64 GB, 256 GB, 512 GB

Дознај повеќе

64 GB, 256 GB, 512 GB

Дознај повеќе

64 GB, 128 GB, 256 GB

Дознај повеќе

5.8"

Екран Super Retina HD*2Препознавање лицеЧип А12 Bionic со невронски погон од следната генерацијаВодоотпорен до длабочина од 2 метри во траење до 30 минути*4Безжично полнење
(работи со Qi полначи*5)

6.5"

Екран Super Retina HD*2Препознавање лицеЧип А12 Bionic со невронски погон од следната генерацијаВодоотпорен до длабочина од 2 метри во траење до 30 минути*4Безжично полнење
(работи со Qi полначи*5)

6.1"

Екран Liquid Retina*2Препознавање лицеЧип А12 Bionic со невронски погон од следната генерацијаВодоотпорен до длабочина од 1 метар во траење до 30 минути*4Безжично полнење
(работи со Qi полначи*5)

5.8"

Екран Super Retina HD*2Препознавање лицеЧип А11 Bionic со невронски погонВодоотпорен до длабочина од 1 метар во траење до 30 минути*4Безжично полнење
(работи со Qi полначи*5)

5.5"

Екран Retina HD2Touch IDЧип А11 Bionic со невронски погонВодоотпорен до длабочина од 1 метар во траење до 30 минути4Безжично полнење
(работи со Qi полначи5)

4.7"

Екран Retina HD2Touch IDЧип А11 Bionic со невронски погонВодоотпорен до длабочина од 1 метар во траење до 30 минути*4Безжично полнење
(работи со Qi полначи5)

Дисплеј

Super Retina HD ekran

5.8-инчен (во дијагонала) OLED екран со Multi-Touch2

HDR екран

Резолуција од 2436 x 1125 пиксели при 458 ppi

Сооднос на контраст од 1.000.000:1 (типичен)

True Tone екран

Екран со широка палета на бои(P3)

3D Touch

Макс. осветленост од 625 cd/m2 (типично)

Дисплеј

Super Retina HD ekran

5.8-инчен (во дијагонала) OLED екран со Multi-Touch2

HDR екран

Резолуција од 2688 x 1242 пиксели при 458 ppi

Сооднос на контраст од 1.000.000:1 (типичен)

True Tone екран

Екран со широка палета на бои(P3)

3D Touch

Макс. осветленост од 625 cd/m2 (типично)

Дисплеј

Liquid Retina HD

6,1-инчен (во дијагонала) LCD екран со Multi-Touch и IPS технологија2

-

Резолуција од 1792 x 828 пиксели при 326 ppi

Сооднос на контраст од 1.400:1 (типичен)

-

Екран со широка палета на бои(P3)

-

Макс. осветленост од 625 cd/m2 (типично)

Дисплеј

Super Retina HD

5.8-инчен (во дијагонала) OLED екран со Multi-Touch2

HDR екран

Резолуција од 2436 x 1125 пиксели при 458 ppi

Сооднос на контраст од 1.000.000:1 (типичен)

True Tone ekran

Екран со широка палета на бои(P3)

3D Touch

Макс. осветленост од 625 cd/m2 (типично)

Дисплеј

Super Retina HD

5,5-инчен (во дијагонала) LCD екран со Multi-Touch технологија2

-

Резолуција од 1920 x 1080 пиксели при 401 ppi

Сооднос на контраст од 1.300:1 (типичен)

True Tone екран

Екран со широка палета на бои (P3)

3D Touch

Макс. осветленост од 625 cd/m2 (типично)

Дисплеј

Retina HD

4,7-инчен (во дијагонала) LCD екран со Multi-Touch и IPS технологија2

-

Резолуција од 1334 x 750 пиксели при 326 ppi

Сооднос на контраст од 1.400:1 (типичен)

True Tone екран

Екран со широка палета на бои (P3)

3D Touch

Макс. осветленост од 625 cd/m2 (типично)

Големина и тежина*6

Висина: 5,65 инчи (143,6 mm)

