banja Luka Mtel
Бугарија Bulgarian Telec.Co AD (BTC AD) - Vivacom Yettel Bulgaria A1 Bulgaria EAD
Велика Британија Vodafone UK Telefonica O2 UK Limited Everything Everywhere Limited
Германија Telekom Deutschland GmbH Vodafone D2 GmbH Telefonica Germany GmbH & Co. OHG
Грција Cosmote Greece Wind Vodafone Panafon S.A.
Данска Telenor A/S TDC A/S
Египет Orange Egypt (RB)
Ерменија ArmenTel
Естонија Tele 2
Израел Pelephone Partner Communication Israel
Ирска Meteor Ireland
Италија Telecom Italia Vodafone Omnitel N.V. Wind Telecomunicazioni Italy
Јапонија Softbank
Канада Bell Telus Communications
Катар Qatar Telecom (Ooredoo) Q.S.C
Кина China Unicom
Косово Monaco Telecom (VALA 900) IPKO
Латвија Tele 2
Литванија Tele 2 UAB Bite Lietuva
Лихтенштајн Telecom Liechtenstein AG
Луксембург Post Luxenbourg TANGO SA
Малта Melita Mobile Ltd Vodafone Malta
Монако Monaco Telecom
Норвешка Telenor Norge AS
Полска T-Mobile Polska S.A. Orange Polska S.A
Португалија NOS Comunicacoes S.A. Vodafone Portugal
Романија Telekom Romania Mobile S.A. Vodafone Romania
Русија MegaFon OJSC VimpelCom - RUS
САД T-Mobile USA, Inc. CO
Сингапур StarHub Mobile Pte Ltd.
Словачка Slovak Telekom, a. s. O2 Slovakia
Словенија Telekom Slovenija A1 Slovenija d.d Tusmobil d.o.o.
Србија Yettel Serbia Telekom Serbia Vip mobile
Тајланд True Move dtac TriNet Co.Ltd.DTN(RB)
Турција AVEA Iletisim Hizmetleri A.S. Turkcell Turkey Vodafone Telekomunikasyon A.S.
Украина Kyivstar
Унгарија Magyar Telekom Tel.Public Ltd. Yettel Hungary Vodafone Hungary Ltd.
Франција Orange France SFR France
Холандија T-Mobile Netherlands BV KPN B.V. Vodafone Netherlands
Хрватска Croatian Telecom Inc. A1 Hrvatska d.o.o Telemach
Црна Гора Crnogorski Telekom MTEL Montenegro (RB) ONE Crna Gora
Чешка T-Mobile Czech Republic a.s. O2 Czech Republic a.s.
Швајцарија Salt Mobile SA Sunrise Communications AG Swisscom Switzerland Ltd.
Шведска TELE2 SVERIGE AB Telenor Sverige AB
Шпанија Vodafone Espana S.A.U. Telefonica Espana Orange Espagne S.A.

Доколку имате активен Интернет Свет роаминг пакет, а се наоѓате во некоја од земјите од Западен Балкан, истиот има приоритет на трошење над вклучениот роаминг сообраќај во земјите од Западен Балкан во вашата тарифа. Интервалот на тарифирање е 10 KB.

ВАЖНО!

Интернет пакетот започнува да важи од истиот момент кога си го активирал!

Cо цел да можеш во целост да го користиш одбраниот пакет, активирај пред самото патување додека сè уште си во државата (бесплатно преку сите канали: повик и Мое мени) или пак, додека си во странство (бесплатно преку Мое мени).

Потоа, пред да се приклучиш на странска мрежа, потребно е да ја вклучиш опцијата „data roaming on” и подготвен си за безгрижно сурфање во странство!

Десктоп верзија