Активирај Business Travel & Surf

Најповолен интернет во роаминг со Business Travel & Surf пакетите!

Пакети за безгрижно користење интернет надвор од Македонија, при што имате целосна контрола на трошоците во роаминг на вашите деловни патувања.

Придобивки

Целосна контрола на трошоците во роаминг

Откако ќе се потроши вклучениот сообраќај во пакетот, интернет пристапот се блокира и нема можност за непредвидени трошоци во периодот од 30 дена по активирањето.

Поврзани во Eвропа и светот

Пакетите се достапни во повеќе од 40 земји и 65 оператори во Европа и светот.

Еден пакет за повеќе патувања

Еден пакет може да се користи за повеќе последователни патувања во текот на валидноста на пакетот од 30 дена.

Роаминг на втор уред (таблет/лаптоп) без дополнителен надомест

Корисниците на Magenta 1 Business кои имаат интернет картичка за втор уред (таблет, лаптоп), активираниот пакет на мобилната линија можат да го користат и на вториот уред без дополнителен надомест.

  Business
Тravel&Surf S
Business
Тravel&Surf M
Business
Тravel&Surf L
Цена на пакетот 599 ден. 1.499 ден. 2.999 ден.
Вклучен интернет 50 MB 150 МB 500 МB
Времетраење на пакетот 30 дена 30 дена 30 дена

Како се активира Business Travel & Surf?

Изберете го вашиот пакет преку Мое мени *140#. Повикот е бесплатен од мрежата на Македонски Телеком и од роаминг.

Business Travel & Surf можете да активирате со јавување на бројот 142 099. Повикот е бесплатен од мрежата на Македонски Телеком, а од роаминг се наплатува според регуларните цени за роаминг.

Зошто Business Travel&Surf?

Со Business Travel&Surf имате целосна контрола врз интернет трошоците во странство!

Со цел да ве заштитиме од непланирани интернет трошоци додека сте во странство, воведовме систем на автоматско блокирање на вашиот пристап до интернет:

  • Нема да ви биде дозволено да пристапите на интернет доколку сами се приклучите или пак, вашиот телефон автоматски ве префрли на мрежа на друг оператор кој не е дел од пакетот. Операторите и земјите за кои важи оваа понуда се наведени во делот Business Travel & Surf пакети и интернет зони;
  • За поголема контрола врз трошоците, ќе добиете ЅМЅ известување секогаш кога ќе потрошите 80% и 100% од интернет сообраќајот вклучен во одбраниот пакет;
  • Ќе добиете и ЅМЅ известување 24 часа пред истекот на времетраењето на пакетот;
  • Доколку го потрошите интернет сообраќајот од пакетот пред да истече неговата валидност, нема да можете да пристапите на интернет во преостанатите денови од важноста на пакетот, ако самите не активирате нов пакет. Овој механизам е направен со цел да ве заштити од неочекувани интернет трошоци по надминување на интернет сообраќајот од пакетот.

Можете да активирате нов пакет само доколку целосно го искористите сообраќајот од пакетот или пак, по истекот на валидноста на активираниот интернет пакет (30 дена).

Оператори за кои важат Biznis Travel & Surf пакетите

Држави Оператори за кои важат Biznis Travel & Surf пакетите
Албанија Telekom Albania
Австралија Telstra Australia
Австрија T-Mobile AUT
Белгија KPN Group Belgium NV/SA (ex BASE)
Proximus
Босна и Херцеговина BH TELECOM
M:TEL
ERONET
Бугарија Telenor (ex Globul)
Vivacom
Хрватска Hrvatski Telekom
TELE2 d.o.o, Croatia
Франција Orange France
SFR France
Германија Telekom Deutschland
E-Plus Germany
Telefonica O2 Germany
Грција Cosmote Greece
WIND Hellas
Унгарија Magyar Telekom Plc
Ирска Telefonica O2 Ireland
Израел Orange – Partner Communication Israel
Италија Telecom Italy
Wind Telecomunicazioni Italy
Јапонија SoftBank Mobile Corp.
Малезија Maxis Mobile Services Sdn Bhd
Малта Go Mobile Malta
Косово Monaco T-com
Црна Гора Crnogorski Telekom
Pro Monte Montenegro
MTEL Montenegro (RB)
Холандија T-Mobile Netherlands BV
KPN Netherlands
Полска ERA GSM Poland
Португалија Sonaecom
Русија MegaFon
Vimpelkom
Србија Telenor Serbia
Telekom Srbija
Vip Mobile
Словенија SI.Mobile Slovenia
Tusmobil d.o.o.
Telekom
Словачка T-Mobile Slovakia
Шпанија Movistar, Spain
Шведска Tele2 AB Sweden
Telenor
Швајцарија Orange Communications
Swisscom Switzerland Ltd.
Sunrise Communications AG
Тајланд Real Future Company Ltd II
True Move
Турција Turkcell
AVEA Iletisim Hizmetleri A.S.
САД T-Mobile USA
Велика Британија JV EE Ltd. (ex T-Mobile GBR)
Telefonica UK Limited (ex O2)
Чешка T-Mobile Czech Republic
Telefonica O2 Czech Rep.,a.s.
Данска Telenor
Лихтенштајн Telekom
Норвешка Telenor
Луксембург Tango
Украина Kyivstar

Интервалот на тарифирање е 10Kb.

Совети како паметно да го користите интернетот во странство

Десктоп верзија