Напред, побрзо.

А14 Bionic, најбрзиот чип поставен во смартфон. Исто така, Pro camera system, професионален систем за фотографирање и снимање, што на фотографиите направени при мало осветлување им дава нота на совршенство – разликата е уште позабележителна кај iPhone 12 Pro Max.

Купи сега

Дизајн и дисплеј

Крајно
револуционерен
дизајн.

Дизајнот на дисплејот Super Retina XDR се протега од едниот раб до другиот. Со четири пати подобра заштита од паѓање Ceramic Shield.

Безжично поврзување

Побрзо
преземање.

Со LTE, брзини до 2 Gbps. Преземај големи датотеки, поставувај фотографии и гледај видеосодржини со висок квалитет, побрзо од кога и да е досега. Со најголем дел од LTE-појасите кај кој било смартфон за поголеми брзини на повеќе места.

A14 Bionic

Чипот што ги урива сите
познати бариери.

Го претставуваме првиот 5-нанометарски чип во индустријата. Во практиката, тоа значи поголема брзина, поголема моќност и, секако, поголема ефикасност.

LiDAR-технологија

Зголемена
реалност со брзина
на светлината

Со помош на LiDAR-технологијата се создаваат прецизни и детални слики во наносекунди, така што предметите непосредно и прецизно се вклопуваат во зголемената реалност.

Pro Camera System

Нов ден за
ноќниот режим.

Ноќниот режим доаѓа со две опции, Wide и Ultra Wide, па сега уште поуспешно ги доловува природните бои, дури и во услови на затемнетост. Новата широка камера Wide „уловува“ 27% повеќе светлина.

iPhone 12 Pro Max оди чекор понапред

подобри фотографии во услови на намалено осветлување

опсег на оптичкиот зум

Снимање со Dolby Vision

60 пати поколоритни
видеа. Неверојатно

10-битни HDR-видеозаписи со неверојатна живописност. Исто така, лесно уредување, репродуцирање и споделување на твоите видеа Dolby Vision.

Прва камера на пазарот што снима со Dolby Vision

AirPlay овозможува репродукција на видеа 4K Dolby Vision на Apple TV и на смарт телевизори.

Зошто iPhone

Затоа што iPhone е еден и единствен

Поедноставен и интуитивен, па лесно ќе се снајдете со само еден допир или лизгање по екранот.

Чип дизајниран од тимот на Apple, кој е брз, ефикасен во однос на моќноста и интелигентен.

iPhone е направен да трае и да ја задржи својата вредност подолго од кој било друг смартфон.

Секој аспект е дизајниран со цел да ги заштити твоите приватни податоци.

Правни напомени

Трајност
Тврдење засновано врз керамичкиот заштитен слој на iPhone 12 и iPhone 12 Pro во споредба со моделите на iPhone од претходната генерација.

Дисплеј
Дисплејот има заоблени рабови со убав закривен дизајн, при што аглите се во стандарден правоаголник. При мерењето на правоаголникот, димензиите на екранот се 5,42 инчи (13,76 сантиметри) (iPhone 12 mini), 5,85 инчи (14,8 сантиметри) (iPhone 11 Pro, iPhone XS, iPhone X), 6,06 инчи (15,3 сантиметри) (iPhone 12 Pro, iPhone 12, iPhone 11, iPhone XR), 6,46 инчи (16,4 сантиметри) (iPhone 11 Pro Max, iPhone XS Max) или 6,68 инчи (16,9 сантиметри) (iPhone 12 Pro Max) дијагонално. Екранот на кој се прикажува слика, всушност, е помал.

Мобилна мрежа
Потребен е тарифен модел. 5G и LTE се достапни на одредени пазари и преку избрани мобилни оператори. Брзината се заснова врз теоретски пресметки и зависи од условите на терен и од можностите на самиот мобилен оператор. За дополнителни информации за поддршката на 5G и LTE, обратете се кај вашиот мобилен оператор и посетете ја веб-страницата apple.com/iphone/cellular.

Моќност и батерија
Сите тврдења во врска со трајноста на батеријата зависат од мрежната конфигурација и од голем број други фактори, па според тоа, реалните перформанси се разликуваат од прикажаното. Батеријата има ограничен циклус на полнења и може да биде потребна нејзина замена од страна на овластен застапник на Apple. Животниот циклус на батеријата и циклусите на полнење зависат од начинот на користење и од поставките. За повеќе информации, пристапете на apple.com/batteries и на apple.com/iphone/battery.html.

Репродукција AirPlay
Потребен е Apple TV или друг телевизор што поддржува AirPlay.

Достапност
Можно е одредени опции да не бидат достапни во одредени земји или места.

Додатоци
Додатоците се продаваат одделно.

Десктоп верзија