Најдоброто место за вашата компанија на интернет

Веб хостинг

Што претставува Веб Хостинг?

Услуга која на корисниците им овозможува поставување на сопствени Веб страници –  на серверите на Македонски Телеком. Под услугата Веб хостинг се подразбира хостинг на заеднички сервер (Shared Веб Хостинг) – каде сите кориснички страни користат заеднички системски ресурси.

За препознатливост на вашиот бизнис на интернет, Телеком нуди можност за активирање веб страница и е-адреса на сопствен домен (mojatakompanija.mk).

Зошто ми е потребен?

 • Професионално претставување на Вашата компанија
 • Достапност 24/7 за Вашите клиенти / корисници
 • Организирање кредибилна веб продавница и каталог
 • Организирање online систем за нарачки и комуникација

За кого е наменет?

 • Од стартап компании до големи компании, кои што имаат потреба за онлајн присуство не само преку социјални мрежи, туку и преку сопствен професионален сајт

Придобивки

Достапност

Пристап од било каде преку интернет и синхронизација поддржана преку сите популарни алатки за .asp или .php

Xостинг на заеднички сервер со перформанси: процесорска моќ со 4 јадра и физичка меморија од 4 GB.

Комплетно решение

Вклучена регистрација на .mk домен – mojakompanija.com.mk

Вклучени e- сандачиња на носечкиот домен – info@mojakompanija.com.mk

Централизиран контролен панел за ажурирање на веб-страниците и следење на нивните перформанси.

Безбедност

Веб хостинг услугата се реализира преку врвни сервери од светски признати производители, кои редовно се надградуваат со најнови сигурносни додатоци.

Базите на податоци (MS SQL) кои се нудат како услуга на корисниците, се наоѓаат на посебни сервери.

Техничка поддршка

24 часа професионална техничка поддршка

Услуги

Пакети S M L
Хостинг простор (GB) 1 20 50
Вклучен сообраќај неограничен неограничен неограничен
Број на бази 1 10 неограничен
MS SQL 2012 Server 1 GB 2 GB 3 GB
Windows Server 2012 R2 / Windows Server 2019
IIS 8.5 / IIS 10.0
ASP.net 2.0 / 3.5 / 4.0 / 4.5 / 4.7 / 4.8
Неограничен FTP пристап
Бесплатна регистрација на web домен(*) Прва година Прва година Прва година
Е-адреси 10 50 100
SMTP/POP3/IMAP/Web пристап
Администрација на е-пошта
Капацитет на е-сандаче 2 GB 2 GB 2 GB
Статистика на посетеност
Редирекција 1 1 1
Вклучени домени 1 5 10
Вклучени поддомени 2 10 30
Паркирани домени (aliases) 2 10 20
24 часови мониторирање на сервер
SSL сертификат поддржано поддржано поддржано
Plesk panel (Корисничко упатство)
Прикажи повеќе
Пакети S M L
Хостинг простор (GB) 1 20 50
Вклучен сообраќај неограничен неограничен неограничен
Број на бази 1 10 неограничен
PHP  7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 8.0, 8.1
Неограничен FTP пристап
Бесплатна регистрација на web домен(*) Прва година Прва година Прва година
Е-адреси 10 50 100
SMTP/POP3/IMAP/Web пристап
Администрација на е-пошта
Капацитет на е-сандаче 2 GB 2 GB 2 GB
Статистика на посветеност
Редирекција 1 1 1
Вклучени домени 1 5 10
Вклучени поддомени 2 10 30
Паркирани домени (aliases) 2 10 20
24 часови мониторирање на сервер
SSL сертификат бесплатно бесплатно бесплатно
Wordpress toolkit бесплатно бесплатно бесплатно
cPanel (Корисничко упатство)
Прикажи повеќе
 • Цени без ДДВ
 • Цени со ДДВ

S


199 234,82
денари месечно

M


599 706,82
денари месечно

L


999 1178,82
денари месечно
 • Цени без ДДВ
 • Цени со ДДВ

Дополнителна
Е-адреса


9.9 11,68
денари месечно

Регистрација на домен на DNS сервери на Македонски Телеком

399 470,82
денари годишно

Редирекција на Веб страница


499 588,82
денари годишно

Дополнителен
поддомен


399 470,82
денари годишно
 • За регистрација на веб домен (веб адреса) повеќе информации можете да најдете тука
 • Пакетите не вклучуваат alias-и за e-адресите.
 • E-адресата која ќе се користи за креирање на mailing листа е вклучена во соодветната квота (број) на e-адреси за секој пакет поединечно.
 • Регистрацијата на име на домен на DNS серверите на Македонски Телеком важи само за домени во сопственост на корисникот.
 • Пакетите вклучуваат и поддомени во DNS зоната на корисникот – A record (мапирање на името на доменот со IP адреса) и MX record (мапирање на името на доменот со серверите за истиот домен) - за страници кои се хостираат надвор од хостинг пакетите на заеднички сервер на Македонски Телеком.
 • Вклучените поддомени се однесуваат на вкупната квота на веб просторот во рамки на одбраниот пакет и не подразбираат креирање на поддоменски e-адреси.
 • Во рамки на веб хостинг пакетите вклучена е редирекција до плус еден домен (веб адреса) кој ќе биде во сопственост на корисникот (новиот домен не вклучува и редирекција на e-пошта).
 • SQL базите кои се вклучени во пакетите, се хостираат исклучиво на серверите на Македонски Телеком.
Десктоп верзија