OPTIKË DERI NË SHTËPI

Mbulimi më i mirë
me shpejtësi deri në 1 Gbps

Transferim super
i shpejtë i informacionit

TV në Ultra HD
pa ngrirje të fotografisë

Instalim i shpejtë dhe i thjeshtë
i pajisjeve

ÇFARË ËSHTË OPTIKA

Optika është teknologjia më e avancuar në botë e aksesit në internet me brez të gjerë. Ndryshe nga teknologjitë me bazë bakri dhe kabllo koaksiale, me teknologjinë optike, sinjali i Internetit transmetohet në formën e rrezeve të dritës përmes fibrave optike mikron.

Kjo do të thotë që sinjali përmes fibrës optike lëviz me shpejtësinë e dritës. Kjo lejon transmetimin e shumë të dhënave me shpejtësi të mëdha, në distanca më të mëdha, në mënyrën më të sigurt të mundshme.

ÇFARË ËSHTË
OPTIKA DERI NË SHTËPI

Ne sjellim internetin me fibra optike direkt në shtëpinë tuaj sepse nuk ka ndërprerje apo konvertime ndërmjet Telekomit dhe përdoruesit përfundimtar. Prandaj, rrjeti optik i Telekomit ka vonesën më të vogël dhe transmetimin më të qëndrueshëm të të dhënave.

Për Optikën e tij në shtëpi, Telekom përdor teknologjinë GPON (Gigabit Passive Optical Network), e cila arrin shpejtësinë më të lartë të transmetimit dhe marrjes në krahasim me teknologjitë e tjera, si VDSL ose DOCSIS, dhe mundëson qasje në shumë përdorues në të njëjtën kohë (P2MP - Point to MultiPoint).

PËRPARËSITË E
OPTIKËS DERI NË SHTËPI

Lidhje e qëndrueshme

Internet super
i shpejtë për shtëpi

Dërgoni dhe merrni imazhe dhe përmbajtje video me cilësi më të lartë në vetëm disa sekonda

Përdorimi i njëkohshëm i internetit në pajisje të shumta, pa ndikuar në cilësinë e shërbimit

PAKETA TË
REKOMANDUARA ME OPTIKË

Zgjidhni një paketë sipas nevojave tuaja dhe përjetoni përfitimet e internetit optik super të shpejtë për shtëpinë

VENDOSJA E RRJETIT OPTIK
NË SHTËPINË TUAJ

Nëse shtëpia juaj ndodhet në një zonë me një rrjet optik të instaluar, instalimi i një lidhjeje brenda shtëpisë tuaj është i shpejtë dhe i thjeshtë.

Në varësi të faktit nëse jetoni në një shtëpi apo ndërtesë, vendndodhja e instalimit mund të ndryshojë. Shërbimi ynë teknik do të sigurohet që të gjejë mënyrën më të lehtë dhe zgjidhjen më të mirë për ju.

1 Step one

LIDHJA E SHTËPISË ME RRJETIN OPTIK

Kablloja me fibër optike drejtohet brenda shtëpisë tuaj përmes instalimeve elektrike ekzistuese të shtëpisë tuaj. Nëse kjo nuk është e mundur, një vrimë e vogël me një shkallë prej një centimetri është shpohet në mur mbi derën e hyrjes.

INSTALIMI I RRJETIT OPTIK NË SHTËPI

Një fibër optike e hollë transparente shtrihet, kryhet me kujdes në mënyrë që të mos ndërhyjë në aktivitetet tuaja të përditshme dhe të mos prishë estetikën e shtëpisë tuaj.

Fibra shkon nga dera e përparme deri në pikën ku lidhësi i fibrës optike do të instalohet pranë pajisjes.

2 Step two
3 Step one

LIDHJA E INTERNETIT OPTIK

Kablloja me fibër optike drejtohet brenda shtëpisë tuaj përmes instalimeve elektrike ekzistuese të shtëpisë tuaj. Nëse kjo nuk është e mundur, një vrimë e vogël prej një centimetri shpohet në mur mbi derën e hyrjes.

Verzioni desktop