Blog 4 Business

За едуцирани бизнисмени, во тек со најсовремените дигитални решенија и иновации

Научете повеќе

20.04.2023

Им даваме глас на младите да се борат за интернет без омраза

УНИЦЕФ и Фондацијата Телеком за Македонија ги повикуваат децата и младите да се вклучат во кампања за борба против онлајн насилството и говорот на омраза

Прес центар
Повеќе

22.07.2022

Млади иноватори ќе нè претставуваат на глобалниот младински предизвик Generation Unlimited – Технологија за планетата 2022

Пет тима составени од млади на возраст од 16 до 24 години ги презентираа своите идеи за справување со климатските промени преку користење на дигитални технологии.

Прес центар
Повеќе

20.06.2022

Ново истражување на Македонски Телеком за дигитална зрелост на малите и средни компании

Целта на истражувањето е да се добие увид во дигиталната подготвеност на компаниите во Македонија, да се разберат навиките и потребите за користење дигитални алатки, но и да се поттикнат малите и средни бизниси успешно и побрзо да се дигитализираат.

Прес центар
Повеќе

17.05.2022

Итно копче – технологија која спасува животи

По повод 17 мај, Денот на телекомуникациите, Фондацијата Телеком за Македонија и Црвениот крст на Република Северна Македонија најавија партнерство за поддршка на повозрасната популација, со помош на технологијата.

Прес центар
Повеќе
 
Десктоп верзија