Ширина: 2,79 инчи (70,9 mm)

Длабочина: 0,30 инчи (7,7 mm)

Тежина: 6,24 унци (177 g)

Големина и тежина*6

Висина: 6,20 инчи (157,5 mm)

Ширина: 3,05 инчи (77,4 mm)

Длабочина: 0,30 инчи (7,7 mm)

Тежина: 7,34 унци (208 g)

Големина и тежина*6

Висина: 5,94 инчи (150.9 mm)

Ширина: 2,98 инчи (75,7 mm)

Длабочина: 0,33 инчи (8,3 mm)

Тежина: 6,84 унци (194 g)

Големина и тежина*6

Висина: 5,94 инчи (150.9 mm)

Ширина: 2,79 инчи (70,9 mm)

Длабочина: 0,33 инчи (7,7 mm)

Тежина: 6,14 унци (174 g)

Големина и тежина*6

Висина: 6,24 инчи (158,4 mm)

Ширина: 3,07 инчи (78,1 mm)

Длабочина: 0,30 инчи (7,5 mm)

Тежина: 7,13 унци (202 g)

Големина и тежина*6

Висина: 5,45 инчи (138,4 mm)

Ширина: 2,65 инчи (67,3 mm)

Длабочина: 0,29 инчи (7,3 mm)

Тежина: 5,22 унци (148 g)

Камера

Двојна камера од 12 MP со широк агол и телефото

Широк агол: ƒ/1,8 отвор

Телефото: ƒ/2,4 отвор

Двојна оптичка стабилизација на слика

2x оптички зум; дигитален зум до 10x


Сликање слики и живи слики со широка палета на бои

Блиц Quad-LED True Tone со Slow Sync

Режим на портрет со подобрен ефект на позадина надвор од фокус и контрола на длабочина

Осветлување за портрет со пет ефекти (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono)

Smart HDR за слики

Камера

Двојна камера од 12 MP со широк агол и телефото

Широк агол: ƒ/1,8 отвор

Телефото: ƒ/2,4 отвор

Оптичка стабилизација на слика

Дигитален зум до 10x


Сликање слики и живи слики со широка палета на бои

Блиц Quad-LED True Tone со Slow Sync

Режим на портрет со подобрен ефект на позадина надвор од фокус и контрола на длабочина

Осветлување за портрет со три ефекти (Natural, Studio, Contour)


Smart HDR за слики

Камера

Двојна камера од 12 MP

Широк агол: ƒ/1,8 отвор

-


Оптичка стабилизација на слика

2x оптички зум; дигитален зум до 5x


Сликање слики и живи слики со широка палета на бои

Блиц Quad-LED True Tone со Slow Sync

Режим на портрет


Осветлување за портрет со пет ефекти (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono)

Auto HDR за слики

Камера

Двојна камера од 12 MP со широк агол и телефото

Широк агол: ƒ/1,8 отвор

Телефото: ƒ/2,4 отвор

Двојна оптичка стабилизација на слика

2x оптички зум; дигитален зум до 10x


Сликање слики и живи слики со широка палета на бои

Блиц Quad-LED True Tone со Slow Sync

Режим на портрет


Осветлување за портрет со пет ефекти (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono)

Auto HDR за слики

Камера

Двојна камера од 12 MP со широк агол и телефото


Широк агол: ƒ/1,8 отвор

Телефото: ƒ/2,8 отвор

Оптичка стабилизација на слика

2x оптички зум; дигитален зум до 10x

Сликање слики и живи слики со широка палета на бои

Блиц Quad-LED True Tone со Slow Sync

Режим на портрет

Осветлување за портрет со пет ефекти (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono)


