Бранко Станчев

Печати

Преземи

Бранко Станчев е Главен оперативен директор за бизнис корисници од 1 ноември, 2015 година.

Станчев има богато искуство од над 15 години во различни области на телекомуникациите, вклучувајќи ги речиси сите сегменти на маркетинг, како и областите на големопродажба, регулатива и технологија.

Својата инженерска кариера ја започнал во 1997 година и работел во повеќе индустрии, по што во 2002 година влегува во полето на телекомуникациите како раководител на Секторот за телекомуникации во Агенцијата за електронски комуникации.

Во Македонски Телеком е од крајот на 2002 година на различни раководни позиции меѓу кои: Извршен директор за маркетинг услуги, цени, големопродажба и регулатива и Главен директор за корпоративни прашања.

Бранко Станчев е магистер е по телекомуникации и по бизнис администрација (MBA), а дипломирал електроника и телекомуникации на Електротехничкиот факултет во Скопје.

pageArea reserved, leave empty!!!