Thirrje prej jashtë vendit

Roaming thirrje mund të realizosh edhe në mënyrë standarde:

 • Në rrjetin mobil të Makedonski Telekom me 00 389 7Х ХХХ ХХХ
 • Në rrjetin fiks të Makedonski telekom me 00 389 2 ХХХХ ХХХ për Shkup, 00 389 31 ХХХ ХХХ për Kumanovë etj.

Çmimet dhe mënyrat e tarifimit me këtë roaming shërbim varen nga shteti ku qëndron dhe nga operatori shërbimet e të cilit i shfrytëzoni.

Zona Çmimet për thirrje den./min. Çmimet për SMS /den.
Zona 1 79 17,7
Zona 2 89 17,7
Zona 3 149 17,7

Zona 1: T-Mobile dhe DT operatorë në: Shqipëri (ONE Telecommunications Albanija), Austri (T-Mobile AT), Çeki (T-Mobile CZ), Gjermani (Deutschе Telekom), Greqi (Cosmote), Hungari (Magyar Telekom), Kroaci (Hrvatski Telekom), Holandë (T-Mobile NL), Rumani (Telekom Romania), Sllovaki (Slovak Telekom), Mali i Zi (Crnogorski Telekom), Poloni (T-Mobile PL), Bullgari (Telenor), Britania e Madhe (EE)

Zona 2: Shqipëri, Serbi, Estonia, Kosovë (Vala 900), Turqi, Çeki, Gjermani, Itali, Spanjë, Zvicër, Katar,Latvia, Lituani

Zona 3: Greqi, Mali i Zi, Hungari, Rumani, Bosnjë dhe Hercegovinë, Kroaci, Norvegji, Portugali, Suedi, Indi, Francë, Slloveni, Holandë, Britani e Madhe, Azarbejxhan, Austri, Lluksemburg, Ukrainë, Belgjikë, Tunis, Rusi, Malta.

Pranimi i thirrjeve prej jashtë vendit

Kur gjendeni jashtë vendit dhe pranoni thirrje, ajo tarifohet sipas këtyre çmimeve.

Zona denarë / minutë
Zona 1 41,3
Zona 2 47,2
Zona 3 70,8
Zona 4 153,4
Zona 5 295
Zona 6 413
Zona 7 590

Rradhitja e shteteve sipas zonave:

 • Zona 1:
  Албанија, Грција
 • Zona 2:
  Austri, Bosnjë dhe Hercegovinë, Bullgari, Gjermani, Danimarkë, izrael, Itali, Estonia, Kosovë (operatori mobil Vala), Qipro, Latvia, Lituani, Monako, Norvegji, Poloni, Portugali, Rumani, Serbi, Sllovaki, Slloveni, Turqi, Hungari, Finlandë, Francë, Kroaci, Mali i Zi, Çeki, Zvicër, Suedi, Spanjë.
 • Zona 3:
  Avganistan, Australi, Azarbejxhan, Algjer, Angolë, Samoa Amerikane, Aruba, Bahrein, Belgjika, Belize, Benin, Bolivi, Bocuana, Brazil, Bregu i Fildisht, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Butan, Britania e Madhe, venecuela, Vietnam, Gabon, gambia, gana, Guajana, Guatemala, Guinea, Grenlanda, Gjeorgjia, Guadalupe, Guam, Egjipt, Ekuador, Guinea Ekuatoriale, El Salvador, Eritrea, Armenia, Estonia, Etiopia, Zaire, zambia, Samoa Perëndimore, Zimbabve, Indonezi, Iran, Irak, Irlandë, jemen, Jordan, Koreja e Jugut, Republika Jugoafrikane, Kamboxha, Kamerun, Katar, Kejp Verd, kenia, Kirgistan, Kolumbi, Kongo, Kostarikë, Kuvajt, Laos, Letoni, lesoto, Liban, Liberi, Libi, Lituani, Lihtenshtajn, Luksemburg, Mauritani, Majote, makao, Malavi, Malezi, Mali, Malta, maroko, Martinik, Mjanmar, Mozambik, Moldavi, Mongoli, Namibi, Nepal, Niger, Nigeri, Zelanda e Re, Kaledonia e Re, Oman, Pakistan, Palestina, Panama, Paraguaj, peru, San Marino, Svazilend, Senegal, Siera leone, Singapur, Siri, Somali, St Pjer dhe Mikuelon, Sudan, Surinam, Tajvan, Tajlandë, Tanzani, Taxhikistan, Togo, Tonga, Turkmenistan, Uzbekistan, Uganda, uruguaj, Filipine, Fixhi, Guajana Franceze, Polinezia Franceze, Haiti, Holanda, Hong Kong, Honduras, Antilet Holandeze, Republika Qendrore Afrikane, Çad, Çile, Xhibuti, Shri Lanka.
 • Zona 4:
  Territoret e akcesuara australiane, Angulia, Andora, Argjentina, Bangladesh, Barbados, Bjellorusi, Bermuda, Bahami, Valis dhe Futuna, Vanuatu, Guinea Bisao, Gjibraltar, Ishujt e Virgjër, Diego Garsia, Dominika, Republika Dominikane, India, Islanda, Timori Lindor, Xhamajka, Japonia, Kazakistani, Ishujt Kajman, kanadaja, Kina, Kiribati, Kuba, Ishujt Kuk, Mauricius, Madagaskari, Maldivi, Ishujt Marshall, Meksiko, Mikronezia, Monserat, nauru, Nikaragua, Niue, EBA, Palau, Papua Guinea e Re, Portoriko, Ruanda, Rusia, SHBA, Sao Tome dhe Principe, Arabia Saudite, Sh. Vinsent dhe Grenadini, Sh. Elena, Sh. Lucia, Sh. Kits dhe Nevis, Koreja e Veriut, Ishujt Verior Marijan, Ishujt e Solomonit, Tokelau, Trinidad dhe Tobago, Tuvalu, Tunis, Turks dhe kaikos, Ukraina, Ishujt Faroe, Ishujt Folkland.
 • Zona 5:
  Sejsheli
 • Zona 6:
  Antigua dhe Barbuta, Grenada.
 • Zona 7:
  Rrjetat satelitore
 • Intervali i parë i tarifimit për thirrjet ardhëse (pranuese) është 1 minutë, kurse pjesa tjetër e bisedës tarifohet në çdo 10 sekonda.
 • SMS porositë e pranuara nuk faturohen.

MMS dhe internet jashtë vendit

Mms dhe internet prej jashtë vendit

Operator GPRS MMS