Услугите SafeNet HOME, SafeNet MOBILE и SafeNet OFFICE автоматски ги проверуваат веб-страниците што ги посетувате и ги блокраат потенцијалните закани, уште пред тие да дојдат во контакт со вашиот персонален комјутер, смартфон или таблет.

Кога сурфате на сигурна веб-страница, тогаш не ни забележувате дека овие услуги работат во позадина.

Доколку несвесно ја напуштите сугурната зона и наидете на веб-страница со некаква закана, тогаш благодарение на овие услуги ќе добиете известување и пристапот ќе биде ограничен заради ваша безбедност.