Auto HDR за слики

Камера

Kамера од 12 MPШирок агол: ƒ/1,8 отвор

-

Оптичка стабилизација на слика

Дигитален зум до 5x

Сликање слики и живи слики со широка палета на бои

Блиц Quad-LED True Tone со Slow Sync

-


-


Auto HDR за слики

Снимање видео

Снимање на 4K видео со 24 fps, 30 fps, или 60 fps

Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps

Проширен динамички опсег за видео до 30 fps


Оптичка стабилизација на слика за видео

2x оптички зум; дигитален зум до 6x

Видео-поддршка за забавени видеа за 1080p со 120 fps или 240 fps

Тајм-лапс видео со стабилизација

Стерео снимање

Снимање видео

Снимање на 4K видео со 24 fps, 30 fps, или 60 fps

Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps

Проширен динамички опсег за видео до 30 fps


Оптичка стабилизација на слика за видео

Дигитален зум до 3x

Видео-поддршка за забавени видеа за 1080p со 120 fps или 240 fps

Тајм-лапс видео со стабилизација

Стерео снимање

Снимање видео

Снимање на 4K видео со 24 fps, 30 fps, или 60 fps

Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps

Проширен динамички опсег за видео до 30 fps


Оптичка стабилизација на слика за видео

Дигитален зум до 3x

Видео-поддршка за забавени видеа за 1080p со 120 fps или 240 fps

Тајм-лапс видео со стабилизација

Стерео снимање

Снимање видео

Снимање на 4K видео со 24 fps, 30 fps, или 60 fps

Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps

-Оптичка стабилизација на слика за видео

2x оптички зум; дигитален зум до 6x

Видео-поддршка за забавени видеа за 1080p со 120 fps или 240 fps

Тајм-лапс видео со стабилизација

-

Снимање видео

Снимање на 4K видео со 24 fps, 30 fps, или 60 fps

Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps

Оптичка стабилизација на слика за видео

2x оптички зум; дигитален зум до 6x

Видео-поддршка за забавени видеа за 1080p со 120 fps или 240 fps

Тајм-лапс видео со стабилизација

Снимање видео

Снимање на 4K видео со 24 fps, 30 fps, или 60 fps

Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps

Оптичка стабилизација на слика за видео

Дигитален зум до 3x

Видео-поддршка за забавени видеа за 1080p со 120 fps или 240 fps

Тајм-лапс видео со стабилизација

Предна камера

TrueDepth камера

Фотографии од 7 MP

ƒ/2,2 отвор

Retina блиц

Сликање слики и живи слики со широка палета на бои

Smart HDR за слики

Режим на портрет со подобрен ефект на позадина надвор од фокус и контрола на длабочина

Осветлување за портрет со пет ефекти (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono)

Проширен динамички опсег за видео до 30 fps

Кинематографска стабилизација на видео (1080p и 720p)


Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps

Animoji и Memoji

Предна камера

TrueDepth камера

Фотографии од 7 MP

ƒ/2,2 отвор

Retina блиц

Сликање слики и живи слики со широка палета на бои

Smart HDR за слики

Режим на портрет со подобрен ефект на позадина надвор од фокус и контрола на длабочина

Осветлување за портрет со пет ефекти (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono)

Проширен динамички опсег за видео до 30 fps

Кинематографска стабилизација на видео (1080p и 720p)


Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps

Animoji и Memoji

Предна камера

TrueDepth камера

Фотографии од 7 MP

ƒ/2,2 отвор

Retina блиц

Сликање слики и живи слики со широка палета на бои

Smart HDR за слики

Режим на портрет со подобрен ефект на позадина надвор од фокус и контрола на длабочина

Осветлување за портрет со пет ефекти (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono)

Проширен динамички опсег за видео до 30 fps

Кинематографска стабилизација на видео (1080p и 720p)


Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps

Animoji и Memoji

Предна камера

TrueDepth камера

Фотографии од 7 MP

ƒ/2,2 отвор

Retina блиц

Сликање слики и живи слики со широка палета на бои

Auto HDR за слики

Режим на портрет


Осветлување за портрет со пет ефекти (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono)

