Këshilla për aplikim të suksesshëm të punës

Ju do të njoftoheni sa më shpejt që të marrim dokumentet që na keni dorëzuar. Së pari, ne kontrollojmë nëse profili juaj përputhet me kualifikimet për vendin e lirë. Na duhet kohë për këtë fazë të para-përzgjedhjes. Sigurohuni që agjentët tanë të punësimit mund t'ju kontaktojnë. Në atë mënyrë, nëse mendojmë se kualifikimet tuaja janë të përshtatshme për vendin e lirë, ne do të jemi në gjendje të kontaktojmë me ju. Nëse kaloni në raundin e parë të procesit të para-përzgjedhjes, do të merrni një ftesë për intervistë.

KËSHILLA NË BOTËN DIGJITALE

Jetët tona po bëhen gjithnjë e më digjitale. Kur ngasim makinën, kur bëjmë pazar, kur punojmë nga shtëpia, në jetën private dhe të biznesit, kur jemi duke kërkuar punë, kur aplikojmë për një punë, madje edhe gjatë intervistave: gjithçka është online. Kjo është një arsye e mjaftueshme për të pyetur: "Si mund t'i përmirësoj mundësitë e mia online?". Ne do të ndajmë disa këshilla me ju se si të aplikoni me sukses në botën digjitale.

Kush jam unë? Si jam? Çfarë aftësish mund të ofroj? Kushdo që i bën vetes këtë dhe pyetje të tjera mund të azhurnojë shpejt dhe me sukses profilin e tij digjital. Mos i lini asgjë rastësisë sepse rekrutuesit kërkojnë njerëz të rinj përmes rrjeteve sociale të biznesit. Bëni profilin tuaj online mbresëlënës - autentik, të qartë dhe të plotë.

Profili mbresëlënës? Super! Por ju mund të bëni shumë më tepër nëse doni të pozicionoheni më mirë, sepse përmbajtja është gjëja më e rëndësishme në botën digjitale. Dizajni i të menduarit, Inteligjenca Artificiale (AI) ose tregtia elektronike: interesat tuaja flasin vetë. Krijimi ose ndarja e përmbajtjes specifike duhet të jetë motoja e "personalitetit tuaj social". Sidoqoftë, cilësia është shumë më e rëndësishme sesa sasia.

Telefoni juaj celular bie, vegla video është aktivizuar, zërat në sfond dëgjohen. Shumë gjëra mund të shkojnë keq gjatë një interviste online. Por e gjithë kjo mund të shmanget: gjeni një vend të qetë dhe pa zhurmë në sfond, vendosni telefonin tuaj celular në modalitetin e heshtjes së ziles dhe kontrolloni mjetin dhe funksionet e tij paraprakisht. Bllokoni çdo stres të panevojshëm. Përqendrohuni në intervistë dhe qëllimin tuaj.

Tregu i punëdhënësve ka qenë prej kohësh një treg i të punësuarve. Këto janë kohëra të mira për njerëzit që aplikojnë për një punë, madje edhe në botën digjitale. Prandaj, jini të hapur dhe pozitiv kur aplikoni për një vend pune. Është një diskutim ku të dy palët mund të shprehin qartë idetë e tyre. A keni afate relevante të fundit? Dëshironi të takoni ekipin e ardhshëm? Atëherë thuaj! Kështu fillon një bashkëpunim i mirë.

DOKUMENTET TUAJA PËR APLIKIM

Aplikacioni juaj përbëhet prej 3 pjesëve përbërëse: biografi të shkurtër, letër motivimi dhe certifikatat dhe referencat tuaja.

Biografia apo CV-ja juaj duhet të jetë e thjeshtë dhe e strukturuar qartë me detaje personale, arsim me lëndë dhe nota të veçanta, përvojën e kaluar në punë ... Mos harroni: më pak është më shumë. Përpunoni më detajisht aspektet që janë të rëndësishme për punën për të cilën po aplikoni ose theksoni pikat e interesit që dëshironi të theksoni. Mos harroni: lidhni anët tuaja të forta ose ekspertizën me kërkesat e vendit të punës. Ju mund të përdorni rezymenë tuaj për t'iu treguar rekrutuesve dhe shërbimet tona, për shembull, çfarë keni bërë gjatë praktikës ose punës së mëparshme. Cilat gjëra ishin në përgjegjësinë tuaj? Këshillë: lirisht jepni informacion nëse keni qenë vullnetar, veçanërisht nëse sapo keni filluar në karrierën tuaj. Aktivitetet dhe interesat tuaja joprofesionale na japin një pasqyrë të veçantë në personalitetin tuaj dhe na tregojnë karakterin tuaj. Çfarë të bëni nëse nuk keni hapësirë të mjaftueshme për tu shprehur? Përdorni lidhjet dhe rendisni profilet tuaja në LinkedIn për shembull.

