НОВО!
Интернет Балкан пакет

Патувајте и сурфајте безгрижно во странство со новиот Интернет Балкан пакетот со промотивно вклучени 1 GB 3 GB мобилен интернет во роаминг со важност од 30 дена од денот на активирањето, за само 499 денари.

Доколку ова лето патувате во Албанија, Бугарија, Грција, Косово, Турција, Хрватска, Црна Гора и Србија, Интернет Балкан пакетот е вистинското решение за вас.

Албанија ONE Telecommunications Albanija, AlbTelecom
Бугарија Vivacom Bulgaria, Yettel Bulgaria
Грција Cosmote Greece, Wind
Косово Monaco Telecom (VALA 900), IPKO
Турција Turkcell, Vodafone
Хрватска Hrvatski Telekom, Telemach
Црна Гора Crnogorski Telekom, ONE Crna Gora
Србија Yettel Serbia, Telekom Srbija

Активирајте Интернет Балкан пакет преку Telekom MK апликацијата, отпатувајте поврзани во секое време и бидете подготвени за лето исполнето со многу моменти вредни за споделување. Активацијата на пакетот е возможна само преку Телеком МК апликацијата.

Откако ќе се потроши вклучениот сообраќај во пакетот, интернет пристапот се блокира и сте комплетно заштитени од непредвидени трошоци во периодот од 30 дена по активирањето.

Од странство, активирањето на пакетот се наплаќа по регуларните роаминг цени.

Овие оператори овозможуваат 4G интернет

Важно! Интернет Балкан пакетите важат само доколку сте најавени на мрежата од странските мобилни оператори наведени во табелите. Пример: Доколку сте во Грција, треба да бидете приклучени на мобилната мрежа на грчкиот оператор Cosmote, за да можете да го користите Интернет Балкан интернет пакетот, во спротивно, интернетот во роаминг е блокиран.


Интернет Свет

  • Сурфајте безгрижно каде и да сте!
  • Интернет Свет се единствени пакети за интернет во роаминг со важност во над 40 земји во светот.
  • Изберете една од двете опции 1 или 2 во зависност од вашите потреби, и останете поврзани каде и да сте во светот.

Пронајди ја земјата во која ќе патуваш и одбери го интернет пакетот што најмногу ќе ти одговара!

Важно! Интернет Свет пакетите важат само доколку сте најавени на мрежата од странските мобилни оператори наведени во табелите.

Пример: Доколку си во Грција, треба да бидеш приклучен на мобилната мрежа на грчкиот оператор Cosmote или Wind, за да можеш да користиш Интернет Свет пакет.