-


-


Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps


Animoji и Memoji

Предна камера

FaceTime HD камера

Фотографии од 7 MP

ƒ/2,2 отвор

Retina блиц

Сликање слики и живи слики со широка палета на бои

Auto HDR за слики

Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps

Предна камера

FaceTime HD камера

Фотографии од 7 MP

ƒ/2,2 отвор

Retina блиц

Сликање слики и живи слики со широка палета на бои

Auto HDR за слики

Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps

Мобилна и безжична мрежа

GSM/EDGE

UMTS/HSPA+

DC-HSDPA

CDMA EV-DO Rev.A (некои модели)

Gigabit-class LTE*7

Мобилна и безжична мрежа

GSM/EDGE

UMTS/HSPA+

DC-HSDPA

CDMA EV-DO Rev.A (некои модели)

Gigabit-class LTE*7

Мобилна и безжична мрежа

GSM/EDGE

UMTS/HSPA+

DC-HSDPA

CDMA EV-DO Rev.A (некои модели)

LTE Advanced7

Мобилна и безжична мрежа

GSM/EDGE

UMTS/HSPA+

DC-HSDPA

CDMA EV-DO Rev.A (некои модели)

LTE Advanced7

Мобилна и безжична мрежа

GSM/EDGE

UMTS/HSPA+

DC-HSDPA

CDMA EV-DO Rev.A (одредени модели)

LTE Advanced7

Мобилна и безжична мрежа

GSM/EDGE

UMTS/HSPA+

DC-HSDPA

CDMA EV-DO Rev.A (одредени модели)

LTE Advanced7

Напојување и батерија8

Трае до 30 минути подолго од iPhone X


Вградена литиумско-јонска батерија на полнење

Безжично полнење (работи со Qi полначи*)


Полнење преку USB кабел со компјутер или со адаптер за полнење

Зборување (безжично)

До 20 часа

Интернет

До 12 часа

Гледање видео (безжично)

До 14 часа

Слушање аудио (безжично)

До 60 часа

Можност за брзо полнење

До 50% полнење за 30 минути9

Напојување и батерија8

Трае до 1,5 час подолго од iPhone X


Вградена литиумско-јонска батерија на полнење

Безжично полнење (работи со Qi полначи*)


Полнење преку USB кабел со компјутер или со адаптер за полнење

Зборување (безжично)

До 25 часа

Интернет

До 13 часа

Гледање видео (безжично)

До 15 часа

Слушање аудио (безжично)

До 65 часа

Можност за брзо полнење

До 50% полнење за 30 минути9

Напојување и батерија8

Трае до 1,5 час подолго од iPhone 8 Plus

Вградена литиумско-јонска батерија на полнење

Безжично полнење (работи со Qi полначи*)


Полнење преку USB кабел со компјутер или со адаптер за полнење

Зборување (безжично)

До 25 часа

Интернет

До 15 часа

Гледање видео (безжично)

До 16 часа

Слушање аудио (безжично)

До 65 часа

Можност за брзо полнење

До 50% полнење за 30 минути9

Напојување и батерија8

Трае до 2 часa подолго од iPhone 7


Вградена литиумско-јонска батерија на полнење

Безжично полнење (работи со Qi полначи*)


Полнење преку USB кабел со компјутер или со адаптер за полнење

Зборување (безжично)

До 21 часа

Интернет

До 12 часа

Гледање видео (безжично)

До 13 часа

Слушање аудио (безжично)

До 60 часа

Можност за брзо полнење

До 50% полнење за 30 минути9

Напојување и батерија8

Трае речиси исто како iPhone 7 Plus

Вградена литиумско-јонска батерија на полнење

Безжично полнење (работи со Qi полначи*)

Полнење преку USB кабел со компјутер или со адаптер за полнење

Зборување (безжично)

До 21 часа

Интернет

До 13 часа

Гледање видео (безжично)

До 14 часа

Слушање аудио (безжично)

До 60 часа

Можност за брзо полнење

До 50% полнење за 30 минути9

Напојување и батерија8

Трае речиси исто како iPhone 7 Plus

Вградена литиумско-јонска батерија на полнење

Безжично полнење (работи со Qi полначи*)

