Пакети за мобилен Интернет во роаминг

Бизнисот во роаминг - не може да чека!
Активирајте Business Travel & Surf пакети

Одберете пакет според вашите потреби и сурфајте опуштено од својот мобилен и кога сте во странство!

  • Цени без ДДВ
  • Цени со ДДВ
  Business
Тravel&Surf S
Business
Тravel&Surf M
Business
Тravel&Surf L
Цена на пакетот 599 ден.707 ден. 1.499 ден.1.769 ден. 2.499 ден.2.949 ден.
Вклучен интернет 300 MB600 MB 1 GB2 GB 2 GB4 GB
Времетраење на пакетот 30 дена 30 дена 30 дена

Промоцијата на роаминг пакетите важи до 30 септември 2021 година.

Придобивки

Целосна контрола на трошоците во роаминг

Откако ќе се потроши вклучениот сообраќај во пакетот, Интернет пристапот се блокира и Вие сте комплетно заштитени од непревидени трошоци во периодот од 30 дена по активирањето.

Поврзани во Eвропа и светот

Business Travel & Surf пакетите се достапни во повеќе од 44 земја и 80 оператор во Европа и светот.

Еден пакет за повеќе патувања

Еден пакет може да се користи за повеќе последователни патувања во текот на 30 дена.

Роаминг на втор уред (таблет/лаптоп) без дополнителен надомест

Корисниците на Magenta 1 Business кои имаат Интернет картичка за втор уред (таблет, лаптоп), активираниот пакет на мобилната линија можат да го користат и на вториот уред без дополнителен надомест.

Како да активирате пакет

Изберете го вашиот пакет со јавување на *140#. Повикот е бесплатен од мрежата на Македонски Телеком и од роаминг.

Пакет за мобилен Интернет во роаминг можете да активирате и со јавување на бројот 142 099. Повикот е бесплатен од мрежата на Македонски Телеком, а во роаминг се наплатува според регуларните цени за роаминг.

Зошто Business Travel & Surf?

Со Business Travel&Surf имате целосна контрола врз интернет трошоците во странство!

Со цел да ве заштитиме од непланирани интернет трошоци додека сте во странство, воведовме систем на автоматско блокирање на вашиот пристап до интернет:

  • Нема да ви биде дозволено да пристапите на интернет доколку сами се приклучите или пак, вашиот телефон автоматски ве префрли на мрежа на друг оператор кој не е дел од пакетот. Земјите и операторите и за кои важи оваа понуда можете да ги видите овде;
  • За поголема контрола врз трошоците, ќе добиете ЅМЅ известување секогаш кога ќе потрошите 80% и 100% од интернет сообраќајот вклучен во одбраниот пакет;
  • Ќе добиете и ЅМЅ известување 24 часа пред истекот на времетраењето на пакетот;
  • Доколку го потрошите интернет сообраќајот од пакетот пред да истече неговата валидност, нема да можете да пристапите на интернет во преостанатите денови од важноста на пакетот, ако самите не активирате нов пакет. Овој механизам е направен со цел да ве заштити од неочекувани интернет трошоци по надминување на интернет сообраќајот од пакетот.

Можете да активирате нов пакет само доколку целосно го искористите сообраќајот од пакетот или пак, по истекот на валидноста на активираниот интернет пакет (30 дена).

Земји/оператори за кои важат Business Travel & Surf пакетите

Држави Оператори за кои важат Biznis Travel & Surf пакетите
Албанија ONE Telecommunications Albanija
Австрија T-Mobile AUT
Mobilkom (A1 Telekom Austria AG)
Белгија Telenet (KPN Group Belgium NV/SA) - BASE
Belgacom Mobile (Proximus )
Белорусија Mobile TeleSystems (RB)
Босна и Херцеговина BH TELECOM
M:TEL
ERONET
Бугарија Vivacom
Telenor (Globul)
MOBILTEL EAD
Хрватска Hrvatski Telekom
Tele 2 Group
Чешка T-Mobile Czech Republic
Telefonica O2 Czech Rep.,a.s.
Данска Telenor
Естонија Tele 2
Франција Orange France
SFR France
Германија Telekom Deutschland
E-Plus Germany
Telefonica O2 Germany
Грција Cosmote Greece
WIND HELLAS
Унгарија Magyar Telekom Plc
Telenor
Ирска Meteor
Израел Partner Communication Israel
Pelephone Communications
Италија Telecom Italia
Wind Tre Italia ITAWI
Vodafone Omnitel N.V.
Јапонија SoftBank Mobile Corp.
Канада Bell
Telus
Кина China Unicom
Косово
Monaco Telecom (VALA 900)

Ipko Kosovo
Латвија Tele 2
Лихтенштајн Telekom
Литванија Tele 2
Луксембург Tango Luxemburg
Post
Малта Melita Mobile
Монако Monaco Telekom
Црна Гора Pro Monte Montenegro
MTEL Montenegro (RB)
Crnogorski Telekom
Холандија T-Mobile Netherlands BV
KPN B.V.
Норвешка Telenor
Полска ERA GSM Poland (T-Mobile Poland)
Португалија NOS (Sonaecom)
Vodafone Portugal
Катар Q-TEL Qatar
Романија Telekom Romania Mobile S.A.
Русија KB Impuls (Vimpelkom)
Megafone
САД T-Mobile USA
Србија Telenor Serbia
Telekom Srbija
A1 Srbija
Сингапур Starhub
Словачка T-Mobile Slovakia
Словенија Tusmobil d.o.o.
Si.Mobil Slovenja
Telekom Slovenije
Шпанија Orange
Telefonica Moviles Spain (Movistar)
Vodafone Espana S.A.U.
Шведска Telenor
Tele 2 Group
Швајцарија Orange Communications SA
Sunrise Communications AG
Swisscom Switzerland Ltd.
Турција Turkcell
AVEA Iletisim Hizmetleri A.S.
Vodafone Telekomunikasyon A.S.
Тајланд True Move H Universal Ltd II
Велика Британија JV EE Ltd. (ex T-Mobile GBR)
Telefonica O2 UK Limited
Vodafone UK
Украина Kyivstar

Интервалот на тарифирање е 10Kb.

Совети како паметно да го користите интернетот во странство