5G Lajmet

20.05.2024

Magenta TV – ridefinimi i televizionit në epokën digjitale

Intervistë me Ivan Bërzovski

Sot, në epokën e inovacionit digjital, televizioni po kalon një metamorfozë të plotë. Televizioni tradicional që ishte i rezervuar për dhomën e ndenjes po evoluon në diçka të re dhe të përshtatur me nevojat e përdoruesve modernë. Kohët e reja sjellin trende të reja – shërbime striming, interaktivitet, përvojë të personalizuar... Makedonski Telekom e udhëheq këtë transformim këtu tek ne me Magenta TV, televizionin e ri që së fundi u shfaq në treg. Për avantazhet e televizionit të ri që ndjek trendet botërore në industri, biseduam me Ivan Bërzovskin, lider për televizion dhe lidhje në Makedonski Telekom.

Magenta TV është televizioni i ri i Telekomit. Çfarë ka të re dhe cili është dallimi në raport me televizionin paraprak? 

Ka mjaft dallime. Në fakt, vetëm një gjë është e njëjtë, ajo është se MagentaTV do të jetë sërish televizioni digjital më i mirë në tregun tonë, me ofertën më të mirë të përmbajtjeve. Pjesa tjetër është kryesisht e ndryshme, duke filluar nga teknologjia që tani është shumë më e avancuar, e bazuar në Android TV dhe infrastrukturën kloud (cloud), më pas funksionalitetet që janë aktuale dhe ndjekin trendin e industrisë, një interfejs përdoruesi krejtësisht i ndryshëm që është më vizual dhe inteligjent dhe karakterizohet me shikueshmëri më të madhe dhe akses më të lehtë në përmbajtje, rekomandime për përmbajtjen, etj. Me Magenta TV, përmbajtja e preferuar mund të shikohet kudo, në çdo kohë dhe në të gjitha pajisjet. Gjithçka që disponohet në ekranin e madh të TV-së në shtëpinë tuaj, përmes marrësit Magenta TV, mund të vazhdoni të shikoni në celular, tablet, laptop ose anasjelltas, atë që filloni të shikoni në lëvizje, do të mund të përfundoni ose shikoni përsëri në shtëpi. Përmbajtja nga kanalet televizive, përmbajtja sipas kërkesës, përmbajtja e regjistruar, përmbajtja në Video klabit të ri që i mundësojmë me partnerët tanë..., dhe shumë përfitime të tjera. Magenta TV nuk është thjesht një emër i ri, por një gjeneratë krejt e re e televizionit.

Cila është epërsia që abonuesit do ta kenë nga ky televizion?

Përveç teknologjisë së re të avancuar, e cila sigurisht është e dukshme në cilësinë e figurës dhe zërit, siç e thashë tashmë, qasja në përmbajtje është shumë më e lehtë, më intuitive, më vizuale dhe më e këndshme. Shërbimi bazohet në shërbimin Google TV dhe ne e dimë se Google na sjell shumë gjëra të mira dhe të dobishme. Përveç vetë Magenta TV, abonuesit e pajisjes tani mund të përdorin shumë aplikacione të tjera nga ofruesit më të njohur të strimingut, si dhe shumë aplikacione të tjera për përmbajtje multimediale, muzikë dhe lojëra, me mundësi të komandave zanore edhe në gjuhën maqedonase. E thënë thjesht, Magenta TV e bën televizorin tuaj të zgjuar dhe shumë më funksional, pa pasur nevojë të investoni në një pajisje të shtrenjtë të sofistikuar. Vetë pajisja është shumë më e vogël dhe telekomanda shumë më e lehtë për t'u përdorur, me fokus në funksionalitetet më të njohura. Instalimi i pajisjes dhe përdorimi i saj është shumë i thjeshtë, bëhet nga ekipet tona në shtëpinë e abonuesve, por edhe vetë abonuesit do ta menaxhonin lehtësisht të gjithë procedurën.

Në të kaluarën, oferta e përmbajtjes ishte diferencuesi më i rëndësishëm, dhe sot është vetë platforma, Pse është kështu?? 

Përmbajtjet edhe më tej vazhdojnë të jenë në fron, sepse ne të gjithë e dimë se „Content is the King“. Por si do t'i qasemi, si do t'i përdorim dhe cili do të jetë shijimi i përmbajtjeve krijon atë vlerë të shtuar që tani është shumë e rëndësishme. Abonuesit duan t’i shijojnë përmbajtjet, por edhe që qasja të jetë e thjeshtë, kur të duan dhe ku të duan, dhe pikërisht këtë e mundëson Magenta TV. Cilësia dhe përzgjedhja e përmbajtjeve kanë qenë gjithmonë të dallueshme për Makedonski Telekomin. Nëse kemi të drejtat për ato përmbajtje ose kemi bashkëpunim me një nga partnerët e shumtë, nuk ka rëndësi për abonuesin, për të ka rëndësi që të gjitha këto përmbajtje të jenë lehtësisht të disponueshme që ai t'i shijojë ato. Qëllimi i Makedonski Telekom është që Magenta TV të bëhet një agregator universal i përmbajtjeve televizive, video dhe multimediale, drejtpërdrejt ose në bashkëpunim me partnerët, dhe e gjithë kjo të jetë e përballueshme dhe e qasshme kudo dhe e lehtë për t'u përdorur.

