Информации

15.01.2010

MaxTV со превод на македонски јазик

Телевизиските канали достапни преку MaxTV пакетите на Македонски Телеком Fox Life, Fox Crime, Discovery Channel, Discovery travel & Living, Animal Planet од 15 јануари, комплетно или во дел од

13.01.2010

Со поддршка на Македонски Телеком, започна Вевчанскиот карневал

Со забава на импровизираниот саем за алтернативен туризам и со настапите на Владо Јаневски, Влатко Стефановски и српската група „Рибља чорба“, на 12 јануари започна традиционалниот Василичарски кар

13.01.2010

За интернет корисниците лаптоп по исклучителни цени

Два типа на преносни (лаптоп) компјутери по исклучително поволни цени е новата понуда на од Македонски Телеком за сите свои интернет корисници, вклучувајќи ги и оние кои ги користат пакетите намене

Согласно член 460-г од Законот за трговските друштва, Македонски Телеком АД – Скопје (во понатамошниот текст: “Македонски Телеком” или “Друштвото”) известува дека со Одлука на Одборот на директори на Македонски Телеком донесена на редовниот состанок на 22.03.2023 година, одобрено е склучување на Рамковен договор за соработка и услуги за PSL од деловен центар за компетенции со Маѓар Телеком, како зделка со заинтересирана страна со оглед дека Маѓар Телеком е единствен акционер на Каменимост Комуникации АД, акционер кој поседува 56,67% од вкупниот број на акции со право на глас издадени од Македонски Телеком.

 

Овој  договор е склучен на ден 20.10.2023 година за период од 4 години заклучно до 31.12.2026 година со цел да овозможи поддршка на услуги од PSL Int во врска со PSL Int BCC услуги.

Вредноста на договорот е до 60.000 евра, а неговата реализација и соодветните исплати од страна на Македонски Телеком кон Маѓар Телеком ќе се вршат до 31 декември 2026 година.


Десктоп верзија