Полнење преку USB кабел со компјутер или со адаптер за полнење

Зборување (безжично)

До 14 часа

Интернет

До 12 часа

Гледање видео (безжично)

До 13 часа

Слушање аудио (безжично)

До 40 часа

Можност за брзо полнење

До 50% полнење за 30 минути9

SIM картичка

Двојна SIM картичка (нано-SIM и eSIM*11)

Не е компатибилен со постоечките микро-SIM картички

SIM картичка

Двојна SIM картичка (нано-SIM и eSIM*11)

Не е компатибилен со постоечките микро-SIM картички

SIM картичка

Двојна SIM картичка (нано-SIM и eSIM*11)

Не е компатибилен со постоечките микро-SIM картички

SIM картичка

Нано-SIM

Не е компатибилен со постоечките микро-SIM картички

SIM картичка

Нано-SIM

Не е компатибилен со постоечките микро-SIM картички

SIM картичка

Нано-SIM

Не е компатибилен со постоечките микро-SIM картички

5.8"

Super Retina XDR екран2Дизајн

Дизајн од текстурирано мат стакло и не `рѓосувачки челик


Тројна


12MP ултра широка, широка и телефото камера со ноќен режим


12MP

TrueDepth камера со снимање на 4К видео до 60 fpsFace IDA13 Bionic чип со Neural Engine од трета генерација


Трае до 4 часа подолго од iPhone Xs34m


До 30 минути4

6.5"

Super Retina XDR екран2Дизајн

Дизајн од текстурирано мат стакло и не `рѓосувачки челик


Тројна


12MP ултра широка, широка и телефото камера со ноќен режим


12MP

TrueDepth камера со снимање на 4К видео до 60 fpsFace IDA13 Bionic чип со Neural Engine од трета генерација


Најдолг животен век на батеријата кај iPhone
Трае до 5 часа подолго од iPhone Xs Max34m


До 30 минути4

6.1"

Liquid Retina XD екран2Дизајн

Дизајн од стакло алуминиум


Двојна


12MP ултра широка и широка камера со ноќен режим


12MP

TrueDepth камера со снимање на 4К видео до 60 fpsFace IDA13 Bionic чип со Neural Engine од трета генерација


Трае до 1 час подолго од iPhone XR34m


До 30 минути4

Дисплеј

Super Retina XDR дисплеј

5.8 инчен (дијагонално) all-screen OLED Multi-Touch екран2

HDR екран

Резолуција од 2436x1125 пиксели при 458 ppi

2,000,000:1 контраст (типично)

True Tone екран

Wide color дисплеј(P3)

Haptic Touch

800 nits максимална светлина (типично)

Дисплеј

Super Retina XDR дисплеј

6,5 инчен (дијагонално) all-screen OLED Multi-Touch екран2

HDR екран

Резолуција од 2688x1242 пиксели при 458 ppi

2,000,000:1 контраст (типично)

True Tone екран

Wide color дисплеј(P3)

Haptic Touch

800 nits максимална светлина (типично)

Дисплеј

Liquid Retina HD дисплеј

6,1 инчен (дијагонално) all-screen LCD Multi-Touch екран со IPS технологија2

-

Резолуција од 1792 x 828 пиксели при 326 ppi

1400:1 контраст (типично)

True Tone екран

Wide color дисплеј(P3)

Haptic Touch

625 nits максимална светлина (типично)

Димензии и тежина5

Висина: 144 mm (5,67 инчи)

Ширина: 71,4 mm (2,81 инчи)

Длабочина: 8,1 mm (0,32 инчи)

Тежина: 188 грама (6,63 унци)

Димензии и тежина5

Висина: 158,0 mm (6,22 инчи)

Ширина: 77,8 mm (3,06 инчи)

Длабочина: 8,1 mm (0,32 инчи)

Тежина: 226 грама (6,63 унци)

Димензии и тежина5

Висина: 150,9 mm (5,94 инчи)

Ширина: 75,7 mm (2,98 инчи)

Длабочина: 8,3 mm (0,33 инчи)