Pse Magenta TV është platforma më e mirë dhe më e sofistifikuar në treg? 

Fillimisht, Magenta TV do të ofrojë përzgjedhjen më të mirë të përmbajtjes. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për përmbajtje sportive, për fëmijë, film, dokumentar apo lloje të tjera, këtu do të ketë përzgjedhjen më të madhe dhe më të mirë. Nga pikëpamja e funksionaliteteve, ne do të vazhdojmë vazhdimisht me kërkesat dhe nevojat e abonuesve. Gjigantët botërorë në këtë industri qëndrojnë në sfondin e platformës sonë, secili në fushën në të cilën ata specializohen dhe janë më të mirët. Tashmë kam përmendur Google TV ku bazohet platforma, Media Kind si kompani që mundëson pjesën e transmetimit, Amazon, Microsoft dhe sërish Google me infrastrukturat e tyre cloud, etj. Dhe ndoshta gjëja më e rëndësishme për tregun vendor është se kjo është një platformë dhe zgjidhje globale për të gjitha kompanitë që janë pjesë e Grupacionit Dojçe Telekom Group, kështu që përvoja e abonuesve në Maqedoni do të jetë e njëjtë me përvojën e abonuesve nga Gjermania, Hungaria, Austria, Kroacia dhe shumë vende të tjera evropiane. Abonuesit tanë do të jenë gjithmonë në hap me risitë në këtë industri, në të njëjtën kohë me abonuesit nga tregjet e Evropës Perëndimore.

Thuhet se televizioni klasik ridefinohet. Cila është e ardhmja e televizionit?

Televizioni është ridefinuar shumë herë në historinë e tij dhe e njëjta gjë do të ndodhë edhe në të ardhmen. Qëllimi i televizionit është të ofrojë argëtim, informacion dhe një mënyrë të thjeshtë për të shijuar përmbajtjet, por në hap me risitë teknologjike që sjell fryma e epokës së re. Televizioni klasik po ridefinohet, po personalizohet, po aktivizohet, të gjithë televizorët po bëhen inteligjentë, po hapet potenciali për realitetin virtual etj... Pikërisht këtë rrugë po e bën televizioni ynë i ri. Ne tashmë kemi shumicën e këtyre funksionaliteteve, dhe shumë shpejt Magenta TV do të ofrojë gjithashtu mundësinë e personalizimit sipas nevojave të secilit abonues individual, krijimin e profileve personale, rekomandimet e personalizuara dhe mungesën e kohës dhe hapësirës. Thjesht, gjithçka që duam, për të gjithë, kudo dhe kurdo.

 

14.05.2024

5G telefon i zgjuar për çdo xhep dhe për çdo moment: Mbërrijnë T Phone 2 dhe T Phone 2 Pro

 Procesor i fuqishëm për kryerjen e më shumë operacioneve në të njëjtën kohë, përvojë të optimizuar gejming dhe striming 

 Çmim, performanca dhe qëndrueshmëri të jashtëzakonshme 

 Fotografi të mprehta nga kamera në ekran të madh

Kampioni për çmimin dhe performancën e tij hyn në gjeneratën e ardhshme: perdja ngrihet përpara T Phone 2 dhe T Phone 2 Pro. Edhe me versionet e para të T Phone, u imagjinua se ata do të ishin shtytësi i përfshirjes digjitale në të gjithë Evropën. Të gjithë duhet të kenë mundësinë të lidhen me gjithçka që ka rëndësi në jetën e tyre me shpejtësinë maksimale – në frymën e sloganit tonë " Connecting Your World". Modelet T Phone 2 ndjekin pikërisht këtë rrugë.

Pajisjet e reja ofrojnë një paketë të përgjithshme tërheqëse me një përvojë të optimizuar të abonuesit si rezultat i përmirësimeve të mëdha, duke përfshirë një procesor të fuqishëm, i cili shoqërohet me qëndrueshmëri të jashtëzakonshme dhe çmime të kapshme. Modelet e reja janë vetëm një tjetër rezultat i bashkëpunimit të suksesshëm me prodhuesin kryesor të softuerëve Google në kuadër të linjës së pajisjeve T. Pajisjet e reja T Phone janë gjenerata e dytë e modeleve që janë zhvilluar në partneritet me Google.

