За нас banner

Менаџерски тим

Никола Љушев

Главен извршен директор

Никола Љушев е Главен извршен директор на Македонски Телеком од 1 јули 2018 година. Долгогодишното искуство во индустријата на телекомуникациите го градел на највисоки раководни позиции во Дојче Телеком Групацијата, во Космофон, како и во Телеком Австрија Групацијата.

Во Телеком доаѓа од позицијата Главен извршен директор на Црногорски Телеком (членка на Дојче Телеком групацијата), каде што постигнува одлични резултати и раст на компанијата. Пред да се приклучи на Дојче Телеком Групацијата, Љушев бил во највисокиот менаџмент на Телеком Австрија во Македонија како Главен извршен директор на Вип оператор од 2007 до 2015 година, а по спојувањето на Вип и Оне, и извршен директор на oне.Вип во периодот 2015-2016. Својата кариера во телекомуникации ја почна токму во Македонски Телеком во 1997 година.

Г-дин. Љушев е дипломиран електротехнички инженер во областа на електроника и телекомуникации, со надополнето образование за корпоративен менаџмент на престижни меѓународни школи и универзитети, меѓу кои и Харвард бизнис школата, ИНСЕАД, Универзитетот во Чикаго и други. Престижниот магазин Global Telecom Business – Лондон два пати го има избрано, во 2010 и 2011 година, за еден од четириесетте најдобри извршни директори под 40-годишна возраст во телекомуникацискиот сегмент во светски рамки.

Прочитај повеќе
Nikola Ljusev
Slavko Projkovski

Славко Пројкоски

Главен директор за финансии

Г-дин Пројкоски ја започна својата кариера во Македонски Телеком во 1995 година, каде бил назначуван на повеќе менаџерски позиции, главно во областа на финансиите, меѓу кои Извршен директор на Областа за контрола и Раководен директор за финансии. Токму поради резултатите постигнати во рамките на неговото работење, тој во 2007 година беше назначен на позицијата Главен директор за финансии на Македонски Телеком. Тој од 25 февруари 2010 година ја извршувал функцијата Главен директор за финансии на Македонски Телеком и T-Mobile Mакедонија, а од 8 април 2013 и функцијата Главен оперативен директор на Т-Мобиле Македонија. Пројкоски е дипломиран електроинженер и има големо искуство во телекомуникациската индустрија.

Прочитај повеќе

Емилија Андоновска

Главен комерцијален директор за приватни корисници

Емилија Андоновска е Главен комерцијален директор за приватни корисници, од 1 јули 2023 година.
Taa е докажан професионалец со повеќе од 20-годишно искуство во Македонски Телеком. Работела на повеќе различни раководни позиции во комерцијалниот и финансискиот сегмент.

Кариерата ја започнува во областа Контролинг и анализа, потоа во областа на финансии прво како Директор за кориснички финансии, а подоцна и Директор за корпоративни финансии на групацијата. Продолжува да го гради искуството во корисничките области, каде раководеше со Секторот за технички и продажни услуги, која е новоформирана и воедно, најголема единица во компанијата.

Емилија Андоновска е дипломиран економист и магистер во областа генерален менаџмент.

Прочитај повеќе
Emilija Andonovska
Maja Milosavlevska Naumovska

Маја Милосавлевска Наумовска

Главен директор за техника и ИТ

Маја Милосавлевска Наумовска е Главен директор за техника и ИТ во Македонски Телеком, од 1 август 2022 година.
Маја е дипломиран инженер по компјутерски науки и информатичка технологија, докажан професионалец со 22-годишно искуство во телекомуникациската индустрија во областа на техника и ИТ. Нејзината сеопфатна експертиза и искуство вклучува планирање и развој на мрежи, трансформација и интеграција на системи, ИТ и мрежни операции, имплементација на мобилни и фиксни радио пристапни мрежи, развој на решенија за дата центри и слично.

Прочитај повеќе

Марјан Богатиновски

Главен комерцијален директор за деловни корисници

Марјан Богатиновски е Главен комерцијален директор за деловни корисници од 1 мај 2023 година. Тој е искусен професионалец во областа на управување со производи и деловен развој со тридецениско искуство во телекомуникациите, системската интеграција и деловниот софтвер.

Кариерата ја започнал како асистент по телекомуникации на Електротехничкиот факултет на УКИМ, а продолжил да ја гради во неколку реномирани глобални компании, како холандските KPN Research и TNO Telecom и полската Asseco SEE, на различни одговорни позиции поврзани со иновации, бизнис консултантство и менаџирање сектори за нови производи. Исто така, има работено во Македонски Телеком, во сегментот на деловни корисници, одговорен за развивање VoIP за големи корисници, софтверски решенија за продажба, производи од системска интеграција и водење тим за продажба на клучни корисници.

На позицијата доаѓа од местото Извршен директор за управување со производи и деловен развој на Datamajoris, регионална компанија со сопствен развој на целосни IoT решенија за деловни корисници.

Богатиновски е дипломиран електроинженер на УКИМ каде што, исто така, се стекнал со магистерска диплома на насоката Телекомуникации.

Прочитај повеќе
Marjan Bogatinovski

Ви требаат ли повеќе информации?

Берзански информации

ISO СЕРТИФИКАТИ

ГОДИШНИ ИЗВЕШТАИ

Десктоп верзија