Тежина: 194 грама (6,63 унци)

Камера

Тројна 12MP ултра широка, широка и телефото камера

Ултра широка

ƒ/2,4 апертура

Широка

ƒ/1,8 апертура

Телефото

ƒ/2,0 апертура

Ноќен режим

Автоматско прилагодување

Двојна оптичка стабилизација на слика

2x оптички zoom in, 2x оптички zoom out; дигитален zoom до 10x

Појак True Tone блиц со Slow Sync

Режим портрет со напреден боке екефт и Depth Control

Портрет осветлување со шест ефекти (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono, High-Key Mono)

Smart HDR од следна генерација за фотографии

Камера

Тројна 12MP ултра широка, широка и телефото камера

Ултра широка

ƒ/2,4 апертура

Широка

ƒ/1,8 апертура

Телефото

ƒ/2,0 апертура

Ноќен режим

Автоматско прилагодување

Двојна оптичка стабилизација на слика

2x оптички zoom in, 2x оптички zoom out; дигитален zoom до 10x

Појак True Tone блиц со Slow Sync

Режим портрет со напреден боке екефт и Depth Control

Портрет осветлување со шест ефекти (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono, High-Key Mono)

Smart HDR од следна генерација за фотографии

Камера

Тројна 12MP ултра широка и широка камера

Ултра широка

ƒ/2,4 апертура

Широка

ƒ/1,8 апертура

-


Ноќен режим

Автоматско прилагодување

Двојна оптичка стабилизација на слика

2x оптички zoom out; дигитален zoom до 5x

Појак True Tone блиц со Slow Sync

Режим портрет со напреден боке екефт и Depth Control

Портрет осветлување со шест ефекти (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono, High-Key Mono)

Smart HDR од следна генерација за фотографии

Снимање видео

Снимање на 4K видео со 24fps, 30fps или 60fps

Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps

Проширен динамичен опсег за видео до 60 fps


Оптичка стабилизација на слика за видео

2x оптички zoom in, 2x оптички zoom out; дигитален zoom до 6x

Аудио zoom

QuickTake видео

Slo-mo видео поддршка за 1080p со 120fps или 240fps

Time-lapse видео со стабилизација

Стерео снимање

Снимање видео

Снимање на 4K видео со 24fps, 30fps или 60fps

Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps

Проширен динамичен опсег за видео до 60 fps


Оптичка стабилизација на слика за видео

2x оптички zoom in, 2x оптички zoom out; дигитален zoom до 6x

Аудио zoom

QuickTake видео

Slo-mo видео поддршка за 1080p со 120fps или 240fps

Time-lapse видео со стабилизација

Стерео снимање

Снимање видео

Снимање на 4K видео со 24fps, 30fps или 60fps

Снимање на 1080p HD видео со 30 fps или 60 fps

Проширен динамичен опсег за видео до 60 fps


Оптичка стабилизација на слика за видео

2x оптички zoom out; дигитален zoom до 3x

Аудио zoom

QuickTake видео

Slo-mo видео поддршка за 1080p со 120fps или 240fps

Time-lapse видео со стабилизација

Стерео снимање

Предна камера

TrueDepth камера

Фотографии од 12MP

ƒ/2,2 апертура

Retina Flash

Смарт HDR од следна генерација за фотографии

Режим портрет со напреден боке ефект и Depth Control

Портрет осветлување со шестефекти (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono, High-Key Mono)

Проширен динамичен опсег за видео при 30fps

Кинематска видео стабилизација (4K, 1080p и 720p)

Снимање на 4K видео при 24fps, 30fps или 60fps

Снимање на 1080p HD видео при 30fps или 60fps

Slo-mo видео поддршка за 1080p при 120fps

Animoji и Memoji

Предна камера

TrueDepth камера

Фотографии од 12MP

ƒ/2,2 апертура

Retina Flash

Смарт HDR од следна генерација за фотографии

Режим портрет со напреден боке ефект и Depth Control

Портрет осветлување со шестефекти (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono, High-Key Mono)