Bashkim i qëndrueshmërisë dhe performancave: T Phone 2 dhe T Phone 2 Pro vendosin standarde të reja 

Pajisjet e reja janë dëshmi se dizajni eko dhe raporti i jashtëzakonshëm çmim - performancë nuk përjashtohen midis tyre: T Phone 2 dhe T Phone 2 Pro shquhen për nga qëndrueshmëria. Ata arritën rezultate të shkëlqyera eko rejting. Me vlerësim 88/100 për T Phone 2 dhe 84/100 përT Phone 2 Pro, dy pajisjet listohen lartë në listë. 

Për më tepër, të dy modelet fituan markën "Green Magenta" të Dojçe Telekomit. Marka "#GreenMagenta" u jepet produkteve që kontribuojnë pozitivisht në mbrojtjen e klimës dhe përdorimin e përgjegjshëm të burimeve. Marka shërben për të udhëhequr përdoruesit kur vendosin se çfarë të blejnë.

Vlerat e larta të vlerësimit eko dhe etiketës Green Magenta janë një imazh i reduktimit të ndjeshëm të emetimeve të CO2 përmes menaxhimit inteligjent të burimeve. Pajisjet karakterizohen nga riciklueshmëria mbi mesataren dhe vijnë në paketa të vogla të bëra nga materiale të qëndrueshme që nuk përmbajnë plastikë. Përdorimi i optimizuar i gjysmëpërçuesve redukton emetimet e gazrave serrë gjatë procesit të prodhimit.

Për sa i përket përdoruesve, përdorimi i qëndrueshëm ndihmohet nga fakti që pajisjet e reja T Phone marrin përditësime mujore të softuerit dhe sigurisë nga Telekomi, si dhe përditësime të sistemit të Google për një periudhë prej tre vjetësh. Në vitin e katërt dhe të pestë, përditësimet e softuerit do të jenë të disponueshme çdo tremujor. Të dy modelet do të marrin dy përditësime të sistemit operativ secili.

Performanca të fuqishme për çdo stil jetese 

Zemra e modeleve të reja T Phone është procesori i gjeneratës së parë Snapdragon® 6 - një zbulim i rëndësishëm në këtë segment çmimesh. Çipseti mundëson një përvojë me cilësi të lartë - qofshin thirrje video, striming ose lojëra celulare.

Ekrani 6,6 inç FHD+ 120 Hz (T Phone 2) ose ekrani 6,8 inç FHD+ AMOLED 120 Hz (T Phone 2 Pro) mundëson përdorim të rehatshëm – një përvojë të qetë dhe të qëndrueshme falë memories RAM 6 GB (T Phone 2 ) dhe nga 8 GB (T Phone 2 Pro).

Kamera e trefishtë 50 megapikselë dhe kamera e përparme 8 megapikselë (T Phone 2) / Kamera katërkëndëshe 50 megapikselë dhe kamera e përparme 16 megapikselë (T Phone 2 Pro) mundësojnë fotografimin e saktë. Kamera me rezolucion të lartë të T Phone Pro 2 përfshin stabilizues optik të fotografisë. Kjo do të thotë që mprehtësia e fotografisë është e mundur edhe në momentet më të lëkundshme.

T Phone 2 ofron një hapësirë të madhe memorie me 128 GB, ndërsa në T Phone 2 Pro është më e madhe me 256 GB.

Të dyja pajisjet janë të pajisura me një vend të dyfishtë karte SIM që mbështet një kartë nano SIM dhe një kartë eSIM, me opsionin e një karte eSIM që është një hap tjetër përpara në këtë gamë çmimesh.

T Phone 2 është i disponueshëm në ngjyrë hiri arktik dhe T Phone 2 Pro në blu azure.

Promovim i njëkohshëm në disa vende evropiane dhe SHBA

Nga 23 maji, T Phone 2 dhe T Phone 2 Pro do të jenë në dispozicion në dhjetë tregje evropiane: Austri, Kroaci, Republikën Çeke, Gjermani, Hungari, Mal të Zi, Maqedoninë e Veriut, Poloni, Rumani dhe Sllovaki. Në të njëjtën kohë, T-Mobile US do t'i plasojë këto pajisje të reja nën brendin REVVL.

Dominik Leroj, anëtar i Bordit Drejtues për Evropën në Dojçe Telekom SHA, deklaron: "Pavarësisht nëse abonuesit tanë i shijojnë serialet e tyre të preferuara në lëvizje, bëjnë video - biseda me të dashurit ose ndajnë foto nga pushimet, me T Phone 2 dhe T Phone 2 lidhja pro konstante është lehtësisht e disponueshme në çdo kohë. Ne jemi të ngazëllyer t'u ofrojmë abonuesve tanë edhe më shumë vlerë, duke ndihmuar mjedisin jetësor dhe duke u siguruar që më shumë njerëz në Evropë të kenë qasje në shërbimet digjitale."

