Smart
Start

Jeni duke menduar se si ta filloni karrierën tuaj me zgjuarsi

Smart Start është program praktik i Makedonski Telekom i cili ofron mundësi të jashtëzakonshme për zhvillimin e studentëve. Me Smart Start, studentët fitojnë përvojë praktike të nivelit të lartë dhe një shans unik për të qenë pjesë e Makedonski Telekom, lider në digjitalizim. Në vitin 2021 filluam ciklin e parë në të cilin 28 studentë realizuan me sukses 11 projekte dhe 17 prej tyre u bënë pjesë e ekipit tonë dhe vazhduan punën në Telekom.

Smart Start

ÇFARË NËNKUPTON smart start?

Smart Start nënkupton përfshirjen e drejtpërdrejtë të studentëve në projektet më të rëndësishme strategjike, për të cilat ata vetë aplikojnë dhe regjistrohen pikërisht aty ku mund të kontribuojnë më shumë, por edhe të zhvillojnë aftësitë e tyre. Me Smart Start, ata marrin pjesë në fushata interesante, janë pjesë e procesit të digjitalizimit dhe marrin pjesë në evente ekskluzive, të gjitha nën drejtimin e ekspertëve tanë.

Si pjesë e ekipit tonë, ata gëzojnë të njëjtat përfitime si punonjësit tanë dhe kanë akses në platformat tona më të avancuara të mësimit dhe zhvillimit. Ata janë integruar me sukses falë mentorëve të tyre dhe zhvillimi i tyre monitorohet vazhdimisht përmes takimeve me Kryeshefin tonë ekzekutiv dhe Drejtorin e burimeve njerëzore.

NJIHUNI MË AFËR ME STARTERËT TANË SMART

Mile

Mile është "djaloshi ynë TI", i cili punon në projektet më sfiduese. Ai pranon se në fillim ishte konfuz dhe i turpshëm, por me kalimin e kohës, i udhëhequr nga këshillat e kolegëve më me përvojë, e inkurajoi veten të fillonte të merrte iniciativën dhe të ndihej rehat në mjedisin e ri.

“Smart Start i tejkaloi pritshmëritë e mia. Kisha frikë se nuk do të mund të vazhdoja paralelisht me studimet, por i vërtetova vetes pikërisht të kundërtën. Ky stazh ishte një katalizator për mua për të ndërtuar veten në një nivel profesional”.

MILE

Mihaela filloi si praktikante në departamentin e Marketingut të Biznesit, për t'u bërë kolegia jonë që punon në platformën IPTV. Për të nuk ka dyshim se ka fituar shumë njohuri dhe përvojë në procesin e praktikës dhe është bërë e vetëdijshme se sa shumë hapësirë ka për përmirësim. Mihaela po ju dërgon një mesazh - “Mos i humbisni dhe merrni pjesë në të gjitha festimet e Telekomit, argëtimi është i garantuar!“

“Padyshim që kam fituar shumë njohuri dhe përvojë, ose më saktë kam kuptuar sa shumë gjëra nuk i di. Kur them përvojë, kam parasysh edhe se si është të jesh pjesë e një korporate kaq të madhe si Telekomi i Maqedonisë me kaq shumë punonjës dhe departamente, gjë që është e paçmueshme. Aftësi jo të papërfillshme që janë përmirësuar ndjeshëm janë aftësitë e mia komunikuese, pikërisht sepse proceset përfshijnë një numër të madh punonjësish me të cilët duhet të komunikoj, kur dërgoj email, - dhe për këtë arsye kam mësuar se si të shprehem siç duhet e kështu me radhë; Më tej, - mësova të jem e detajuar, të kontrolloj të gjitha aspektet dhe të mos i lë asgjë rastësisë, t'i kryej detyrat në kohën e duhur dhe të jem gjithmonë e drejtpërdrejtë dhe e hapur nëse kam ndonjë problem, për ta kapërcyer së bashku“

MIHAELA

Mihaela
Bojana

Bojana pëlqen të analizojë dhe të punojë me baza të mëdha të dhënash. Në punën e saj, saktësia është thelbësore, por gjatë praktikës ajo kuptoi se përmbushja e afateve është një pjesë e pashmangshme e punës së saj. Sot, përdorimi i mjeteve softuerike Power BI, Excel, SPSS Modeler, Collibra, gjuhët e programimit SQL dhe Python, si dhe hyrja në nivelet më të larta të segmentit Data Analytics, janë rutina e saj e përditshme.

