365 дена вашата канцеларија секаде со вас

СИТЕ КАНЦЕЛАРИСКИ АЛАТКИ НА ДОФАТ

Сакате да бидете постојано поврзани со партнерите, корисниците и вработените... од секоја локација, од секој уред, во секое време од денот... да подготвувате документи во Word, пресметки во Excel, презентации во PowerPoint, да комуницирате по е-пошта, да споделувате документи преку OneDrive, да одржувате состаноци, да ја следите тимската работа со SharePoint, Teams... преку современи и сигурни алатки.

Outlook 365 Word 365 Excel 365 Power Point 365

MICROSOFT OFFICE 365

Што е Microsoft Office 365?

Microsoft Office 365 ги вклучува добро познатите Office апликации (Word, Excel, PowerPoint, Outlook) кои можете да ги користите инсталирани локално на самиот уред или преку интернет прелистувач од PC, смартфон или таблет, но и дополнителни алатки и услуги за професионална комуникација и тимска работа, во зависност од избраниот пакет .

Побарајте понуда

За кого е наменет?

За сите бизнис корисници кои сакаат

 • да креираат, менуваат и споделуваат документи и комуникација преку Office алатките од својот PC/MAC, iOS, Android или Windows уред;
 • да ја следат работата на својот тим преку размена на документи, видео конференција, синхронизиран работен календар и тимски разговор.
 • професионална и навремена комуникација со соработниците преку е-пошта, бизнис социјална мрежа, видео конференција;

Придобивки

Флексибилност

Без договорни обврски, или на договор од 12 месеци, плаќате месечно преку вашата Телеком сметка, со едноставно додавање или одземање на лиценците според вашите бизнис потреби.

Достапност

Документите се синхронизираат во реално време на сите уреди.

Сигурност

Највисоките стандарди за безбедност, за комплетно сигурни податоци.

Корисничка поддршка

Локална корисничка поддршка 24/7, 365 дена во годината, на тел. 070120; Напредна поддршка во период од 08:00 – 18:00 од понеделник до петок, од тим на сертифицирани експерти.

MICROSOFT OFFICE 365 ПАКЕТИ И ПОНУДИ

 • Цени без ДДВ
 • Цени со ДДВ
BUSINESS Пакети ENTERPRISE Пакети
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПАКЕТОТ Microsoft 365 Business Basic Microsoft 365 Apps for Business Microsoft 365 Business Standard Office 365
Enterprise E3
Месечен надомест за договор од 1 година
369 387
денари месечно
499 524
денари месечно
749 786
денари месечно
1.399 1.469
денари месечно
Месечен надомест на неопределено
449 471
денари месечно
599 629
денари месечно
899 944
денари месечно
1.699 1.784
денари месечно
Број на корисници До 300 До 300 До 300 300 +
Office Десктоп/Таблет/Мобилни апликации
i

Office апликации за PC/MAC, iOS, Android или Windows уред, кои дозволуваат креирање и уредување на документи со Office апликациите каде и да се наоѓате

word
excel
power-point
outlook

Корисниците на Business едицијата својата е-пошта од бизнис-класа можат да ја поврзат со: најновата верзија на Outlook, Outlook 2013 и Outlook 2011 за Mac. Претходните верзии (Outlook 2010 и 2007) можат да работат со Office 365 со намалена функционалност

access

Publisher и Access може да се инсталираат само на PC.

publisher

Publisher и Access може да се инсталираат само на PC.

word
excel
power-point
outlook
publisher

Publisher и Access може да се инсталираат само на PC.

access

Publisher и Access може да се инсталираат само на PC.

word
excel
power-point
outlook
oneNote
publisher

Publisher и Access може да се инсталираат само на PC.

access

Publisher и Access може да се инсталираат само на PC.

Office веб апликации (office Online)
i

Креирајте и уредувајте документи со веб верзијата на Office апликациите , Word, Excel, PowerPoint и Outlook, преку веб прелистувач.