 

28.03.2024

Makedonski Telekom e shkyç 3G teknologjinë e vjetër

Zhvillimi i teknologjive të reja, shërbime më të mira të abonuesve dhe efikasitet më i madh energjetik

Makedonski Telekom është operatori i parë në Maqedoni që do të çaktivizojë teknologjinë e vjetër 3G si pjesë e strategjisë për krijimin e një rrjeti superior, përvojë më të mirë të abonuesit dhe transformim digjital. Vendimi është në përputhje me trendet botërore në industri dhe qëllimi i këtij hapi është fokusimi i plotë në zhvillimin dhe përhapjen e teknologjive të reja. Në të njëjtën kohë ky hap do të thotë tregues i shkëlqyer për shkallën e zhvillimit, besueshmërisë dhe superioritetit të rrjetit 4G dhe 5G të Makedonski Telekomit.

3G u prezantua në vendin tonë për herë të parë në vitin 2009 dhe e hapi rrugën drejt epokës së internetit. Edhe pse dikur revolucionare, kjo teknologji ka qenë prej kohësh e vjetruar. Me shkyçjen e saj do të lirohen frekuenca, burime dhe investime që do të fokusohen plotësisht në zhvillimin e teknologjive 4G dhe 5G.

“Shkyçja e 3G nuk është thjesht një zëvendësim i teknologjisë së vjetruar, por premtimi i një eksperience superiore të abonuesit. 3G po shkon në histori ndërsa ne do ta përdorim plotësisht potencialin e teknologjive të reja shumë më të avancuara siç janë 4G dhe 5G për lidhje më të mirë, shpejtësi më të madhe dhe shërbim më cilësor për abonuesit”, deklaroi Maja Milosavlevska Naumovska, Drejtoreshë kryesore për teknologji dhe TI në Makedonski Telekom.

Aktivitetet do të zhvillohen gradualisht, sipas rajoneve, për të siguruar një tranzicion pa ndërprerje në shërbimet e komunikimit. Deri në fund të prillit 2024, 3G do të jetë plotësisht jashtë përdorimit në të gjithë territorin.

Zëvendësimi i teknologjive të vjetra nuk sjell vetëm përfitime teknologjike, por edhe përfitime ekologjike. Krahasuar me 3G, 4G është për 5 herë dhe 5G madje për 15 herë më efikas në aspektin energjetik. Kjo nënkupton zvogëlimin e emetimit të dioksid karbonit, që është pjesë e agjendës ESG të Makedonski Telekom.

 

Më shumë informacione në: www.telekom.mk

Shihni lajmet e tjeraShihni lajmet e tjera

Çfarë është 5G?

5G është një gjeneratë e re e teknologjisë celulare që po revolucionarizon botën e telekomunikacionit dhe vazhdon evolucionin e rrjetit pa tel!

Mobile image 5g view
5g-icon

5G do të nxisë inovacionin dhe do të transformojë mënyrën se si jetojmë, punojmë dhe përdorim teknologjinë moderne.

Përparësitë e rrjetit 5G

Futja e rrjetit 5G, i cili mund të arrijë shpejtësinë 10 herë më të shpejtë se rrjeti i mëparshëm 4G, do të kontribuojë në përmirësimin e lidhjes me rrjetin, por gjithashtu do të krijojë mundësi të paparë për njerëzit dhe bizneset.

Gjithçka që mund të bëjmë përmes celularëve, tani, me rrjetin 5G, do të mund ta bëjmë edhe më shpejt dhe më mirë. 5G do të mundësojë lidhjen e një numri të madh pajisjesh dhe komunikimin e tyre të sigurt me vonesë minimale, gjë që hap një numër të madh mundësish për aplikimin e kësaj teknologjie.

100
100
100

Si deri në 5G

5G është këtu! Tani edhe ju mund të përjetoni përfitimet e teknologjisë superiore 5G në rrjetin më të mirë, të certifikuar nga përdoruesit.

Zgjidhni një tarifë sipas nevojave tuaja dhe bëhuni pjesë e botës drithëruese të 5G.

Ultra

5G вклучен
во претплатата

Magenta 1 Unlimited / Mobile Unlimited

5G вклучен
во претплатата

Magenta 1 М / Mobile М

5G вклучен
во претплатата


Për të përdorur rrjetin 5G në tarifat e listuara më sipër ju duhet:

  • të jeni në një zonë me mbulim 5G
  • të keni një pajisje 5G me përmirësimin e duhur të softuerit të ofruar nga prodhuesi i pajisjes
  • konfigurimi i rrjetit të pajisjes është vendosur në 5G

Pajisje të përputhshme me rrjetin 5G të Telekomit

Rrjeti i të ardhmes
është këtu

Rrjeti i
parë 5G
në Maqedoni