Kaspersky Safe Kids

Заштита на вашите деца од опасни
информации на веб;

Контрола на времето што вашето дете го поминува во користење на мобилни уреди или компјутери;

Следење на објавите на вашето дете на Фејсбук;

Известувања за движењето на вашето дете.

Врвна онлајн заштита за вашите деца

Kaspersky Safe Kids претставува услуга која обезбедува онлајн заштита на децата при користењето на мобилни уреди или компјутери. Инсталирајќи го Kaspersky Safe Kids на мобилните уреди или компјутери на вашите деца, можете:

  • Да ги заштитите вашите деца од опасни и несоодветни информации на интернет;
  • Да го контролирате времето кое вашето дете го поминува во користење на мобилни уреди или компјутери;
  • Да го контролирате користењето апликации (дозволени/ дозволени одредено време/ забранети);
  • Да ги следите објавите на Фејсбук во кои е споменато вашето дете и да ги гледате измените во листата на неговите пријатели;
  • Да добивате известувања за локацијата на вашето дете како и кога детето ќе ја напушти однапред дефинираната зона;
  • Доколку имате Android уред, да добивате статистички податоци за повиците и пораките на вашето дете;
  • Да добивате детални извештаи за онлајн активностите на вашето дете.

Услугата Kaspersky Safe Kids е ексклузивно достапна со Magenta 1.

За да почнете да го користите Kaspersky Safe Kids, треба да сте претплатник на Magenta 1, да активирате Kaspersky Safe Kids на Мој Телеком порталот и да регистрирате кориснички профил на My Kaspersky порталот.

Десктоп верзија