Letër motivimi nuk është pjesë e detyrueshme e çdo aplikacioni, por na ndihmon të vendosim më shpejt nëse jeni i përshtatshëm për vendin e shpallur të punës. Letra duhet të jetë e qartë, koncize dhe jo më e gjatë se një faqe (formati A4). Rekrutuesit tanë duan të dinë gjëra të ndryshme, duke përfshirë, për shembull, pse jeni të interesuar të punoni për Makedonski Telekom. Na tregoni për qëllimet dhe ambiciet tuaja. Ne duam të dimë më shumë për përvojën tuaj praktike dhe aspektet që ju kualifikojnë për këtë rol. Është më mirë të përqendroheni në pozicionin e punës për të cilin jepet shpallja dhe të jeni preciz dhe konciz. Përdorni letrën motivuese për të na treguar se çfarë lloj personi jeni. Theksoni anët tuaja të forta.

Renditni vetëm referencat dhe certifikatat që janë të rëndësishme për vendin e punës. Lirisht mund të renditni edhe kualifikime shtesë vetëm nëse ato janë të rëndësishme për vendin e punës. Ne duam të shohim dokumente të praktikës, si dhe datat e sakta të trajnimit dhe kurset e gjuhës. E rëndësishme: nëse ju angazhojmë, do t'ju kërkojmë të na ofroni kopjet origjinale të dokumenteve të caktuara.

Lirisht mund të na dërgoni foton tuaj. Nëse vendosni të na dërgoni një foto, ajo duhet të jetë bërë në mënyrë profesionale - domethënë, nuk duhet të jetë një foto pushimesh ose një foto e prerë. Nëse dëshironi, dekoroni aplikacionin tuaj me ngjyra dhe elemente të dizajnit. Nëse jeni krijues, aplikimi juaj duhet ta pasqyrojë atë! Individët dhe mendjet krijuese janë të mirëseardhura.

KËSHILLA PËR INTERVISTË

Bravo! Ne vërtet na pëlqente aplikimi juaj dhe besojmë se aftësitë dhe kualifikimet tuaja do të kontribuojnë në misionin e kompanisë sonë. Tani do të dëshironim t'ju takonim drejtpërdrejt. Përmes intervistës, na tregoni se çfarë lloj personi jeni. Ju mund të jeni nervoz ... por mos u shqetësoni. Dhe rekrutuesit janë thjesht njerëz dhe ne nuk e vlerësojmë çdo deklaratë tuaj me një plus ose një minus. Ajo që me të vërtetë ka rëndësi për ne, është përshtypja e përgjithshme.

Pasi të jeni gati për intervistë, atëherë para së gjithash relaksohuni. Filloni duke zgjedhur rrobat. Mendoni se cila veshje ju përshtatet më shumë për pozicionin për të cilin po aplikoni. Mos jini shumë informal. Një bluzë apo kostum mund t’ju rris vetëbesimin. Përgatitja e përgjigjeve tuaja është edhe më e rëndësishme. Ekipi juaj potencial dëshiron të dijë më shumë rreth projekteve për të cilat keni punuar në të kaluarën. Sigurisht, shefi juaj i ardhshëm dhe një nga ekspertët e rinj të rekrutimit po marrin pjesë në intervistat e Telekomit. Mendoni për detyra interesante që keni përfunduar, për shembull, cilat projekte keni punuar gjatë studimit. A keni marrë pjesë vullnetarisht në një projekt shoqëror dhe a keni pasur një përgjegjësi të veçantë gjatë asaj periudhe? Ne jemi të interesuar për aktivitetet tuaja, prandaj do të ishte mirë të përgatitni përgjigjet tuaja në mënyrë që të përshkruani më mirë përvojat tuaja. Bëni atë në një mënyrë që do të tërheqë vëmendjen tonë.

Përmes intervistës do t'ju njohim më mirë. Na tregoni pse anët tuaja të forta ju bëjnë një kandidat ideal për vendin e lirë - dhe si të merreni me dobësitë tuaja. Na trego diçka më shumë për veten tënde. Çfarë ekspertize keni? Intervista është shansi juaj të na lini përshtypje. A mendoni pa paragjykime? Na tregoni se si. Ne po kërkojmë personalitete, jo tituj akademikë. Kurioziteti për kompaninë tonë është diçka që ne me të vërtetë duam të shohim, prandaj përgatitni çdo pyetje që dëshironi të na bëni. Këshillë: hidhni një vështrim të mirë në faqen tonë të internetit. Sidoqoftë, intervistat shërbejnë gjithashtu për t'ju dhënë mundësinë të njiheni me ne, si dhe që ne të vlerësojmë nëse jeni i përshtatshëm për Telekomin.

Prisni që të kontaktojmë pas intervistës. Nëse përgjigjja jonë është pozitive, ne do t'ju japim kohë të mendoni për ofertën tonë. Më në fund, varet nga ju nëse doni të bashkoheni me ne në kompani. Nëse e pranoni pozicionin e punës, ne do të diskutojmë detajet e kontratës suaj personalisht ose me telefon.

Verzioni desktop