Проширен динамичен опсег за видео при 30fps

Кинематска видео стабилизација (4K, 1080p и 720p)

Снимање на 4K видео при 24fps, 30fps или 60fps

Снимање на 1080p HD видео при 30fps или 60fps

Slo-mo видео поддршка за 1080p при 120fps

Animoji и Memoji

Предна камера

TrueDepth камера

Фотографии од 12MP

ƒ/2,2 апертура

Retina Flash

Смарт HDR од следна генерација за фотографии

Режим портрет со напреден боке ефект и Depth Control

Портрет осветлување со шестефекти (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono, High-Key Mono)

Проширен динамичен опсег за видео при 30fps

Кинематска видео стабилизација (4K, 1080p и 720p)

Снимање на 4K видео при 24fps, 30fps или 60fps

Снимање на 1080p HD видео при 30fps или 60fps

Slo-mo видео поддршка за 1080p при 120fps

Animoji и Memoji

Мобилна и безжична

GSM/EDGE

UMTS/HSPA+

DC-HSDPA

CDMA EV-DO Rev.A (некои модели)

Gigabit-class LTE*6

802.11ax Wi‑Fi 6 сo MIMO

Bluetooth 5.0

Ultra Wideband chip

Built-in GPS/GNSS

NFC со режим на читач

Express Cards со power reserve

Мобилна и безжична

GSM/EDGE

UMTS/HSPA+

DC-HSDPA

CDMA EV-DO Rev.A (некои модели)

Gigabit-class LTE*6

802.11ax Wi‑Fi 6 сo MIMO

Bluetooth 5.0

Ultra Wideband chip

Built-in GPS/GNSS

NFC со режим на читач

Express Cards со power reserve

Мобилна и безжична

GSM/EDGE

UMTS/HSPA+

DC-HSDPA

CDMA EV-DO Rev.A (некои модели)

Gigabit-class LTE*6

802.11ax Wi‑Fi 6 сo MIMO

Bluetooth 5.0

Ultra Wideband chip

Built-in GPS/GNSS

NFC со режим на читач

Express Cards со power reserve

Напојување и батерија8

Трае до 4 часа подолго од iPhone Xs


Вградена lithium-ion батерија којашто може повторно да се полни

Безжично полнење7


Полнење преку USB на компјутерски систем или адаптер за напојување

Пуштање на видео

До 18 часа

Пуштање на видео (стримувано)

До 11 часа

Пуштање на аудио

До 65 часа

Вклучен адаптер од 18W

Можност за брзо полнење

До 50% полнење за 30 минути8 со адаптер од 18W или појак

Напојување и батерија8

Најдолг животен век на батерија кај iPhone

Трае до 5 часа подолго од iPhone Xs max


Вградена lithium-ion батерија којашто може повторно да се полни

Безжично полнење7


Полнење преку USB на компјутерски систем или адаптер за напојување

Пуштање на видео

До 20 часа

Пуштање на видео (стримувано)

До 12 часа

Пуштање на аудио

До 80 часа

Вклучен адаптер од 18W

Можност за брзо полнење

До 50% полнење за 30 минути8 со адаптер од 18W или појак

Напојување и батерија8

Трае до 4 часа подолго од iPhone Xr


Вградена lithium-ion батерија којашто може повторно да се полни

Безжично полнење7


Полнење преку USB на компјутерски систем или адаптер за напојување

Пуштање на видео

До 17 часа

Пуштање на видео (стримувано)

До 10 часа

Пуштање на аудио

До 65 часа

Вклучен адаптер од 18W

Можност за брзо полнење

До 50% полнење за 30 минути8 со адаптер од 18W или појак (се продава одделно)

SIM картичка

Dual SIM (nano-SIM и eSIM)9)

Не е компатибилен со постоечките micro-SIM картички

SIM картичка

Dual SIM (nano-SIM и eSIM)9)

Не е компатибилен со постоечките micro-SIM картички

SIM картичка

Dual SIM (nano-SIM и eSIM)9)