Простор за складирање и споделување датотеки(OneDrive, 1ТВ/корисник)
i

Едноставна размена на документи во и надвор од Вашата компанија со складишен простор од 1 ТВ по корисник, со контрола кој може да ги гледа и изменува документите

E-пошта (Exchange Online )
i

Business-class e-пошта со 50 GB mailbox по корисник и пристапувајте до него преку вашиот PC или преку веб прелистувач

50 GB/корисник 50 GB/корисник 100 GB/корисник
Online состаноци и HD видео конференции и директни пораки (HD video, Microsoft Teams)
i

Комуницирајте преку директни пораки, гласовни и видео повици и известете ги соговорниците за вашата достапност преку онлајн статус (Skype for Business, HD video)

Компаниски Интранет портал (Microsoft SharePoint)
i

Информирајте ја и вклучете ја вашата организација и поврзете ги вработените со квалитетни содржини, експертиза и процеси

Колаборативни алатки (Microsoft Teams )
i

Дозволете им на Вашите вработени да напредуваат и да бидат ефикасни да бидат поврзани со вистинските луѓе и да споделуваат содржини меѓу тимовите за проектите на кои работат.

Комуникациска алатка Yammer
i

Дозволете им на Вашите вработени да напредуваат и да бидат ефикасни да бидат поврзани со вистинските луѓе и да споделуваат содржини меѓу тимовите за проектите на кои работат.

Бесплатна 24\7 локална корисничка поддршка

(Што вклучува, проверете во “Имате дополнителни прашања”)

FastTrack поддржана инсталација (Бесплатно за купени над 50+ лиценци )

Производителот на Office 365 услугата го задржува правото да направи промена на апликациите и услугите достапни во понудените пакети.

video icon Како се активира

Дополнителни алатки и услуги

Outlook Business

Exchange Online, деловнa е-пошта синхронизирана на сите уреди со 50 GB простор по сандаче, со која можете брзо и едноставно да праќате е-пораки, да управувате со своите контакти и со своето време, користејќи ги напредните календарски опции и адресар.

One Drive

One Drive for Business , со 1 ТB онлајн простор за чување/едитирање на документи, кои можете да ги споделувате со вработените или соработниците од кој било уред во и надвор од канцеларијата.

Share Point

SharePoint , интранет портал за заедничка работа што овозможува истовремена работа и достапност на ист документ за сите вработени.

Yammer

Yammer, социјална мрежа за компаниска комуникација.

Microsoft Teams

Microsoft Тeаms, за поврзување на вработените во тимови и заедничко користење на алaтки, содржини и ресурси.

Сите документи и информации кои ги креирате преку апликациите и услугите содржани во Microsoft Office 365, ќе Ви бидат достапни 365 дена, 24/7, на секој Ваш уред, во секое време.

Упатства и документи

Прашања и одговори

Microsoft Office 365 е пакет услуги кој вклучува пристап до Office апликации и Cloud услуги овозможени преку интернет (како што се Skype for Business за веб конференции, Exchange Online деловна е-пошта, дополнителен онлајн дисковен простор со OneDrive for Business итн. ) .

Повеќето Microsoft Office 365 пакети ги вклучуваат најновите десктоп верзии на Office апликациите: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher и Access (Publisher и Access се достапни само на персонален компјутер). Апликациите можете да ги инсталирате на повеќе уреди, вклучувајќи PC, Mac, Android таблети, Android телефони, iPad и iPhone. Кога имате активен Microsoft Office 365 пакет кој вклучува и десктоп апликации, секогаш ја имате најновата верзија на апликациите.

Microsoft Office 365 пакетите кои вклучуваат само онлајн верзии на апликациите се одличен избор за одредени деловни потреби. Тие се направени да работат со најновата верзија на Office, Office 2019, Office 2013, Office 2016 и Office 2011 за Mac. Претходните верзии на Office, како што се Office 2010 и Office 2007, можат да работат со Microsoft Office 365, но со намалена функционалност.

Сите Microsoft Office 365 пакети од понудата на Македонски Телеком се плаќаат на месечна основа, преку Телеком месечна сметка.

