МОЌНА АЛАТКА ЗА ОНЛАЈН БЕЗБЕДНОСТ

Kapsersky

KASPERSKY МОЌНА АЛАТКА ЗА ОНЛАЈН БЕЗБЕДНОСТ

Заштитете го успехот на вашата компанија со водечка заштита од нови и еволуирачки сајбер закани. Kaspersky ви овозможува повеќеслојна одбрана од напредни закани насочени кон вашата компанија. Заштитете ја вашата канцеларија лесно како и вашиот домашен компјутер, без да барате ИТ специјалист.

Kaspersky софтверот за корисниците е достапен во три јазични верзии и тоа, на македонски, англиски и албански јазик.

Карактеристики

icon1

Без обврзувачки договори

icon2

Лесен за инсталација

icon3

Бесплатна надградба

icon3

Бесплатен тест период дo 90 дена

Kaspersky
ANTI-VIRUS

Kaspersky ANTI-VIRUS се препорачува за основна заштита на уредите од вируси за корисниците кои не се често на интернет. Со Kaspersky Anti-Virus ги добивате суштинските антивирусни технологии за вашиот компјутер со real-time, cloud-assisted заштита од најновите злонамерни интернет закани.

Kaspersky
INTERNET SECURITY

Kaspersky INTERNET SECURITY е супериорно решение кое обезбедува целосна онлајн заштита и е наменет за корисници кои се често на интернет. Kaspersky Internet Security претставува комбинација од огромен спектар на иновативни технологии базирани на cloud со напредна антивирусна заштита, за обезбедување на ефикасна безбедност во текот на интернет активностите како што се: сурфање, е-банкарство и социјалните комуникации и сл.

Предности на КASPERSKY

ANTI-MALWARE ЗАШТИТА

Заштита во реално време од компјутерски вируси и интернет-закани.

ЗАШТИТА НА ЛИЧНИОТ ИДЕНТИТЕТ

Овозможена со виртуелната тастатура Касперски и безбедните технологии.

ANTI-PHISHING ЗАШТИТА

Ги оневозможува компјутерските криминалци да ги преземат Вашите лични податоци.

ADVANCED ANTIVIRUS

Заштита од компјутерски вируси, црви, тројански вируси, rootkits, spyware и повеќе.

REAL-TIME PROTECTION

Се користи веб web-assisted technology која ве штити од најновите злонамерни закани.

INSTANT SAFETY CHECKS

На едноставен начин се врши проверка на датотеки, апликации, веб-страници.

Kaspersky logo Kaspersky
Anti-virus
Kaspersky
Internet security
Основна заштита
File, Mail, IM, Web Anti-Virus
Напредна заштита
Услуги базирани на Cloud (репутација)
Автоматско спречување на експлоатација (Automatic Exploit Prevention)
Следач на системот (System Watcher)
Системска безбедност
Проверка на системот по заразувањето со вирус
Интернет и мрежна безбедност
URL советник
Safe Money
Firewall
Блокатор на мрежни напади
Заштита на дигиталниот идентитет
Anti-Phishing
Виртуелна тастатура
Безбедносна тастатура
Блокирање на несакана содржина
Anti-Spam
Anti-Banner
Семејна заштита
Напредна родителска контрола
Контрола на користењето на компјутерот и на апликациите
Контрола на комуникациите преку електронска пошта, апликации за испраќање брзи пораки и социјални мрежи

Секој корисник добива до 90 дена бесплатен пробен период за првиот активиран пакет.

Доколку не го деактивирате софтверот во текот на бесплатниот период за користење, автоматски ќе започне наплатата на месечно ниво со цени дефинирани за активираниот пакет.

Активацијата на пакетите е без долгорочни договорни обврски.

Kaspersky Antivirus

65
ден.

Месечна претплата

Kaspersky Internet Security

75
ден.

Месечна претплата

Цените се со вклучен 5% ДДВ

КАКО ДА ГО АКТИВИРАМ
KASPERSKY?

Прашања и одговори

Еден од продуктите KAV или КIS можете да го инсталирате на вашиот компјутер и да го користите до крај на месецот кога сте ја направиле инсталацијата и уште два месеца. По истекот на пробниот период доколку не го деактивирате продуктот ќе започне месечна наплата на следната Телеком фактура. За време на бесплатниот пробен период не можете да го менувате избраниот пакет KAV или KIS

Се препорачува да немате инсталирано антивирусни производи од трети лица на вашиот комјутер со цел да се избегнат проблеми со компатибилноста . КAV и KIS автоматски ќе отстранат антивирусни производи од трети лица што се инсталирали на вашиот компјутер во текот на процесот на инсталирање. Базата на податоци за некомпатибилен софтвер редовно се ажурира за да ги земе предвид новите верзии на податоците на трети лица .

Се креира short cut за да се олесни актиавирањето на софтверот. Без ова е тешко да се најде начин да се активира интерфејсот на софтверот. Кога се инсталира KIS се креира и short cut за Save Money за истата цел.

Да, но некои злонамерни софтвери (malware) конкретно се обидуваат да го деактивираат софтверот за заштита. Доколку инсталацијата не успее автоматски се стартува алатка AVP. Ова ќе направи длабинско чистење на вашиот систем што ќе го подготви вашиот систем за целосна инсталација.

Важноста на заштитата базирана на “cloud“ се зголемува секој ден бидејќи бројот на закани расте екстремно брзо. Главна предност на користењето на “Cloud“ технологија е тоа што таа нуди дури и побрза заштита од новите закани. Исто така, комбинацијата на технологии базирани на “cloud“ со традиционалните методи на потпис му дава на вашиот компјутер високо ниво на заштита од сите различни видови на закани.

Kaspersky URL Advisor ќе ве заштити со тоа што ќе ве предупреди за линковите што водат до злонамерни или веб страни за крадење на идентитет, обележувајќи ги со боја која го покажува статусот на заштита на секој линк. Понатаму, можете да ја видите репутацијата и категоријата на секоја страница, вклучувајќи ги и сомнителните страни со несакана содржина (на пр. веб страни за крадење на идентитет, страници поврзани со насилство или дрога и сл.). Сепак, ако има одредени веб страници до кои би сакале да пристапите и покрај советите на Kaspersky Lab, можете да ги дефинирате како исклучоци и да пристапите до нив. Kaspersky Lab ви препорачува да го користите Safe Run режим на работа за да пристапите до ваквите веб страници.

Десктоп верзија