Најевтин роаминг

Користeте вистински најевтин роаминг од поголемиот број мрежи во светот. Услугата Најевтин роаминг не е достапна во само мал број држави. Одберете држава од долното мени за да го проверите партнерот за повикувања со Најевтин роaминг од таа држава:

Кон нашата мобилна мрежа и сите домашни фиксни мрежи Кон останати домашни мобилни мрежи Кон други меѓународни дестинации и во самата држава
Повици од сите држави со кои е поддржана услугата 61 ден./мин. 67 ден./мин. 85 ден./мин.
Повици од Грција 41 ден./мин. 47 ден./мин. 65 ден./мин.

Доколку сакаш да оствариш повик користејќи ја оваа услуга, следи ги овие едноставни чекори:

  • За повици кон мобилните броеви на Македонски Телеком во Македонија внесете *123*, потоа бројот што сакате да го повикате 07XХХХХХХ па внесете # и на крај стиснете на зелената слушалка (на некои телефони ова е тастерот yes или ок).
  • За повици кон броеви од фиксните мрежи внесете *123*, потоа бројот што сакате да го повикате 02XХХХХХХ, па # и на крај стиснете на зелената слушалка (на некои телефони ова е тастерот yes или ок).
  • По внесување на бројот вашиот повик ќе биде исклучен; почекајте мобилниот да заѕвони, при што на дисплејот ке се покаже вашиот број. Прифатете го повикот и почнете го разговорот со поевтина тарифа.
  • Интервалот на тарифирање на појдовни повици е на минута.
  • Цената на една појдовна SMS порака зависи од државата каде што се наоѓате и операторот чии услуги ги користите.

*Сателитски зони: Андора, Асценсион, Австралиски надв. територии, Кукови острови, Куба, Диего Гарсија, Источен Тимор, Фоклански Острови, Фарски Острови, Гиблартар, Гвинеа Бисау, Исланд, Кирибати, Маршалови Острови, Микронезија, Науру, Ниуе, Северна Кореа, Палау, Папуа Нова Гвинеја, Св. Елена, Соломонски Острови, Сао Томе и Принципат, Токелау, Тувалу, Вануату, Волис и Футуна, Тираја.

pageArea reserved, leave empty!!!