Microsoft Office е поим кој и понатаму се користи за познатиот софтвер за продуктивност, кој ги опфаќа апликациите како Word, Excel, PowerPoint Outlook и OneNote. Тие се купуваат како еднократна набавка. Апликациите не се ажурираат автоматски, и за да ја добиете последната верзија, потребно е повторно да го купите продуктот кога најновата верзија ќе биде достапна. Пакетите можат да се инсталираат само на еден уред и не ги опфаќаат Cloud услугите од Microsoft Office 365.

Microsoft Office 365 е направен да работи со најновата верзија на Office, Office 2019, Office 2013, Office 2016 и Office 2011 за Mac. Претходните верзии на Office, како што се Office 2010 и Office 2007, можат да работат со Office 365, но со намалена функционалност. Повеќе детали за тоа кои верзии на Office се поддржани. Доколку имате Office 2003 или претходна верзија, за да можете да го користите Office 365 потребно ќе биде да ја ажурирате во понова верзија на Office. Или пак, можете да се претплатите на еден од Microsoft Office 365 пакетите кои ја вклучуваат најновата верзија на Office. Со тоа освен што ќе ја добиете најновата верзија на Office како дел од Вашата Microsoft Office 365 претплата, ќе добиете и автоматски ажурирања исто така. Споредете ги Microsoft Office 365 пакетите.

Office може да се инсталира поединечно по корисник најмногу до 5 PC или Mac, 5 таблети и 5 паметни телефони.

За инсталирање и активирање на Microsoft Office 365 потребен е интернет пристап. Исто така, интернет пристап е потребен и за пристап на Cloud услугите што се вклучени во Microsoft Office 365, како што се деловна е-пошта, Yammer, One drive итн.

Microsoft 365 Apps for Business, Business Standard и Office 365 Enterprise E3 се пакети кои вклучуваат и десктоп верзија на Office апликациите - Word, Excel, Power Point, Оoutlook, One note, Publisher и Access. Една од придобивките што ја имате со десктоп верзијата на Office апликациите е тоа што можете да работите офлајн и да бидете сигурни дека следниот пат кога ќе се поврзете на интернет, целокупната ваша работа и документи автоматски ќе се синхронизираат. Исто така, Вашата десктоп верзија на Office автоматски се ажурира и се надградува кога ќе се поврзете на интернет, така што секогаш ги имате најновите Office алатки.

Cloud е едноставен начин за опишување на веб-базирани услуги хостирани надвор од Вашата компанија. Кога користите Cloud услуги, вашата ИТ инфраструктура се наоѓа надвор од вашите деловни простори (off-premises) и нејзиното одржување го врши компанијата каде што се хостира решението. Во случај со Microsoft Office 365, софтверското решениe се хостира во дата центрите на Microsoft.

Многу услуги што ги користите секојдневно се дел од Cloud, од е-пошта до мобилно банкарство и онлајн складирање фотографии. Бидејќи инфраструктурата се наоѓа онлајн односно во Cloud, можете да пристапите до неа практично од секаде, од компјутер, таблет, паметен телефон или друг уред со интернет конекција.

Microsoft Office 365 е високо скалабилнo решение кое може да поддржува компании со само еден или со неколкумина вработени, до компании со десетици илјади корисници:

 • Microsoft Office 365 - Business Basic, Apps for Business, Business Standard пакетите се наменети за компании од еден до 300 корисници (вработени);
 • Office 365 Enterprise E3 е наменет за компании со повеќе од 300 корисници (вработени).

Office ги обезбедува следниве апликации:

 • Office за Android ™/ iPad®: Преглед, креирање и уредување документи со помош на Word, Excel и PowerPoint апликаци, и наменети за уреди со екрани на допир. Можете да сметате дека со Office за Android/iPad документот ќе ги задржи непроменети содржината и формата, така што документот ќе изгледа одлично кога ќе се вратите на вашиот компјутер или Mac. Во Word,  додавајте коментари или следете ги промените кога работите заедно со други. Прегледувајте и ажурирајте ги табелите во  Excel и лесно додавајте формули или графикони. Правете промени во PowerPoint презентациите и проектирајте ги безжично на голем екран.

