Соопштенија за медиуми

24.06.2022

Телеком ја воведува стриминг платформата GLEY на MaxTV

Во рамките на MaxTV, со GLEY, корисниците ќе можат да ги следат најновите домашни, регионални и светски филмови и серии, како и детска програма којашто е комплетно синхронизирана на македонски и албански јазик.

21.06.2022

5G мрежата на Македонски Телеком е достапна во скоро сите поголеми населени места

Со првата 5G комерцијална мрежа која е во функција од февруари годинава, корисниците на Македонски Телеком веќе користат 5G услуги паралелно и во комбинација со 4G, со напредна технологија за динамично користење на постојните радиофреквенции.

21.06.2022

Македонски Телеком донираше вреден апарат на Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство во Скопје

Станува збор за современ, мултифункционален апарат за анестезирање на пациенти кај коишто се спроведуваат оперативни зафати од гинеколошка и акушерска природа. Ова е прв ваков апарат на клиниката и воопшто во земјава, обезбеден согласно со потребите на клиниката за подобра грижа за пациентите.

20.06.2022

Ново истражување на Македонски Телеком за дигитална зрелост на малите и средни компании

Целта на истражувањето е да се добие увид во дигиталната подготвеност на компаниите во Македонија, да се разберат навиките и потребите за користење дигитални алатки, но и да се поттикнат малите и средни бизниси успешно и побрзо да се дигитализираат.

09.06.2022

Во еко-иницијативата на Телеком и корисниците собрани над 4000 стари електронски уреди

Во еко-иницијативата на Македонски Телеком „Заедно за заштита на животната средина“ којашто почна во март годинава, собрани се над 4000 стари електронски уреди коишто соодветно ќе се рециклираат во партнерство со Нула Отпад.

123 ... 90