Пакет Интернет Свет 1 Интернет Свет 2
Времетраење на пакетот 10 дена 10 дена
Вклучен интернет (upload + download) 300 MB 1 GB
Цена на пакетот 299 ден. 699 ден.
Држави Оператори за кои важат Интернет Свет пакетите
Австралија Optus
Telstra Australia
Австрија T-Mobile Austria GmbH
A1 Telekom Austria AG( mobilkom)
Албанија Telekom Albania sh.a.
ALBtelecom sh.a.
Белгија Telenet Group BVBA
Proximus PLC
Белорусија MTS
Босна и Херцеговина PE Croatian Telecom Ltd.
BH TELECOM, JSC, Sarajevo
JSC Banja Luka Mtel
Бугарија Bulgarian Telec.Co AD (BTC AD) - Vivacom
Yettel Bulgaria
A1 Bulgaria EAD
Велика Британија Vodafone UK
Telefonica O2 UK Limited
Everything Everywhere Limited
Германија Telekom Deutschland GmbH
Vodafone D2 GmbH
Telefonica Germany GmbH & Co. OHG
Грција Cosmote Greece
Wind
Vodafone Panafon S.A.
Данска Telenor A/S
TDC A/S
Египет Orange Egypt (RB)
Ерменија ArmenTel
Естонија Tele 2
Израел Pelephone
Partner Communication Israel
Ирска Meteor Ireland
Италија Telecom Italia
Vodafone Omnitel N.V.
Wind Telecomunicazioni Italy
Јапонија Softbank
Канада Bell
Telus Communications
Катар Qatar Telecom (Ooredoo) Q.S.C
Кина China Unicom
Косово Monaco Telecom (VALA 900)
IPKO
Латвија Tele 2
Литванија Tele 2
UAB Bite Lietuva
Лихтенштајн Telecom Liechtenstein AG
Луксембург Post Luxenbourg
TANGO SA
Малта Melita Mobile Ltd
Vodafone Malta
Монако Monaco Telecom
Норвешка Telenor Norge AS
Полска T-Mobile Polska S.A.
Orange Polska S.A
Португалија NOS Comunicacoes S.A.
Vodafone Portugal
Романија Telekom Romania Mobile S.A.
Vodafone Romania
Русија MegaFon
OJSC VimpelCom - RUS
САД T-Mobile USA, Inc. CO
Сингапур StarHub Mobile Pte Ltd.
Словачка Slovak Telekom, a. s.
O2 Slovakia
Словенија Telekom Slovenija
A1 Slovenija d.d
Tusmobil d.o.o.
Србија Yettel Serbia
Telekom Serbia
Vip mobile
Тајланд True Move
dtac TriNet Co.Ltd.DTN(RB)
Турција AVEA Iletisim Hizmetleri A.S.
Turkcell Turkey
Vodafone Telekomunikasyon A.S.
Украина Kyivstar
Унгарија Magyar Telekom Tel.Public Ltd.
Yettel Hungary
Vodafone Hungary Ltd.
Франција Orange France
SFR France
Холандија T-Mobile Netherlands BV
KPN B.V.
Vodafone Netherlands
Хрватска Croatian Telecom Inc.
A1 Hrvatska d.o.o
Telemach
Црна Гора Crnogorski Telekom
MTEL Montenegro (RB)
ONE Crna Gora
Чешка T-Mobile Czech Republic a.s.
O2 Czech Republic a.s.
Швајцарија Salt Mobile SA
Sunrise Communications AG
Swisscom Switzerland Ltd.
Шведска TELE2 SVERIGE AB
Telenor Sverige AB
Шпанија Vodafone Espana S.A.U.
Telefonica Espana
Orange Espagne S.A.
Интервалот на тарифирање е 10 KB.


  • Со повик на бесплатниот број 142 099 од Македонија
  • Со бесплатно користење на Мое мени на *140# од странство
  • Преку Telekom MK апликацијата

Со активирање преку бесплатен повик на 142 099 од Македонија

Доколку сакаш бесплатно да активираш Интернет Свет преку повик тоа можеш да го направиш додека сè уште не си ја минал македонската граница или пак, додека сè уште си на еден од нашите аеродроми. Активирањето преку повик додека си во странство се наплаќа по редовна цена.
При активирање со повик треба да го следиш Говорниот автомат. Јави се на 142099 и потоа одбери го пакетот што сакаш да го користиш (Интернет свет 1 и Интернет свет 2).

Бесплатно активирање од странство на *140#

Во случај да си веќе во странство, можеш и оттаму бесплатно да го активираш Интернет Свет, преку Мое мени. Сè што треба да направиш е да завртиш *140# и да го одбереш пакетот што сакаш да го користиш. Активирањето преку овој канал е бесплатно, како од Македонија, така и од странство.

Преку Telekom MK апликацијата

Активирањето на пакетите преку Telekom MK апликацијата, додека сте во странство, се наплатува по редовна цена.

Важна напомена:

Интернет пакетот започнува да важи од истиот момент кога си го активирал!

Cо цел да можеш во целост да го користиш одбраниот пакет, активирај пред самото патување додека сè уште си во државата (бесплатно преку сите канали: повик и Мое мени) или пак, додека си во странство (бесплатно преку Мое мени).

Потоа, пред да се приклучиш на странска мрежа, потребно е да ја вклучиш опцијата „data roaming on” и подготвен си за безгрижно сурфање во странство!

Десктоп верзија