“Telekomi i Maqedonisë, me vetë qasjen e dizajnimit të programit Smart Start, gjeti rrugën e duhur për të arritur qëllimin në mënyrë që të ofrojë mundësi të jashtëzakonshme për zhvillim personal dhe punë praktike për studentët-pjesëmarrës, pjesë e të cilit, për fat të mirë, kam qenë edhe unë.“

BOJANA

Ljubica, nga ana tjetër, termin punë e shkathët e ka hasur për herë të parë në Makedonski Telekom dhe kështu puna e shkathët është bërë pjesë e përditshmërisë së saj. Detyra e saj e parë si praktikante në Shërbimin e Përvojës dhe Inovacionit Digjital ishte në projektin OneShop – një dyqan online i zhvilluar nga Deutsche Telekom ku kryhen shitjet dixhitale të produkteve online. Aktualisht punon si dizajner UX/UI.

“Kam krijuar dhe menaxhuar fushata digjitale, kam parashikuar dhe menaxhuar funksionalitete të reja në vetë faqen e internetit dhe kam punuar për zhvillimin dhe përmirësimin e saj. Kam vendosur pajisje dhe çmime. Kam fituar aftësi praktike profesionale, si dhe aftësi që lidhen me mënyrën e shkathët të punës”.

LJUBICA

Ljubica
Marina

Marina po priste me padurim të fillonte punën praktike dhe të përmirësohej profesionalisht. Përdorimi i mjeteve të të mësuarit digjital kontribuoi në zhvillimin e aftësive të saj të buta dhe të vështira, veçanërisht në procesin e krijimit dhe menaxhimit të fushatave digjitale.

“Kam mësuar nga profesionistë me përvojë shumëvjeçare në fushën e digjitalizimit dhe kam pasur mundësinë të punoj me ta në sfida reale”.

Marina

Për Isidorën, e cila tani punon si Digital Product Owner, përvoja onboarding ishte e mrekullueshme. Ekipi dixhital e prezantoi atë me të gjitha aktivitetet dhe projektet aktuale të sektorit përmes një sërë takimesh dhe takimesh të përbashkëta dhe u mirëpritën ngrohtësisht nga Kryeshefi Ekzekutiv Nikola Ljushev dhe Drejtori i Departamentit të Burimeve Njerëzore Stavros Georgakopoulos të cilët ndanë me ta se si të fillojnë me sukses karrierën e tyre.

“Gjatë praktikës kam fituar një sërë aftësish: analizë të dhënash, zgjidhje problemesh, marrjen e përgjegjësive, menaxhim të fushatave të marketingut brenda aplikacionit, etj. Vendimi më i mençur është të jesh pjesë e Smart Start, pa hezitim!”

Isidora

Isidora
Bojan

Për Bojanin, sfida më e madhe është të gjejë një zgjidhje reale për problemet e përdoruesve.

Që nga fillimi i programit Smart Start si pjesë e Ekipit Digjital, ai merr mbështetje dhe inkurajim për të punuar çdo ditë drejt përmirësimit të përvojës së përdoruesit të të gjitha kanaleve digjitale.

"Programi Smart Start ishte një trampolinë e shkëlqyer për zhvillimin e mëtejshëm të njohurive të mia në botën digjitale. Përmes pjesëmarrjes në projekte reale, fitova shumë njohje që më ndihmuan të kapërcej të gjitha sfidat që ishin dhe do të paraprijnë aktiviteteve të mia të përditshme të punës. Të gjithë praktikantëve të rinj u rekomandoj:
„Mos kini frikë të bëni gabime, nuk ka mënyrë tjetër për të mësuar.“

Bojan

Verzioni desktop