Процесор, меморија и дисковен простор прилагодени на вашите потреби

Виртуелен приватен сервер

Што е виртуелен приватен сервер?

Виртуелен приватен сервер е сервер во Cloud. Раководете со вашите податоци исто како и со физички сервер, без потребата од окупирање на просторот, без огромни инфраструктурни трошoци и без потреба од дедициран персонал за негово одржување.

За кого е наменет

 • Компании за развој и тестирање софтверски решенија;
 • Компании кои работат на развој на веб апликации или овозможуваат хостирање веб содржини;
 • Компании кои сакаат да набават нов или да го променат постојниот сервер и да го користат како: ERP (Enterprise Resource Planning) апликациски сервер;
 • Сервер за сместување и back-up на податоци (file server);
 • Сервер за електронска пошта;
 • Компании кои хостираат веб апликации;
 • Компании кои имаат потреба од физичка и географски редунданта серверска инфраструктура.

Придобивки

Едноставност

Едноставност

Без дополнителни инсталации, хардвер, или други предуслови... Сè што Ви е потребно е еднократно нагодување на преинсталиран оперативен систем и за сè останато ќе се погрижи нашиот тим. По потреба, овозможуваме тестен период од еден до три месеци.

ФЛЕКСИБИЛНОСТ

ФЛЕКСИБИЛНОСТ

Брза промена (најчесто истиот работен ден) на процесирачките ресурси; Процесори до 16 vCore; До 64 GB RAM; До 6 TB дисковен простор; До 10 Gbps интернет брзина.

БЕЗБЕДНОСТ

БЕЗБЕДНОСТ

Сертифициран процес и процедури за работа: ISO 20000, ISO 27001, ISO 9000, ISO 14000; Комуникациска безбедност со Enterprise grade Cisco хардверски Firewall-и; Активна IPS заштита од интернет напади; Физичка безбедност на дата центрите со ограничен и строго регулиран пристап.

ЗАШТЕДА

ЗАШТЕДА

Без инвестиции во сопствен дата центар, заштедувате на редундантен сервер и напојување, на трошоци за одржување и струја за серверите и климатизацијата. Немате трошоци за професионален Firewall, ниту за употреба на фиксни IP адреси, а заштедувате и преку месечното користење на Microsoft базиран серверски софтвер.

Услуги

 • Цени без ДДВ
 • Цени со ДДВ
VPS Start
1 vCPU
1 GB RAM
50 GB HDD
5 Mbps Интернет пристап
или трансфер на податоци 1 TB
2x фиксни IP адреси
24/7 мониторинг на ресурси
Firewall/IPS
VPN до локација на корисник
DNS hosting (за фиксните IP адреси на серверот)
Backup – враќање до 90 дена

Linux VPS:

990 1.168
денари месечно

Windows VPS:

1.990 2.348
денари месечно
VPS Pro
2 vCPU
2 GB RAM
100 GB HDD
10 Mbps Интернет пристап
или трансфер на податоци 1.5 TB
2x фиксни IP адреси
24/7 мониторинг на ресурси
Firewall/IPS
VPN до локација на корисник
DNS hosting (за фиксните IP адреси на серверот)
Backup – враќање до 90 дена

Linux VPS:

1.890 2.230
денари месечно

Windows VPS:

2.890 3.410
денари месечно
VPS Power
2 vCPU
4 GB RAM
150 GB HDD
15 Mbps Интернет пристап
или трансфер на податоци 2 TB
2x фиксни IP адреси
24/7 мониторинг на ресурси
Firewall/IPS
VPN до локација на корисник
DNS hosting (за фиксните IP адреси на серверот)
Backup – враќање до 90 дена

Linux VPS:

2.690 3.174
денари месечно

Windows VPS:

3.690 4.354
денари месечно
 • Цени без ДДВ
 • Цени со ДДВ

1x1 vCPU (2.8 GHz)

499 589
денари месечно

Дополнителна
RAM меморија – 512 MB

99 117
денари месечно

Простор на дискот
1 X 10GB

49 58
денари месечно

Пакет за мрежен сообраќај од 50GB

49 58
денари месечно

Дополнителна брзина за пристап
до серверот од 1x1 Mbps

299 353
денари месечно

Интерконекција
на постојните VPN
или МЕТРО корисници

Бесплатно

 • Цени без ДДВ
 • Цени со ДДВ

Преинсталација на оперативниот систем

699 825
денари месечно

Враќање на податоците од бекап

299 352,82
денари месечно

VPS Реконфигурација

199 235
денари месечно

FIREWALL Реконфигурација

199 235
денари месечно

Open mind solutions

Технологија

Виртуелниот приватен сервер на Македонски Телеком користи vmware vsphere 7 enterprise plus софтвер на dell emc power edge r740 server хардвер со intel(r) xeon(r) gold 6240 cpu @ 2.60ghz и intel(r) xeon(r) gold 6254 cpu @ 3.10ghz. Се базира на cisco nexus платформа за мрежа и cisco asa & hp tipping point ips за безбедност. Системите за складирање се базираат на dell emc storage platformite.

Прашања и одговори

Десктоп верзија