Емилија Андоновска

Главен комерцијален директор за приватни корисници

Emilija Andonovska

Емилија Андоновска е Главен комерцијален директор за приватни корисници, од 1 јули 2023 година.

Taa е докажан професионалец со повеќе од 20-годишно искуство во Македонски Телеком. Работела на повеќе различни раководни позиции во комерцијалниот и финансискиот сегмент.

Кариерата ја започнува во областа Контролинг и анализа, потоа во областа на финансии прво како Директор за кориснички финансии, а подоцна и Директор за корпоративни финансии на групацијата. Продолжува да го гради искуството во корисничките области, каде раководеше со Секторот за технички и продажни услуги, која е новоформирана и воедно, најголема единица во компанијата.

Емилија Андоновска е дипломиран економист и магистер во областа генерален менаџмент.

Десктоп верзија