  Можете бесплатно да ги гледате документите со Office за Android/iPad, додека, пак за нивно  уредување и креирање потребна Ви е соодветна претплата на Microsoft Office 365: Microsoft 365 Apps for Business, Microsoft 365 Business Standard или Microsoft Office 365 Enterprise E3.
 • Office Mobile: Office Mobile е претходно инсталиран на Windows Phone 8 мобилни уреди и е достапен за одредени модели на iPhone® и Android телефони. Office Mobile нуди одлични можности за гледање Office содржини и способности за уредување на содржините Секогаш можете да сметате на Office Mobile за да ги задржите непроменети содржината и форматирањето, така што документот сè уште ќе изгледа одлично кога ќе се вратите на вашиот компјутер или Mac. Office Mobile за iPhone и Android телефони може да се користи бесплатно за некомерцијална употреба, едноставно ја преземате апликацијата од APP Store или Play Store  на вашиот телефон.

  За уредување или креирање  документи или за да пристапите до документите  зачувани во рамки на SharePoint и OneDrive for Business, мора да имате соодветен пакет од Microsoft Office 365: Microsoft 365 Business Standard или Microsoft Office 365 Enterprise E3.
 • Outlook Mobile: Windows Phone 8 за мобилни уреди вклучува претходно инсталирана верзија на Outlook која можете да ја користите за пристап до Outlook.com, Microsoft Office 365 или Exchange e-mail.
 • OneNote: Можете да ја користите мобилната апликација OneNote за да пристапите до вашите белешки додека сте во движење. Оваа апликација е достапна на Windows Phone 8, iPhone, iPad и Android телефони.
 • OWA (Outlook Web App): Ако имате претплата за Microsoft Office 365 која вклучува Exchange Online, можете да ја користите апликацијата OWA за сортирање, скенирање и работе со е-пошта, бидете во тек со вашиот распоред. Оваа апликација е достапна на iPhone и iPad.
 • Newsfeed на SharePoint: Доколку Вашата компанија ја користи најновата верзија на SharePoint, можете да ја користите апликацијата SharePoint Newsfeed за да пристапите до вашиот Newsfeed од вашиот мобилен уред. Оваа апликација е достапна на Windows Phone 8, iPhone и iPad.

Microsoft Office 365 може да почнете да го користите  веднаш, без инсталација. Но, за да ги користите десктоп верзиите на Office апликациите (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Access, Publisher), потребно е истите да ги инсталирате на вашиот компјутер или Mac. Инсталацијата може да ја направите со најавување на www. office.com, со кликнување на Install Office Apps копчето или преку линкот https://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx

Исто така така инсталацијата може да се направи директно преку админ центарот на Microsoft Office 365.

Доменот што го поседувате можете да го додадете во Microsoft Office 365 за да креирате доменски базирана е-пошта. За да го додадете веќе регистрираниот домен на својата компанија во Microsoft Office 365, потребно е да знаете каде е тој регистиран и да ги имате информациите за најавување. Доколку  Вие немате пристап, може да се обратите до одговорното лице во вашата компанија задолжена за управување со домен-и. Доколку пак, немате сопствен домен, можете да го регистрирате тука https://www.telekom.mk/registracija-na-domeni.nspx

За да го нагодите вашиот домен, да ги доделите лиценците на вашите вработени/корисници и да им ги овозможете алатките од одбраната Microsoft Office 365 услуга и да ја мигрирате вашата е-пошта во Microsoft Office 365, најавете се на https://portal.office.com и следете ги чекорите од корисничкото упатство

За далечинска корисничка поддршка обратите се на тимот за корисничка поддршка на Македонски Телеком, на телефон 120.

Доколку Ви е потребна on-site техничка помош, обратете се на вашиот продажен агент. Доколку немате Ваш продажен агент, обратете се на biznis.kontakt@telekom.mk

Далечинска корисничка поддршка за Microsoft Office 365 вклучува помош при:

 • Најавување (давање поддршка по телефон, праќање на упатство);
 • Доделување лиценци на корисниците/вработените (давање поддршка по телефон, праќање на упатство);
 • Внесување постоен домен (давање на телефонска поддршка, далечински пристап);
 • Миграција на е-пошта на Exchange online како дел од Microsoft Office 365. Предуслови:
  • До 5 GB е-пошта на претходно користената е-адреса;
  • Серверот до којшто треба да се пристапи е во исправна состојба (да не се појавуваат грешки од типот: Connection timeout, Port is locked и сл.);
  • PST миграција вклучува експорт на стари поштенски сандачиња (сите фолдери, календар, контакти) и нивни импорт во Microsoft Office 365 (вклучува и поставување на новиот профил на е-поштата на корисникот). Предуслов е претходно да бидат инсталирани сите апдејти за Windows OS и Office;