Не е компатибилен со постоечките micro-SIM картички

-->
 1. Просторот на располагање е помал и варира поради многу фактори. Стандардната конфигурација користи простор од приближно 10 GB до 12 GB (вклучувајќи го оперативниот систем iOS и претходно инсталираните апликации) во зависност од моделот и од поставките. Претходно инсталираните апликации заземаат 4GB, но можете да ги бришете и да ги враќате назад.
 2. Екранот е во форма на правоаголник со заоблени агли коишто следат убав заоблен дизајн. Кога се мери како стандарден правоаголник, екранот има дијагонала од 5,85 инчи (iPhone Xs) и 6,46 инчи (iPhone Xs Max), 6,06 инчи (iPhone XR) или 5,85 инчи (iPhone X). Реалната површина што се користи за гледање е помала.
 3. Големината на екранот се мери дијагонално.
 4. iPhone 8, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR се отпорни на прскање, на вода и на прав и се тестирани во контролирани лабораториски услови; iPhone XS и iPhone XS Max имаат рангирање од IP68 според стандардот IEC 60529 (максимална длабочина од 2 метри до 30 минути); iPhone 8, и iPhone X имаат рангирање од IP67 според стандардот 60529 (максимална длабочина од 1 метар до 30 минути). Отпорноста на прскање, на вода и на прав не е трајна и може да се намали како резултат на нормалното абење. Не обидувајте се да полните мокар iPhone. Во прирачникот за користење ќе најдете упатство за чистење и сушење. Оштетувањата од течности не се покриени со гаранцијата.
 5. Безжичните полначи Qi се продаваат одделно.
 6. Големината и тежината варираат според конфигурацијата и производствениот процес.
 7. Потребен е мобилен интернет. Gigabit-class LTE, LTE Advanced и LTE се достапни на одредени пазари и кај одредени оператори. Брзината се базира на теоретски проток на податоци и варира според локациските услови и операторот. За детали околу LTE поддршката, стапете во контакт со вашиот оператор и одете на www.apple.com/iphone/LTE.
 8. Сите податоци за батеријата варираат зависно од конфигурацијата на мрежата и многу други фактори. Реалните резултати може да варираат. Батеријата има ограничен циклус на повторно полнење и може на крајот да биде потребна замена од страна на провајдер на услуги на Apple. Животниот век на батеријата и циклусот на полнење варираат зависно од употребата и поставките. За повеќе информации, одете на www.apple.com/batteries и на www.apple.com/iphone/battery.html.
 9. Тестирањето е спроведено од Apple во август 2018 со помош на претпроизводните уреди iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR, како и на софтвер и на дополнителна опрема како Apple USB-C полначи (30W Model A1882 и 87W Model A1719). Тестирањето на брзото полнење е спроведено со iPhone уреди со претходно испразнета батерија. Времето потребно за полнење варира согласно со факторите во средината. Реалните резултати варираат.
 10. Тестирањето е спроведено од Apple во август 2017 со помош на претпроизводните уреди iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X, како и на софтвер и на дополнителна опрема како Apple USB-C полначи (29W Model A1540, 61W Model A1718, 87W Model A1719). Тестирањето на брзото полнење е спроведено со iPhone уреди со претходно испразнета батерија. Времето потребно за полнење варира согласно со факторите во средината. Реалните резултати варираат.
 11. eSIM ќе биде на располагање подоцна во текот на годината преку софтверски надградби. За да се користи eSIM, потребен е пакет на безжични услуги (којшто може да вклучува рестрикции за менување на давателите на услуги и за роаминг, дури и откако ќе истече договорот). Не поддржуваат сите оператори eSIM. Опцијата за користење на eSIM кај iPhone може да е исклучена кога уредот е купен од одредени оператори. За детали, обратете се кај операторот. За да дознаете повеќе, одете на support.apple.com/kb/HT209044.
 12. Дел од средствата од секое купување на (PRODUCT)REDTM одат во глобалниот фонд за борба против сида во Африка.

pageArea reserved, leave empty!!!