Роаминг

Активирајте Интернет Свет, Западен Балкан или Интернет Балкан

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ПАТУВАЊЕ

ПРЕД ДА ПАТУВАТЕ

Направете ги овие три важни чекори
 • 1.Проверете дали и колку интернет во роаминг имате вклучено во тарифата

  Преку Telekom МК App, кликнете на бројот за кој сакате да проверите вклучен интернет и скролајте надолу по екранот. Во новите Magenta 1 и Mobile тарифи веќе имате вклучено интернет во роаминг проверете на следните линкови.

  Magenta1 Mobile
 • 2.Активирајте Дополнителен интернет роаминг пакет

  Ако интернетот во роаминг вклучен во вашата тарифа не е доволен, најдобро е да активирате Дополнителен пакет. Ова е најповолниот начин да сурфате кога сте во странство. Добивате многу повеќе интернет за одлична цена, а кога ќе го потрошите, пристапот на интернет е ограничен со цел да не направите непланирани трошоци.

 • 3.Проверете го смартфонот за роаминг ограничувања

  Проверете го вашиот смартфон, односно дали имате ограничувања за интернет во роаминг. Тие најчесто се наоѓаат во делот нагодувања (Settings), интернет роаминг (Data or International roaming). Доколку имате ограничувања, исклучете ги, во спротивно нема да можете да го користите вашиот пакет.

ИНТЕРНЕТ БАЛКАН

Доколку патувате во Албанија, Бугарија, Грција, Косово, Турција, Хрватска, Црна Гора, Србија и Босна и Херцеговина, Интернет Балкан роаминг пакетот е вистинското решение за вас.

Повеќе

ИНТЕРНЕТ СВЕТ

Одберете и активирајте пакет кој најмногу одговара на вашите потреби и уживајте во непречена интернет комуникација каде и да сте во светот.

Повеќе

РОАМИНГ ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН

Roam Like At Home“ (RLAH) се однесува на 6-те земји од Западен Балкан (WB6) и важи за сите оператори од WB6 земјите - Македонија, Србија, Косово, Босна и Херцеговина, Албанија и Црна Гора.

Повеќе
Десктоп верзија