VoLTE (Voice over LTE)
ЗА УШТЕ ПОКВАЛИТЕТНА (ПОДОБРА) МОБИЛНА МРЕЖА

Со услугата VoLTE (Voice over LTE) Вашите повици се воспоставуваат преку 4G (LTE) мрежата.

LTE технологијата овозможува многу големи брзини за пренос на податоци, но досега не се користеше за мобилни разговори – смартфоните автоматски се префрлуваа на 3G мрежата. Со VoLTE услугата, мобилните разговори во мрежата на Телеком се остваруваат преку LTE, со што добивате:

 1. Молскавична брзина на воспоставување повик - ако со 3G мрежата воспоставувањето повик траеше околу 6 секунди, со VoLTE се потребни само 2 до 3 секунди!
 2. Подобар квалитет на звукот, поширок спектар на звуци и намалена заднинска бучава. Со VoLTE соговорникот се слуша јасно, а комуникацијата се одвива брзо и лесно.
 3. Разговарајте додека сурфате на 4G мрежа! Отсега, можете да пребарувате на интернeт додека зборувате на телефон без намалување на брзината од 4G во 3G.

VoLTE услугата е достапна без надомест и не влијае на цените на разговорите во Вашата претплата. Единствениот предуслов за нејзино користење е смартфон што ја поддржува оваа технологија со ажуриран софтвер.

Смартфони за кои е достапна VoLTE технологијата

VoLTE технологијата во моментов е достапна на следниве модели смартфони:

 • Samsung S9
 • Samsung S9+
 • Samsung Note9
 • Samsung S10e
 • Samsung S10
 • Samsung S10+
 • Samsung S10 Lite
 • Samsung S20
 • Samsung S20+
 • Samsung S20 Ultra
 • Samsung S20 FE
 • Samsung NOTE10
 • Samsung NOTE10+
 • Samsung NOTE20
 • Samsung NOTE20 Ultra
 • Samsung J6
 • Samsung J4+
 • Samsung A10
 • Samsung A20e
 • Samsung A21s
 • Samsung A12
 • Samsung A02
 • Samsung A03
 • Samsung A03S
 • Samsung Galaxy S21
 • Samsung Galaxy S21+
 • Samsung Galaxy S21 Ultra
 • Samsung Galaxy S21 FE 5G
 • Samsung A40
 • Samsung A41
 • Samsung A50
 • Samsung A51
 • Samsung A6
 • Samsung A7
 • Samsung A22
 • Samsung A32
 • Samsung A52
 • Samsung A52S
 • Samsung A70
 • Samsung A71
 • Samsung A13
 • Samsung A33
 • Samsung A53
 • Samsung A72
 • Samsung Galaxy S22
 • Samsung Galaxy S22+
 • Samsung Galaxy S22 Ultra
 • Samsung Galaxy Z Flip3
 • Samsung Galaxy Z Fold3
 • Samsung Galaxy Z Flip4
 • Samsung Galaxy Z Fold4
 • Huawei P30 PRO
 • Huawei P30
 • Huawei P30 Lite
 • Huawei P40
 • Huawei P40 Lite
 • Huawei P40 Pro
 • Huawei Mate 40 Pro
 • Huawei P Smart
 • Huawei P Smart 2021
 • Huawei P20
 • Huawei Y6p
 • Huawei Nova 8i
 • Huawei Nova 9 SE
 • Huawei Nova 9
 • Huawei P50 PRO
 • Xiaomi REDMI Note 8T (T8)
 • Xiaomi REDMI Note 9 Pro
 • Xiaomi MI Note 10 Lite
 • Xiaomi MI 10T Lite
 • Xiaomi MI 10T Pro
 • Xiaomi REDMI 9
 • Xiaomi REDMI Note 9
 • Xiaomi REDMI 9AT
 • Xiaomi REDMI Note 10
 • Xiaomi Mi 11 Lite 5G
 • Xiaomi 11 Lite 5G NE
 • Xiaomi REDMI NOTE 10 PRO
 • Xiaomi REDMI NOTE 10S
 • Xiaomi REDMI 9T
 • Xiaomi 11T
 • Xiaomi 11T Pro
 • Xiaomi REDMI Note 11
 • Xiaomi REDMI 10
 • Xiaomi REDMI Note 11 Pro 5G
 • Xiaomi 12
 • OnePlus Nord CE 5G
 • OnePlus Nord2 5G
 • OnePlus 9
 • OnePlus 9 Pro
 • Alcatel TCL 10L (T1)
 • Alcatel TCL 20L
 • Alcatel TCL 306
 • Alcatel 30.80
 • Alcatel 30.85
 • Alcatel 1S (2021)
 • Nokia 2.4 (2020)
 • Nokia 3.4 (2020)
 • Nokia 5.3
 • Nokia 6300 4G
 • Nokia G10
 • Motorola Moto E40
 • Motorola Edge 20 Lite
 • Motorola Moto G31
 • CAT B40
 • CAT S42
 • CAT S42 H+
 • CAT S52
 • CAT S62 Pro

Десктоп верзија