Месечна цена: 65 ДЕН.

Kaspersky софтвер

 • Врвна заштита за корисници кои се често на интернет
 • Напредна антивирусна заштита
 • Ефикасна безбедност во текот на онлајн активностите како што се сурфање, банкарство, комуникации и сл.
 • Достапен на македонски, албански и англиски јазик
Нарачај

Карактеристики

Онлајн софтверски пакет - Kaspersky софтвер

Kaspersky INTERNET SECURITY обезбедува врвна заштита и е наменет за корисници кои се често на интернет. Неговиот најсовремен, хибриден приод кон дигиталната безбедност комбинира иновативни технологии базирани на „cloud“ со напредна антивирусна заштита за обезбедување на ефикасна безбедност во текот на онлајн активностите како што се сурфање, банкарство, комуникации и сл.

Kaspersky ANTI-VIRUS се препорачува за корисници кои не се често на интернет и нуди основна заштита за компјутерите.

Kaspersky софтверот за корисниците е достапен во три јазични верзии и тоа, на македонски, англиски и албански јазик.

Во прилог се дадени главните функционалности на двата софтвери. Повеќе функционалности проверете ТУКА.

Функционалности Kaspersky
ANTI-VIRUS
Kaspersky
INTERNET SECURITY
Основна заштита
File, Mail, IM, Web Anti-Virus
Напредна заштита
Услуги базирани на Cloud (репутација)
Автоматско спречување на експлоатација (Automatic Exploit Prevention)
Следач на системот (System Watcher)
Системска безбедност
Проверка на системот по заразувањето со вирус
Интернет и мрежна безбедност
URL советник
Safe Money
Firewall
Блокатор на мрежни напади
Заштита на дигиталниот идентитет
Anti-Phishing
Виртуелна тастатура
Безбедносна тастатура
Блокирање на несакана содржина
Anti-Spam
Anti-Banner
Семејна заштита
Напредна родителска контрола
Контрола на користењето на компјутерот и на апликациите
Контрола на комуникациите преку електронска пошта, апликации за испраќање брзи пораки и социјални мрежи

Активација на пакет

Онлајн софтверските пакети - Kaspersky се активираат преку страницата Мој Телеком. Само регистрираните членови може да пристапат до личната Мој Телеком страница и да активираат онлајн софтверски пакети.

Ако не сте регистриран Мој Телеком корисник, регистрацијата е едноставна, брза и бесплатна. Овозможена е за сите корисници на Македонски Телеком во 4 едноставни чекори. По успешно комплетирање на чекорите добивате единствен кориснички профил достапен во секое време. Пристапете на страницата ТУКА и регистрирајте свој профил.

 • За активирање на Kaspersky софтврски пакет, најавете се на Мој Телеком страницата.
 • Во менито одберете Онлајн софтверски пакети и изберете го пакетот кој сакате да го активирате: Kaspersky INTERNET SECURITY или Kaspersky ANTI-VIRUS
 • Прочитајте ги и прифатите ги Општите услови за користење на пакетите
 • За потврда на активацијата потребен ви е Активирачкиот код, кој доколку до сега не сте го добиле, можете да го креирате сами веднаш по најавата на Мој Телеком
 • Во делот Активни пакети (Онлајн софтверски пакети –> Активни пакети) кликнете на линкот за симнување на соодветниот пакет кој го активиравте.
 • Штом симнувањето на софтверот ќе заврши во Downloads, кликнете два пати на документот кој го симнавте или пак директно кликнете на копчето Run.
 • ПИН кодот на софтверот секогаш ќе можете да го видите на Мој Телеком (Онлајн софтверски пакети –> Активни пакети)

Цени

Секој нов корисник на Kaspersky софтверските пакети добива до 90 дена бесплатен пробен период за првиот активиран пакет.

Доколку не го деактивирате софтверот во текот на бесплатниот период за користење, автоматски ќе започне наплатата на месечно ниво со цени дефинирани за активираниот пакет.

Активацијата на пакетите е без долгорочни договорни обврски.

Производ Месечен надомест
Kaspersky Antivirus 65 денари
Kaspersky Internet Security 75 денари
Цените се со вклучен 5% ДДВ

Системски барања

KASPERSKY INTERNET SECURITY и KASPERSKY ANTI-VIRUS

За сите типови на оперативни системи потребно е:

 • Приближно 480 МВ слободен простор на хард дискот (во зависност од големината на антивирусните бази на податоци)
 • Интернет конекција – за активирање на софтверот
 • Microsoft Internet Explorer 8 или понова верзија
 • Microsoft Windows Installer 3.0 или понова верзија
 • Microsoft .Net Framework 4

За оперативните системи (некои функционалности на производите можат да работат само на х32 оперативни системи):

 • Microsoft Windows XP Home Edition (Service Pack 2 или понова верзија)
 • Microsoft Windows XP Professional (Service Pack 2 или понова верзија)
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition (Service Pack 2 или понова верзија)

Потребни се следните хардверски барања:

 • Процесор: Intel Pentium 1 GHz 32-bit (x86)/64-bit (x64) или повеќе
 • 512 MB достапна RAM меморија

За оперативните системи (некои функционалности на производите можат да работат само на х32 оперативни системи):

 • Microsoft Windows Vista Home Basic (32/64 Bit) (Service Pack 1)
 • Microsoft Windows Vista Home Premium (32/64 Bit) (Service Pack 1)
 • Microsoft Windows Vista Business (32/64 Bit) (Service Pack 1)
 • Microsoft Windows Vista Enterprise (32/64 Bit) (Service Pack 1)
 • Microsoft Windows Vista Ultimate (32/64 Bit) (Service Pack 1)
 • Microsoft Windows 7 Starter
 • Microsoft Windows 7 Home Basic (32/64 Bit)
 • Microsoft Windows 7 Home Premium (32/64 Bit)
 • Microsoft Windows 7 Professional (32/64 Bit)
 • Microsoft Windows 7 Ultimate (32/64 Bit)

потребни се следните хардверски барања

 • Процесор: 1 GHz или повеќе
 • 1 GB достапна RAM меморија (32 Bit) или 2 GB достапна RAM меморија (64 Bit)

Хардверски барања за Netbook

 • CPU: Intel Atom 1.6 GHz
 • RAM: 1 GB DDR2
 • Хард диск: 160 GB
 • Видео картичка: Intel GMA950
 • Екран: 10.1 инчи, 1024x600 широк екран
 • Оперативен систем: Microsoft Windows XP Home Edition
Десктоп верзија