НАПОМЕНА:

 1. Техничка поддршка е достапна од 8 до 18 часот, во работни денови (од понеделник до петок)
 2. Поддршката е исклучиво со далечински пристап до компјутерот на корисникот и не вклучува on-site поддршка;

За дополнителна помош и упатства, посетете ја веб-страницата www.office.com/support

За да добиете видео запис за бесплатна  обука, посетете ја веб-страницата www.office.com/training

Купивте Microsoft Office 365. Добивте e-порака со податоци за пристап. Што е следно?
Најавете се во Microsoft Office 365 (на подолу наведените линкови) за да можете да пристапите на e-пошта, календар, тимскиот портал, на OneDrive for Business и останатите услуги.
Искористете ги следниве линкови за пристап и нагодување:

СЕРВИС Линк кој треба да го внесете во вашиот веб прелистувач:
Најава во Microsoft Office 365 https://login.microsoftonline.com
Најава во  Office.com https://office.com
E-пошта (е-mail) http://mail.office365.com
Тимска веб-страница SharePoint https://sharepoint.com/
OneDrive for Business https://www.microsoft.com/en-ww/microsoft-365/onedrive/onedrive-for-business

Лозинката можете да ja промените тука Microsoft Online portal.  Доколку Ви е потребно повторно да ја поставите, обратете се на својот администратор.

За Microsoft Office 365 услугата, плаќате месечен надомест согласно избраниот тип на Microsoft Office 365 пакет и бројот на лиценци, преку месечна сметка во Македонски Телеком.

Да, доколку е потребна надоградба на услугите можете да го промените пакетот. На пример, можете да се надоградите од Microsoft 365 Apps for Business на Microsoft 365 Business Standard или од Microsoft 365 Business Basic во Business Standard. Исто така, надградбата може да биде од некој од Business пакетите (Microsoft 365 Business Basic, Apps for Business и Business Standard) во некој од Enterprise Е3 пакетот. За тоа, обратете се на вашиот продажен агент или јавете се на 120.

ЗАБЕЛЕШКА: Кога го надградувате вашиот пакет, името на вашиот домен се префрла на вашиот нов пакет, без разлика дали сте донеле сопствен домен на сметката на Microsoft Office 365 или сте поставиле домен со Microsoft Office 365.

Да, можете да комбинирате различни типови на Microsoft Office 365 пакети. Единствено постои ограничувања во однос на бројот на лиценци кај Business пакетите. При нарачка на само еден тип на пакет од Business пакетите, количината не треба да надмине повеќе од 300 лиценци. Во случај на комбинација на повеќе Business пакети, кумулативната бројка повторно не треба да надмине количина од 300 лиценци. На пример, можете да купите 120 Business Basic лиценци, 180 Business Standard лиценци (вкупно за Business пакетите е 300 лиценци).

Комбинацијата може да биде и меѓу Business и Enterprise пакетите, во случај кога бројот на вашите крајни корисници е поголем од 300.

Да, можете да ја откажете претплатата за Microsoft Office 365 во секое време, доколку сте се одлучиле за договор на неопределено време.
Доколку сте избрале договор за 1 година, тогаш сите преостанати месечни претплати ќе ви бидат наплатени доколку сакате предвреме да го раскинете договорот.

Вашите податоци се само Ваши. Секогаш треба да ги зачувате вашите податоци пред да ја откажете услугата. Доколку се одлучите да ја откажете Microsoft Office 365 услугата, податоците поврзани со вашата сметка на Microsoft Office 365 ќе бидат достапни на вашиот администрaторски портал во рок од 90 дена. Во овој период можете да ги преземете вашите податоци и да ги зачувате на друга локација. По истекот на овој период, податоците нема да можат да се преземат.

Десктоп верзија