Про камери.
Про дисплеј.
Про перформанси.

Дизајн

Посветеност
на деталите.

Четири нови дизајни
од мат стакло со текстура.
Super Retina XDR дисплеј од 5,8
или 6,5 инчи.1
И со најиздржливо стакло од сите смарт телефони.

Систем на тројна камера

Три камери што
работат како една.

13 mm Ултра широкоаголна. Видно поле
од 120°. Четири пати поголем кадар.

26 mm Широкоаголна. Оптичка стабилизација
на слика. 100% покриеност со фокус пиксели.

52 mm Телефото.ƒ/2.0 бленда.
2x оптички зум.

4К видео

Најквалитетно
видео од сите
смарт телефони

Снимај 4K видео со проширен
динамичен опсег од 60 fps.
Опфати четири пати поголем кадар.
И уредувај со нови алатки за ротирање,
сечење и ставање филтри.

Ноќен режим

Високата технологија се
среќава со мала сетлина.

Од ресторани со пригушено светло па
се до зајдисонциња на плажа, новиот
Ноќен режим прави одлични слики со
природно слабо осветлување - автоматски.

Батерија + чип

Многу повеќе моќ.
Многу подолго траење
на батеријата. 2

Добиј до пет дополнителни
часа на траење на батеријата со iPhone
Pro Max и до четири часа
со iPhone 11 Pro.3 Брзо полнење
со вклучениот адаптер од 18W.
И А13 Bionic чип со невронски погон –
најбрзиот чип од сите смарт телефони.

Приватност

Приватноста е вградена.

Face ID е најсигурната опција за автентификација со
препознавање на лице од сите смарт телефони. И не
ја зачувува или споделува вашата фотографија. Затоа
што со iPhone, вашата приватност е на прво место.

  1. Дисплејот има заоблени рабови што го следат прекрасниот заоблен дизајн, а овие рабови се сместени во стандардна правоаголна форма. Кога се мери како стандарден правоаголник, екранот има дијагонала од 6,06 инчи (iPhone 11) и 5,85 инчи (iPhone 11 Pro) или 6,46 инчи (iPhone 11 Pro Max). Реалната површина што се користи за гледање е помала.
  2. Траењето на батеријата варира зависно од користењето и конфигурацијата. За повеќе информации, одете на apple.com/batteries .
  3. Споредено со претходната генерација.

Некои опции може да не се достапни за сите земји или сите области.

Дел од средствата од секое купување на (PRODUCT)RED одат во Глобалниот фонд за борба против СИДА во Африка.

Десктоп верзија