Задржете го припејд бројот и префрлете се во постпејд тарифен модел кој најмногу ви одговара!

Со услугата Префрлање припејд во постпејд број можете да станете постпејд корисник, на мобилната мрежа на Македонски Телеком, задржувајќи го својот број заедно со префиксот (070, 071 или 072).

Постапка на префрлање припејд во постпејд број

Доколку сакате да префрлите припејд во постпејд број:

  • Поднесете Барање за префрлање припејд во постпејд број и Барање за склучување нов постпејд договор во која било Телеком продавница;
  • Понесете ја својата лична карта или пасош;
  • Идентификувајте се со PUK број од СИМ картичката и
  • Доставете ги потребните документи за склучување нов постпејд договор.

Општи услови при префрлање број

  • Можно е само префрлање припејд во постпејд број;
  • Барањето за префрлање припејд во постпејд број ќе биде извршено веднаш, доколку со себе ги имате сите документи.

Ве очекуваме во Телеком продавниците каде што во секое време вработените ќе ви помогнат при изборот на понуда која во целост ќе ги исполни сите ваши потреби и барања.

Десктоп верзија